fbpixel

Search icon
Search
Paris Fashion Week: Η νέα συλλογή του Dior είναι αφιερωμένη στις Αμαζόνες
TRENDS & CATWALKS

Paris Fashion Week: Η νέα συλλογή του Dior είναι αφιερωμένη στις Αμαζόνες

Η Maria Grazia Chiuri εμπνέεται από το αρχείο του Monsieur Dior


Κάθε φορά που "προσγειωνόμαστε" στο Παρίσι αντιλαμβανόμαστε ότι το πλησιάζει το τέλος του Fashion Month. Ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα shows που θα παρακολουθήσουμε θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς η Πόλη του Φωτός φιλοξενεί τα μεγαλύτερα ονόματα του fashion world. 

umb0151.webp

Την έναρξη της Paris Fashion Week ανέλαβε ο γαλλικό οίκος Dior και η καλλιτεχνική του διευθύντρια, Maria Grazia Chiuri, η οποία για την SS25 collection θέλησε να εξυμνήσει τη δύναμη και τη διεκδικητική δύναμη της θηλυκότητας.

umb0079.webp

Μέσα σ' ένα εντυπωσιακό σκηνικό, το οποίο είχε ως φόντο μία μοναδική απόχρωση του μπλε, ακριβώς όπως και η πρόσκληση για το show, η νέα αυτή collection εξερεύνησε το "πάντρεμα" της μόδας με τον αθλητισμό και την ελευθερία που προσφέρει το sportswear, χρησιμοποιώντας αρχειακές αναφορές για να ντύσει τις σύγχρονες Αμαζόνες.

umb0624.webp

Ως έμπνευση, η creative director, Maria Grazia Chiuri αναζήτησε τα αρχεία του οίκου και ανακάλυψε τη μακρά σχέση τοy με την αθλητική ιστορία: ο ιδρυτής του οίκου, Christian Dior, σχεδίαζε ήδη αθλητικά ρούχα και, στην πορεία της χειραφέτησης, συνδύασε στις δημιουργίες του την κομψότητα με την πρακτικότητα και την ελευθερία της κίνησης. Η «Αμαζόνα», που ήταν το κεντρικό πρόσωπο της collection, ήταν ένα σχέδιο του Monsieur Dior από το 1951. Το show άνοιξε η Ιταλίδα τοξότης και καλλιτέχνης Sagg Napoli. 

umb0021.webp
Sagg Napoli

Στη νέα συλλογή, η Chiuri αντλεί επιρροές από ένα ευρύ φάσμα αθλητικών σχεδίων και τα τοποθετεί σε ένα σύγχρονο πλαίσιο. Η γοητεία του αθλητισμού αναβαθμίζεται με μία σειρά από bodysuits με μεταλλικές λεπτομέρειες.

umb0830.webp

Τα δερμάτινα μπουφάν σε στιλ motocross συναντούν τα loose pants. Οι μπότες μέχρι το γόνατο και οι open toes sock boots δημιουργούν μια μοναδική αντίθεση με τις σπορ mini φούστες ή με τα one shoulder designs και τις chiffon robes. Τα αθλητικά παπούτσια συμπληρώνουν επίσης τις εμφανίσεις της συλλογής ως μια εκπληκτική τάση παπουτσιών.

umb1102.webp

Ένα κόκκινο bike jacket προσθέτει μια φωτεινή χρωματική πινελιά ανάμεσα σε μαύρα, λευκά, καμηλό και σαμπανιζέ σχέδια. Ιδιαίτερη αίγλη προσφέρουν ένα ολόσωμο κομμάτι με έναν ώμο σε αστραφτερό ασημί χρώμα, φούστες με παγιέτες που τυλίγονται άνετα γύρω από τους γοφούς και διαμορφώνονται σε ασύμμετρο σώμα ή βελούδινες τούλινες ρόμπες που απλώνονται χαριτωμένα γύρω από το σώμα. Το διάσημο λογότυπο «Miss Dior», με τη σειρά του, από τις αρχές της δεκαετίας του '70 έχει μια τολμηρή επίδραση σε μαύρο και λευκό δέρμα.

umb1404.webp

Οι croossbpody bags τονίζουν ακόμη περισσότερο τις αναφορές στην αρχαία αγαλματοποιία, την τοξοβολία και το αρχειακό σχέδιο «Amazone», ενώ τα χέρια παραμένουν ελεύθερα για άλλες δραστηριότητες.

umb1969.webp

Περαιτέρω εξερευνήσεις των αθλητικών ενδυμάτων περιλαμβάνουν επανεκτελέσεις των σχεδίων του Philippe Guibourgé για την πρωτοποριακή σειρά Dior Sport του οίκου τη δεκαετία του 1960.

umb2623.webp

Από το δέρμα του motocross μέχρι κομμάτια που παραπέμπουν σε καταδύσεις, κολύμβηση, αλεξίπτωτο, σκι, ιππασία, τοξοβολία και άλλα, η Maria Grazia Chiuri εμπνεύστηκε από ένα ευρύ φάσμα αθλητικής αισθητικής.

umb2807.webp

​​Με την εμφάνιση ροζ και smoky blush αποχρώσεων, οι τελικές εμφανίσεις κλείνουν την επίδειξη ως επιβεβαίωση μιας αδιαπραγμάτευτης θηλυκότητας.

umb2850.webp