fbpixel

Search icon
Search
Coperni went to Disneyland: Η Kylie Jenner έκλεισε το φαντασμαγορικό show για την SS25 collection
TRENDS & CATWALKS

Coperni went to Disneyland: Η Kylie Jenner έκλεισε το φαντασμαγορικό show για την SS25 collection

Μια βραδιά αφιερωμένη στο παραμύθι


Η Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού έφτασε στο τέλος της και μαζί της έκλεισε και ο κύκλος παρουσιάσεων για τις συλλογές Άνοιξη/Καλοκαίρι 2025. Για εφτά ολόκληρες ημέρες το Παρίσι πλημμύρισε από μόδα και υψηλή αισθητική. Τόσο εντός των show όσο και εκτός, σχεδιαστές, fashion gurus αλλά και it girls έβαλαν τα δυνατά τους και απέδειξαν ότι η μόδα είναι ένας μαγικός κόσμος. 

00001-coperni-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Αυτό το ταξίδι δεν μπορούσε να κλείσει με καλύτερο τρόπο από το show του οίκου Coperni, ο οποίος παρουσίασε την νέα του συλλογή στο αγαπημένο μέρος μικρών και μεγάλων, τη Disneyland. Οι καλλιτεχνικοί διευθυντές του οίκου, Sébastien Meyer και Arnaud Vaillant δήλωσαν ότι προετοιμάζοντας γι' αυτήν τη στιγμή δύο ολόκληρα χρόνια. 

00007-coperni-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

«Όταν μας προσέγγισαν για πρώτη φορά, ήταν για να κάνουμε μια μικρή συνεργασία: ο Sébastien πρότεινε ότι ίσως θα μπορούσαμε να κάνουμε μια επίδειξη μαζί κάποια στιγμή. Δεν συνειδητοποιήσαμε πόσο μεγάλο θα γινόταν αυτό», είπε χαρακτηριστικά ο Vaillant. 

00011-coperni-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Για μερικές ώρες, οι παρευρισκόμενοι αλλά και όσοι παρακολούθησαν την επίδειξη έγιναν και πάλι παιδιά. Το show πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Κάστρο της Ωραίας Κοιμωμένης. Στο φινάλε της επίδειξης πυροτεχνήματα, σπίθες, κεραυνούς και άλλα φώτισαν τον Παριζιάνικο ουρανό.

00017-coperni-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Κατά τη διάρκεια της SS25, επαναπροσδιορίσαμε σύμβολα που όλοι γνωρίζουμε και αγαπάμε, όπως το μήλο της Χιονάτης, τα κατεστραμμένα ρούχα που μετατρέπονται σε βραδινά φορέματα, το μαγεμένο τριαντάφυλλο από την Πεντάμορφη και το Τέρας, ή τον υδάτινο κόσμο της Μικρής Γοργόνας. Όλα αυτά τα στοιχεία αντιπροσωπεύουν την ιδέα της εξέλιξης / μετάβασης με διαφορετικούς τρόπους.

00021-coperni-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Η μεγαλύτερη συλλογή της Coperni μέχρι και σήμερα, ήταν χωρισμένη σε τρία μέρη. Το πρώτο μέρος ονομάστηκε "Park Etnic" και ήταν ένας εορτασμός της νεότητας και της αθωότητας, αποτυπώνοντας την ουσία των ανέμελων πρώτων χρόνων αλλά και ένας φόρος τιμής στη γέννηση του Walt Disney στις αρχές του 20ού αιώνα. Εμπνευσμένα από βικτοριανά στοιχεία και διακοσμημένα με λεπτές οργάντζες σε σχήμα πεταλούδας, τα looks προκαλούν νοσταλγία και περιπέτεια. Vintage μπλουζάκια της Disney συνδυάστηκαν με σύγχρονα στιλ, ενώ υδάτινα θέματα εμφανίζονται μέσω των prints αγαπημένων χαρακτήρων.

00043-coperni-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Το δεύτερο μέρος που είχε τον τίτλο "The  Villains" ήταν αφιερωμένο στους κακούς της Disney. Εκεί παρουσιάστηκαν  ισχυρές φιγούρες, των οποίων η παρουσία προσθέτει πολυπλοκότητα. Τα μονοχρωματικά, αυστηρά ρούχα τους ενσαρκώνουν την ανατροπή και την ανάπτυξη, μεταμορφώνοντας κλασικά στοιχεία των κακών σε εντυπωσιακά σύγχρονα ενδύματα. Λειτουργούν ως εμπόδια που οι ήρωες πρέπει να ξεπεράσουν.

00047-coperni-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Το τρίτο και τελευταίο μέρος ήταν αφιερωμένο στις πριγκίπισσες. Με τίτλο "The Princess Transformation", η συλλογή ανθίζει καθώς η αθωότητα ανακτά τη δύναμή της, μεταβαίνοντας στη σύγχρονη πριγκίπισσα. Τα λουλούδια γίνονται «βιονικά» και τα φορέματα μεταμορφώνονται όπως οι πεταλούδες που βγαίνουν από το κουκούλι, συμβολίζοντας την αναγέννηση της αθωότητας σε ισχυρή θηλυκότητα. Κλασικές σιλουέτες επαναπροσδιορίζονται μέσα από σύγχρονες σχεδιαστικές γραμμές, συνδυάζοντας την παράδοση με την καινοτομία.

00049-coperni-spring-2025-ready-to-wear-credit-brand.webp

Η βραδιά έκλεισε με την Kylie Jenner, η οποία εμφανίστηκε με μία μαύρη τουαλέτα και φόντο το διάσημο κάστρο της Disneyland. Η αλήθεια είναι πως δεν υπήρχε καλύτερος τρόπος για να πέσει η αυλαία σ' αυτόν τον μήνα μόδας. Until next time...