fbpixel

Search icon
Search
Dating: 7 φράσεις που δεν πρέπει να λέτε ποτέ σε έναν single
WELLNESS

Dating: 7 φράσεις που δεν πρέπει να λέτε ποτέ σε έναν single

Πώς τα πας με τον έρωτα;


Πώς τα πας με τον έρωτα; Είσαι ερωτευμένη αυτόν τον καιρό; Αν και καλοπροαίρετες, αυτές οι μικρές - υπερβολικά παρεμβατικές πλέον - ερωτήσεις, παρατηρήσεις μπορεί να γίνουν ιδιαίτερα ενοχλητικές όταν είστε singles ή αλλιώς ελεύθεροι και ωραίοι. Δεν είναι λίγες οι φορές που από ενδιαφέρον ή απλή περιέργεια ο περίγυρός σας μπορεί να σας γεμίζει άγχος και νεύρα, απευθύνοντάς σας μια σειρά ερωτήσεων ή φράσεων για τη συναισθηματική σας ζωή που μπορεί να σας φέρουν σε δύσκολη θέση. Παρακάτω λοιπόν, συγκεντρώσαμε τις ατάκες εκείνες, που καλό θα ήταν να ξανασκεφτείτε - ή να μην ξεστομίσετε καν - όταν συζητάτε με κάποιον ελεύθερο. Καλύτερα, θα περιορίσει τα κλισέ και άλλους «άχρηστους» χαρακτηρισμούς, που υφίστανται πολύ συχνά οι solo ψυχές (και πιο συχνά οι γυναίκες, ας είμαστε ειλικρινείς)! 

1. «Δεν ανησυχώ για σένα»

Κι ας είναι ωραίο τελικά. Αυτός ο τύπος σκέψης είναι επώδυνος για δύο λόγους. Ο πρώτος είναι ότι υπονοεί ότι η «ελεύθερη ζωή» μπορεί να είναι κάτι ανησυχητικό. Οπότε από το πουθενά, είναι σαν να υπονοείτε ότι το άτομο που συνομιλείτε πρέπει να διορθώσει ένα πρόβλημα, στο οποίο βρίσκεται (παρόλο που επισημαίνετε ότι πιστεύετε ότι μπορεί να το κάνει). Επιπλέον, η επιβεβαίωση της «εμπιστοσύνης» σας με τόσο μετωπικό τρόπο (για να επανορθώσετε ξανά ξεκάθαρα την κατάστασή του) ασκεί μια μορφή πίεσης επάνω του. Γιατί, αν ο ενδιαφερόμενος υποφέρει και πραγματικά παλεύει με τη single life του, πρέπει να υποστεί και την έκπληξή σας, ακόμα και την απογοήτευσή σας να τον βλέπετε ξανά και ξανά «σε αυτήν την κατάσταση»;

2. «Για να σε αγαπήσουν, πρέπει πρώτα να αγαπήσεις τον εαυτό σου»

Οκ, πρόκειται για μια κοινά αποδεκτή αλήθεια. Ωστόσο, αυτό το είδος mantra-συμβουλής σε στιλ Γκάντι, ειδικά όταν δεν την έχεις ζητήσει και δεν αισθάνεσαι απαραίτητα και στα καλύτερά σου, μπορεί να είναι ιδιαίτερα εκνευριστική. Αρχικά, γιατί κάνει τον κάθε single να νιώθει ένοχος. (Αφού είναι ένας τρόπος να του πεις ότι βαθιά μέσα του, αν είναι μόνος ή μόνη, φταίει!). Δεύτερον, κανείς δεν αγαπά τον εαυτό του συνεχώς, και η Constance Debré δεν το θέλει (μια συγγραφέας που υποστηρίζει την απόλυτη ανεξαρτησία, μόνος χωρίς οικογενειακούς ή ερωτικούς δεσμούς, σε ένα σχεδόν μηδενιστικό περιβάλλον). Με την έννοια ότι είναι εντάξει να μην έχεις πάντα αυτοπεποίθηση, να μισείς το γεγονός ότι είσαι μόνος και να δυσκολεύεσαι να ζεις έτσι. Και ότι αν κάποιοι, όλο αυτό, το βιώνουν απίστευτα καλά, δεν ισχύει για όλους! Και είναι οκ! 

shutterstock-1496782199.jpg

3. «Έχεις σκεφτεί τα dating app;»

Τους γνωρίζεις, φίλους, συγγενείς, συναδέλφους, ζευγάρια που σε κοιτάζουν με μάτια που λάμπουν, ενώ σε παραπέμπουν στις διαφορετικές δυνατότητες που προσφέρουν οι εφαρμογές γνωριμιών... Χειρότερα είναι αυτοί που επιμένουν να δημιουργήσουν έναν λογαριασμό εκ μέρους σου αμέσως. Πολλές φορές μπορεί πράγματι να βρεθεί η αγάπη στον ψηφιακό κόσμο - αλλά η αγάπη μπορεί να βρεθεί οπουδήποτε, και δεν χρειάζεται υποδείξεις. Στα διάφορα dating apps, όσες υποσχέσεις λαμβάνεις, τόσες και απογοητεύσεις. Πρόκειται για ένα είδος κουτιού της Πανδώρας με άπειρα profiles και πεδία πιθανοτήτων που μπορεί να δημιουργήσουν μια ακόμη πηγή άγχους. Ένας αλγόριθμος και ένα swipe up ανάμεσα σε ανθρώπους δεν μπορεί να καθορίσει τη ζωή σας. Το πίσω μέρος της οθόνης δημιουργεί συχνά απάνθρωπες συνθήκες. Εν ολίγοις, σαφώς δεν είναι για όλους!

4. «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι είσαι single, φαίνεσαι τόσο καλός/ή»

Όλοι συμφωνούμε σε αυτό! Αλλά δεν είναι το άτομο με το οποίο θα επιστρέψεις στο σπίτι το βράδυ, αυτός ή αυτή που θα σε κάνει να το δεις. Έτερον εκάτερον λοιπόν...

5. «Συμβαίνει όταν δεν το περιμένεις και σταματάς να ψάχνεις»

Αυτή η φράση δρα με τον ίδιο τρόπο του «πρέπει να αγαπήσεις τον εαυτό σου». Αποτελεί έναν «προβληματισμό» που προκαλεί ενοχές. Όλοι γνωρίζουμε ότι ο έρωτας δεν θα μας χτυπήσει μια μέρα το κουδούνι. Παρόλο που είναι (ίσως) πιο δύσκολο να βρεις την αγάπη όταν έχεις εμμονή με αυτήν, πώς μπορείς να κατηγορήσει κανείς οποιονδήποτε σκέφτεται ή επιθυμεί να βρεθεί σε μία σχέση; Οπότε είναι οκ να το συζητάς και να το ελπίζεις! 

shutterstock-1242396274.jpg

6. «Πώς πάει η ερωτική ζωή λοιπόν;»

Αν υπήρχε κάτι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο να μοιραστεί, ο ενδιαφερόμενος θα σας το είχε πει αυθόρμητα. Αν όχι, καλύτερα να αποφύγετε τη συγκεκριμένη ερώτηση, και ειδικά εάν έχετε να δείτε καιρό τον φίλο ή τη φίλη σας! 

7. «Μα εσύ, θα ήθελες να κάνεις παιδιά;»

Εάν δεν βρίσκεστε σε κάποια πιο στενή σχέση είναι λογικό να μην σκέφτεστε να κάνετε παιδιά. Αν και αυτή είναι σίγουρα μια ειλικρινής ερώτηση, μπορεί να γίνει πολύ αδιάκριτη, για να μην αναφέρουμε τα δυσάρεστα υπονοούμενα σχετικά με την ηλικία και το «πόσος χρόνος σου απομένει για να να κάνεις οικογένεια» (ειδικά όταν είσαι γυναίκα).

shutterstock-1120930982.jpg

8. «Δεν ξέρω πώς το κάνεις, δεν θα μπορούσα να αρχίσω ξανά τα ραντεβού»

Ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Θα πρέπει, ωστόσο, εάν το υπαγορεύει η κατάσταση (αν συνειδητοποιήσετε ότι δεν είστε ευχαριστημένοι, σε περίπτωση που ξαφνικά σας εγκαταλείψουν, σας απατήσουν κ.ά.) να το κάνετε. Οπότε ας μην λέτε μεγάλες κουβέντες, ιδιαίτερα όταν μπορεί ανά πάσα στιγμή να σας συμβεί!