Υπάρχει γυναικεία κι ανδρική πλευρά; Πρέπει ν’ αλλάζω θέση στη χωρίστρα; Με ρωτάνε συχνά από ποια πλευρά να την κάνουν. Παρακάτω, θα βρείτε την απάντηση που ταιριάζει στο δικό σας, προσωπικό στιλ. Εκτός από ορισµένους τύπους προσώπου και σχήµατος που θα δούµε παρακάτω, η επιλογή της χωρίστρας είναι άµεσα συνδεδεµένη µε τη φυσιολογία του προσώπου, την κατεύθυνση της τριχοφυΐας, αν υπάρχουν κορυφές ή αν θέλουµε να «κρύψουµε» κάτι.
Flat and Fine
∆ώστε δύναµη και νεύρο στα λεπτά και χωρίς όγκο µαλλιά µε µια χωρίστρα που ξεκινά αρκετά ψηλά και κατευθύνεται διαγώνια, δανείζοντας µαλλιά σχεδόν από την κορυφή και µε τη διαγώνια κατεύθυνσή της να δηµιουργεί ψευδαίσθηση όγκου και να κάνει τα µαλλιά να φαίνονται περισσότερα.
Thick and straight
Εύκολα στην καθηµερινότητα, σχεδόν απροβληµάτιστα, πρέπει, όµως, να τιθασεύσετε τον όγκο προσαρµόζοντάς τον σωστά. Η χωρίστρα στη µέση θα σβήσει όλες τις ασυµµετρίες, δε θα συσσωρεύσει τον όγκο από τη µια πλευρά, τονίζοντας τα µάτια και το στόµα. Ταιριάζει καλύτερα στους έντονους κροτάφους, γιατί καλύπτει απόλυτα.
Curls, curls, curls
Στα σγουρά µε όγκο και στ’ ατίθασα µαλλιά, όπου ανοίξουν φυσικά, αλλά κι αν δεν ανοίξουν χωρίστρα, ακόµη καλύτερα. Προσπαθήστε να είναι βαριά και καλοσχηµατισµένα, να µην δείχνουν άτσαλα και φριζαριστά. Αποφύγετε τις φράντζες και τα κοντά σχήµατα γύρω από το πρόσωπο.
Blunt bangs
Το καλύτερο καδράρισµα για το πρόσωπο. Φυσικά αποφύγετέ το αν έχετε κουρασµένα µάτια. Ουσιαστικά εδώ δεν υπάρχει χωρίστρα κι αν θέλετε να µαλακώσετε το… «κάδρο», δώστε µια πλάγια κατεύθυνση, αλλά χωρίς χωρίστρα.
Side bangs
Για τη χωρίστρα στο πλάι και τη φράντζα ακολουθήστε τη φορά που φυτρώνουν τα µαλλιά για να τα τιθασεύσετε ευκολότερα και να µη φουσκώνουν περίεργα. Επιλέξτε να είναι το ένα µάτι έξω και το άλλο ελαφρώς καλυµµένο. Προσδίδει θηλυκότητα κι έντονο σεξαπίλ.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑΝΝΗΣ ΧΑΤΖΗΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ