fbpixel

Search icon
Search
Travel mode on: 5+1 μαγικοί προορισμοί που αξίζει να εξερευνήσετε φέτος το χειμώνα
ESCAPE

Travel mode on: 5+1 μαγικοί προορισμοί που αξίζει να εξερευνήσετε φέτος το χειμώνα

Ανακαλύψτε τα πιο όμορφα μέρη της Ελλάδας


Η Ελλάδα είναι μία χώρα με αμέτρητους προορισμούς, που μοιάζουν ιδανικοί για κάθε εποχή του χρόνου. Μεγάλες πόλεις, γραφικά χωριά, κοσμοπολίτικα νησιά, ορεινοί παράδεισοι... Ό,τι κι αν ψάχνει κανείς, θα το βρει! Ανήκετε κι εσείς στην κατηγορία αυτών που δεν είχαν την ευκαιρία να οργανώσουν κάποιο ταξίδι στη διάρκεια των γιορτών του Χριστουγέννων κι αισθάνεστε την ανάγκη για ένα mini break; Ήρθε η ώρα να ετοιμάσετε την travel-bag σας και να χαρείτε τις ομορφιές αυτής της χώρας. Εμείς συγκεντρώσαμε μερικούς από τους πιο ιδιαίτερους προορισμούς που αποτελούν must-visit τους χειμερινούς μήνες κι αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να επιλέξετε τον ιδανικό για εσάς και να απολαύσετε τις διακοπές σας. 

Υπάρχει πιο όμορφη χώρα στον κόσμο;

Ιωάννινα

shutterstock-1343594948.jpg

Ένας τόπος με μοναδική φυσική ομορφιά. Ένα μέρος, που καταφέρνει να σου κλέψει την καρδιά από τα πρώτα κιόλας δευτερόλεπτα, με τη μοναδική του αύρα. Τα Ιωάννινα -λοιπόν- θα πρέπει να έχουν σίγουρα μία θέση στη λίστα σας. Η έβδομη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι κτισμένη γύρω από την λίμνη Παμβώτιδα ή λίμνη των Ιωαννίνων και ξεχωρίζει για τον πολυπολιτισμικό της χαρακτήρα, τα πολλά αξιοθέατά της, το καλό φαγητό και την έντονη νυχτερινή ζωή. Ένας περίπατος στην εκπληκτική λίμνη με το καταπράσινο τοπίο και μία βόλτα στα στενάκια, που ολοκληρώνεται ιδανικά με μία στάση, για ένα ζεστό ρόφημα σ' ένα από τα πολλά cafés που θα συναντήσετε αποτελούν must. Επίσης, πόλο έλξης για τους λάτρεις της παράδοσης, αποτελούν το Δημοτικό Εθνογραφικό και το Αρχαιολογικό Μουσείο, όπου θα έχετε την ευκαιρία να γνωρίσετε την πλούσια ιστορία αυτού του τόπου. Last but not least: Μην παραλείψετε να κάνετε και μία βόλτα στην πόλη, είτε την ημέρα, είτε τη νύχτα. Οι εικόνες που θα συναντήσετε θα σας εντυπωσιάσουν!

To stay: Αν αυτό που ζητάτε από τις διακοπές σας, τότε για τη διαμονή σας ιδανική επιλογή μοιάζει το Golden Suites & Spa. Πρόκειται για ένα εντυπωσιακό ξενοδοχείο, που αποτελείται από 25 ευρύχωρες suites κι ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, αποτελεί η μοναδικότητα, καθώς η καθεμία από αυτές, διακρίνεται για την ιδιαίτερη διακόσμησή της κι αποτελεί ξεχωριστή πρόταση για μια πολυτελή διαμονή στην πόλη. Παράλληλα, το resort διαθέτει ένα πλήρως εξοπλισμένο spa, όπου οι guests έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν μία σειρά από υπηρεσίες και θεραπείες για το πρόσωπο και το σώμα ή να κάνουν hammam και sauna, ενώ για τους λάτρεις της γυμναστικής, που δε θέλουν να χάσουν τη φόρμα τους, ακόμη και στη διάρκεια των διακοπών, υπάρχει κι ένα υπερσύγχρονο γυμναστήριο, που λειτουργεί όλη την ημέρα.

Βόλος

shutterstock-792263716-70iQk.jpg


Βρίσκεται σε απόσταση... αναπνοής από τη Θεσσαλονίκη και θεωρείται ένας από τους πιο δημοφιλείς προορισμούς, για κατοίκους από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Ο Βόλος, είναι μία πόλη που συνδυάζει ιδανικά το βουνό με τη θάλασσα και προσφέρει αμέτρητες επιλογές για όσους τον επισκέπτονται, καθώς διαθέτει αμέτρητα αξιοθέατα, γραφικά στενάκια και πλούσια ιστορία, ενώ σήμα κατατεθέν του, αποτελεί το εντυπωσιακό λιμάνι, που προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες. Εκεί συναντά κανείς και τα μικρά, αλλά πασίγνωστα τσιπουράδικα που σερβίρουν λαχταρισμούς μεζέδες όλη την ημέρα. Θέλετε να απολαύσετε μοναδικές γεύσεις, με φόντο το απέραντο μπλε; Εκεί θα βρείτε αυτό που ψάχνετε και το σίγουρο είναι, πως θα επιστρέψετε γεμάτοι αναμνήσεις και μοναδικές εικόνες, από το ταξίδι σας. Φυσικά, μία εκδρομή στον Βόλο, οφείλει να συνδυαστεί με μία επίσκεψη στο Πήλιο και την Πορταριά, ειδικά για τους λάτρεις της φύσης και των μαγευτικών τοπίων. Ό,τι κι αν επιλέξετε, ο Βόλος θα κερδίσει σίγουρα μία θέση στην καρδιά σας και θα θέλετε συνεχώς να επιστρέφετε σε αυτόν.

Το stay: Αν επιλέξετε τη συγκεκριμένη πόλη για τις mini διακοπές σας, προτιμήστε να μείνετε κάπου έξω από τον Βόλο. Σε αυτή την περίπτωση, το Stevalia Hotel & Spa, που βρίσκεται στο Πήλιο, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Σε αυτό, θα συναντήσετε luxurious rooms και suites με θέα που κόβει την ανάσα σε όλο τον Βόλο, αλλά και στο απέραντο γαλάζιο και θα έχετε την ευκαιρία να βιώσετε την απόλυτα εμπειρία χαλάρωσης, μακριά από την πολυκοσμία και τους γρήγορους ρυθμούς της πόλης. Οι earthy λεπτομέρειες και το ξύλο, παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα δωμάτια, ενώ το ξενοδοχείο διαθέτει κι ένα εντυπωσιακό spa, όπου μεταξύ άλλων, μπορείτε να απολαύσετε personalized massage treatments, να κάνετε sauna, να κολυμπήσετε στην πισίνα και φυσικά, να επιλέξετε τα κατάλληλα πακέτα ομορφιάς, για το πρόσωπο και το σώμα, υπό την καθοδήγηση των experts του χώρου.

Ξάνθη

shutterstock-1282934602.jpg

Αποτελεί αγαπημένο destination για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης και της Β. Ελλάδας γενικότερα τόσο το φθινόπωρο, όσο και τον χειμώνα κι όχι αδίκως! Η Ξάνθη ή αλλιώς η "πόλη με τα χίλια χρώματα", όπως τη χαρακτηρίζουν οι ντόπιοι, θεωρείται ιδανική επιλογή για τους travel-lovers καθώς πρόκειται για μία πανέμορφη πόλη που μαγεύει τους επισκέπτες με την μοναδική ομορφιά της. Αρχικά, είναι γνωστή για τη γαστρονομία της, αλλά και για τον γραφικό της χαρακτήρα και την πλούσια ιστορία της. Όσοι την επισκέπτονται, πρέπει οπωσδήποτε να περπατήσουν στα λιθόκτιστα σοκάκια της, για να απολαύσουν τα εντυπωσιακά αρχοντικά που δεσπόζουν, να γευτούν τις μοναδικές της γεύσεις και να μυρίσουν τα μεθυστικά αρώματά της, που τους ταξιδεύουν σε μία άλλη εποχή. Η Πινακοθήκη της Ξάνθης, που στεγάζεται σε ένα από τα παλαιότερα κτίρια της πόλης και το Αρχοντικό Δανιέλ, θεωρούνται must-visit, όπως και τα μικρά, παραδοσιακά ταβερνάκια, όπου σερβίρονται τοπικοί μεζέδες κι εδέσματα.

Το stay: Το 1000 Colors Hotel βρίσκεται σε μια καταπράσινη μαγευτική τοποθεσία, με μοναδική πανοραμική θέα στην πόλη της Ξάνθης κι αποτελεί το νεότερο, πεντάστερο ξενοδοχείο σε όλη την περιοχή της Θράκης. Τα ευρύχωρα δωμάτια κι οι suites, είναι διακοσμημένα  με διακριτική πολυτέλεια και μοντέρνο ύφος, με εξαιρετικής ποιότητας μάρμαρο από το Λατομείο της Ξάνθης και μοναδικά μοναδικά έργα τέχνης, που δημιουργούν ένα ατμοσφαιρικό τοπίο. Φυσικά, Το ξενοδοχειακό αυτό διαμάντι, διαθέτει κι ένα πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, όπου -μεταξύ άλλων- μπορείτε να χαλαρώσετε, κάνοντας sauna, υδρομασάζ και jaccuzi, αλλά κι ένα μεγάλο γυμναστήριο, για τους gym-lovers.

Λιτόχωρο

-NPpIt.jpg

Το Λιτόχωρο βρίσκεται στην Πιερία κι αποτελεί μία εξίσου ιδανική επιλογή για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για ένα μέρος, που συνδυάζει το βουνό με τη θάλασσα, καθώς από τη μία βρίσκεται στους πρόποδες της ανατολικής πλευράς του Ολύμπου κι από την άλλη έχει θέα τη θάλασσα, ενώ στα ανατολικά του βρίσκεται η Πλάκα, που εκτείνεται από τη Λεπτοκαρυά μέχρι το λιμάνι της Γρίτσας. Αν θέλετε να εξερευνήσετε όλη την περιοχή, θα πρέπει να βρεθείτε στα Πριόνια και να απολαύσετε τη διαδρομή μέχρι την καρδιά του Ολύμπου. Διασχίζοντας το φαράγγι, θα κατευθυνθείτε στο Λιτόχωρο, βαδίζοντας δίπλα ακριβώς από το ποταμό, Ενιπέα, όπου το καταπράσινο περιβάλλον σε συνδυασμό με τα δροσερά νερά του, δημιουργούν ένα απίστευτα όμορφο σκηνικό που θα σας γαληνεύσει. 

To stay: Πώς θα σας φαινόταν να μείνετε μέσα σε ένα καταπράσινο, ειδυλλιακό μέρος, γεμάτο με ελαιόδεντρα και πλούσια βλάστηση; Αν αυτή η σκέψη σας δημιουργηθεί ευχάριστα συναισθήματα, τότε το Cavo Olympo, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Το εντυπωσιακό αυτό resort, βρίσκεται σε ένα πανέμορφο μέρος και διαθέτει 49 πολυτελή δωμάτια και suites, 2 εστιατόρια και 3 bar, όπου μπορείτε να απολαύσετε μοναδικά signature cocktails, με μοναδική θέα. Παράλληλα, must-visit αποτελεί το Oliving Spa, όπου θα έχετε την ευκαιρία να ανανεωθείτε πλήρως και να τονώσετε το σώμα και το πνεύμα σας. Οι experts του χώρου, είναι σε θέση πάντα να σας προτείνουν μοναδικές θεραπείες, αλλά και μία σειρά από παροχές για το πρόσωπο και το σώμα και θα σας βοηθήσουν να χαλαρώσετε, απολαμβάνοντας μία ξεχωριστή εμπειρία.

Άγιος Αθανάσιος

d5ad17d2-5051-4eaa-bac9-19dd936d3877.jpeg
Επιβλητικά βουνά, οικισμοί που εντυπωσιάζουν με τη μοναδική αρχιτεκτονική τους, πέτρινα καλντερίμια κι ένα φυσικό τοπίο τεράστιας ομορφιάς. Ο Παλαιός Άγιος Αθανάσιος κατέχει μία θέση, στη λίστα με τα must-visit μέρη για τους χειμερινούς μήνες κι ειδικά τα τελευταία χρόνια, έχει την τιμητική του αυτό το διάστημα. Πρόκειται ουσιαστικά, για έναν παραδοσιακό οικισμό στους πρόποδες του όρους Καϊμάκτσαλαν, στην κορυφή Πιπερίτσα, σε υψόμετρο 1200 μέτρων και σχεδόν δίπλα στη λίμνη Βεγορίτιδα, που βρίσκεται πολύ κοντά στην πόλη της Έδεσσας, αλλά και στο χιονοδρομικό κέντρο. Το τουριστικό αυτό θέρετρο, προσφέρεται για ατελείωτες βόλτες, καθώς τα εντυπωσιακά αρχοντικά, σε συνδυασμό με τα πετρόχτιστα κτίρια, συνθέτουν ένα σκηνικό τεράστιας ομορφιάς. Μία στάση σε κάποιο από τα τοπικά ταβερνάκια αποτελεί must, προκειμένου να δοκιμάσετε τις πιο χαρακτηριστικές τοπικές συνταγές, που θα λατρέψετε!

To stay: Στον παραδοσιακό οικισμό του Αγίου Αθανασίου δεσπόζει ένα πολυτελές art hotel, το Miramonte Chalet Hotel Spa, που ικανοποιεί ακόμη και τους πιο απαιτητικούς επισκέπτες. Οι minimal γήινες αποχρώσεις, η υπέροχη θέα, αλλά και το γεγονός ότι βρίσκεται πολύ κοντά στο χιονοδρομικό κέντρο του Καϊμακτσαλάν το καθιστούν πραγματικά ιδανικό! Διαλέξτε το δωμάτιο που σας ταιριάζει με θέα στο βουνό ή στο χωριό, καθώς μεταξύ άλλων προσφέρονται δίκλινα και τρίκλινα δωμάτια, αλλά και suites κι απολαύστε την απόλυτη εμπειρία χαλάρωσης στο spa. Το χαλαρωτικό massage, η sauna και το hammam, είναι μερικά μόνο από αυτά που θα έχετε την ευκαιρία να κάνετε σε αυτό,  ενώ υπάρχει επίσης και μία μεγάλη θερμαινόμενη πισίνα, αλλά και γυμναστήριο. 

Μετέωρα

89a436ca-6da6-4b7a-92b8-270951774ade.jpeg

Είστε λάτρεις των μαγευτικών τοπίων κι αυτό που έχετε ανάγκη, είναι ένα χαλαρωτικό getaway σε ένα πανέμορφο περιβάλλον; Τα Μετέωρα είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Σε περίπτωση που κάνετε αυτό το ταξίδι, αξίζει να βρεθείτε σε μερικά από τα μοναστήρια που λειτουργούν μέχρι και σήμερα, όπως η Μονή του Αγίου Στεφάνου, με το ξυλόγλυπτο τέμπλο του Καθολικού, που κατασκευάστηκε το 1814, καθώς και το μουσείο με τις μεταβυζαντινές εικόνες και τα έργα αργυροχοΐας, ενώ στη λίστα σας θα πρέπει να βρίσκεται κι ο παραδοσιακός οικισμός Καστράκι, με τα γραφικά ταβερνάκια και τα στενά σοκάκια του. Θαυμάστε τη θέα στους επιβλητικούς βράχους που περιβάλλουν το χωριό κι αφήστε το πανέμορφο τοπίο να σας παρασύρει.

To stay: Το Ananti City Resort, είναι χτισμένο σε ένα λόφο στις παρυφές των Τρικάλων και προσφέρει -μεταξύ άλλων- πανοραμική θέα που αγκαλιάζει το Θεσσαλικό κάμπο, τα γύρω βουνά και εκτείνεται ως τα Μετέωρα. Απολαύστε τη διαμονή σε ένα πολυτελές περιβάλλον, όπου πρωταγωνιστής είναι ο επισκέπτης κι επιλέξτε το δωμάτιο ή την σουίτα της αρεσκείας σας. Επισκεφθείτε το spa του resort κι αφεθείτε στα χέρια των ειδικών. Εκεί, ξυπνούν όλες οι αισθήσεις! Παραδοθείτε σε μια όαση ευεξίας κι αφήστε τους experts να απομακρύνουν το extra άγχος και το stress, που σας επιβαρύνουν σημαντικά. Δεν υπάρχει τίποτα πιο απολαυστικό!