fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Νιασιναμίδη: Μήπως τελικά αυτό είναι το μυστικό για αψεγάδιαστη επιδερμίδα;

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το αγαπημένο προϊόν των ειδικών


Νιασιναμίδη: Μήπως τελικά αυτό είναι το μυστικό για αψεγάδιαστη επιδερμίδα;

Υπάρχουν τόσα πολλά καινούργια συστατικά περιποίησης δέρματος που αν δεν είστε πλήρως εξοικειωμένοι, σίγουρα θα αδυνατείτε να τα κατανοήσετε. Ένα από αυτά είναι φυσικά η «μαγική» νιασιναμίδη που μοιάζει να υπόσχεται θαύματα. Είναι το προϊόν που δε συμπεριφέρεται στην επιδερμίδα σας όπως η «σκληρή» ρετινόλη ή τα AHA ( γλυκολικό οξύ ) και για αυτό το λόγο μπορεί να γίνει απόλυτα ανεκτή. Αυτή η θαυματουργή βιταμίνη είναι κατάλληλη για σχεδόν κάθε τύπο δέρματος και τα οφέλη της είναι άμεσα εμφανή. Επιπλέον, δεν χρειάζεται να είστε ειδικοί στην περιποίηση για να κατανοήσετε πως θα τη χρησιμοποιείτε σωστά.

Εμείς, ετοιμάσαμε για εσάς όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε και σας τα παρουσιάζουμε!
anja-rubik-for-zimmermann-resort-2019-benny-horne-3.jpg

Η βάση της νιασιναμίδης

Η νιασιναμίδη είναι μια μορφή βιταμίνης Β3 και όπως και οι υπόλοιπες βιταμίνες αυτής της ομάδας, είναι ιδιαίτερα γνωστή για τις καταπραϋντικές και θεραπευτικές της ιδιότητες.

Τα οφέλη για την επιδερμίδα

Τι ακριβώς κάνει η νιασιναμίδη; Από την ενίσχυση της ενυδάτωσης μέχρι την εξασθένιση της υπερμελάγχρωσης ( καφέ κηλίδες ), υπάρχουν πολλοί τρόποι με τους οποίους αυτό το συστατικό βοηθάει την επιδερμίδα. Εκτεταμένες έρευνες έχουν δείξει ότι προστατεύει το δέρμα από τις περιβαλλοντικές βλάβες και ενισχύει την παραγωγή κολλαγόνου και υαλουρονικού οξέος. Βελτιώνει την ενυδάτωση, απαλύνει τα σημάδια γήρανσης, τους διευρυμένους πόρους και μειώνει σημαντικά τον αποχρωματισμό του δέρματος.

 Must have

Must have

Perfectionist Pro Multi-Zone Wrinkle Concentrate with Niacinamide + Chlorella, Estee Lauder, Attica

BUY ME
 Celebrity party

Celebrity party

Fat Water Pore-Refining Toner Serum With Niacinamide, Fenty Skin, Sephora

BUY ME
 Shine on

Shine on

Pure Niacinamide 10 Serum Κατά Των Κηλίδων Για Επανόρθωση & Λάμψη, La Roche Posay, Hondos Center

BUY ME

Αν αυτά δε σας ικανοποιούν τότε διαβάστε όλα όσα ακολουθούν.

Πράγματι, οι μελέτες που δημοσιεύονται αναφέρουν μόνο οφέλη. Έχει αποδειχθεί ότι μειώνει τη φλεγμονή στη μέτρια ακμή, καθώς και σε πιο έντονες μορφές της ενώ παράλληλα περιορίζει την υπερπαραγωγή σμήγματος σε λιπαρούς τύπους δέρματος, το οποίο με τη σειρά του εξισορροπεί το μέγεθος των πόρων. Αυτοί είναι και οι λόγοι που το συστατικό αυτό ονομάζεται και ως το απόλυτο multitasker. Με απλούστερα λόγια μαζί με το υαλουρονικό οξύ και το αντηλιακό σας μπορείτε να την εφαρμόζετε, άφοβα, καθημερινά, χωρίς να ανησυχείτε για ανεπιθύμητες ενέργειες.

Πώς μπορεί ένα συστατικό να έχει τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που συντελούν στο να γίνει αυτό το προϊόν ένα πραγματικό star product. O κυριότερος είναι φυσικά οι ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Ο επόμενος λόγος είναι ότι η νιασιναμίδη βοηθά στη παραγωγή άλλων σημαντικών ουσιών από το δέρμα. Τέλος η διεισδυτική της ικανότητα παραμένει αξιοσημείωτη σε σύγκριση με άλλα παρόμοια συστατικά, απλώς και μόνο με την τοπική εφαρμογή.

face.jpg

Η χρησιμότητα της στην περιποίηση της επιδερμίδας

Το ανθρώπινο σώμα δεν παράγει φυσικά νιασιναμίδη, αλλά αυτή η ουσία μπορεί να λαμβάνεται μέσω της διατροφής. Έτσι, αρχικά πολλοί διαφώνησαν για την ουσιαστική της χρησιμότητα. Μπορείτε να τη βρείτε σε τρόφιμα όπως τα δημητριακά, τα ψάρια, το κρέας και τα φασόλια. Για το σώμα, η από του στόματος λήψη της έχει αποδειχθεί ότι έχει μοναδικά οφέλη ενώ η τοπική της χρήση υποστηρίζεται από μακροχρόνιες έρευνες που δείχνουν το ευρύ φάσμα των αξιοσημείωτων ευεργετικών ιδιοτήτων της, όπως τις αναφέραμε παραπάνω. 

Αυτοί που μπορούν να ωφεληθούν

Όπως έγινε εμφανές οι περισσότεροι άνθρωποι μπορούν να επωφεληθούν εντάσσοντας τη νιασινιμίδη στις ρουτίνες περιποίησης της επιδερμίδας τους. Ωστόσο, ο τύπος του δέρματος σας θα καθορίσει ποιο είδος προϊόντος πρέπει να επιλέξετε. Αυτό συμβαίνει καθώς τις περισσότερες φορές τείνει να συνδυάζεται με άλλα συστατικά για ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Για παράδειγμα όσοι έχετε ξηρό δέρμα μπορείτε να τη βρείτε σε συνδυασμό με υαλουρονικό οξύ, ενώ ένα προϊόν νιασιναμίδης για λιπαρό δέρμα μπορεί να περιέχει σαλικυλικό οξύ. Για ευαίσθητους τύπους δέρματος, κάτι που περιέχει απλούς, καταπραϋντικούς, ενυδατικούς παράγοντες είναι η καλύτερη προσέγγιση. Για το λιπαρό δέρμα που είναι επιρρεπές σε φραγμένους πόρους ένας ελαφρύς ορός ή ένα toner με χαμηλότερη συγκέντρωση είναι ιδανικά.