fbpixel

Search icon
Search
Έχετε ευαίσθητο δέρμα; Αυτά είναι τα skincare tips που αξίζει να υιοθετήσετε
FACE & BODY

Έχετε ευαίσθητο δέρμα; Αυτά είναι τα skincare tips που αξίζει να υιοθετήσετε

Δείτε την επιδερμίδα σας πιο υγιή από ποτέ


Η ευαίσθητη επιδερμίδα μπορεί να επιβαρυνθεί ακόμη περισσότερο από πολλούς παράγοντες -ρύποι, μικρόβια, βακτήρια, κακό ντεμακιγιάζ είναι μερικοί από αυτούς. Οπότε τι μπορείτε να κάνετε, για να δείτε το δέρμα σας πιο υγιές από ποτέ και χωρίς ανεπιθύμητους επισκέπτες, όπως τα σπυράκια; Πολλοί skincare experts, μεταξύ των οποίων και η Dr. Cherie Wong, συμβουλεύουν να εντάξετε τα serums στην καθημερινότητά σας, για να βελτιώσετε κατά πολύ την ποιότητα της επιδερμίδας σας. Plus, η ίδια μοιράστηκε και μερικές έξτρα συμβουλές, φόρμουλες και συστατικά, που θα σας βοηθήσουν να απομακρυνθείτε από ερεθισμούς κι ευαισθησίες στο πρόσωπο. Συνεχίστε να διαβάζετε, για να μάθετε όλα τα top tips της!

1. Ενυδατώστε περισσότερο το δέρμα σας με αμινοξέα

Τα face serums είναι γενικά πιο ελαφριά από τις ενυδατικές κρέμες και περιέχουν υψηλότερη συγκέντρωση δραστικών συστατικών. «Το ευαίσθητο δέρμα είναι πιο επιρρεπές σε φλεγμονές και βλάβες που προκαλούνται από περιβαλλοντικούς και στρεσογόνους παράγοντες, επομένως ένας ορός που περιέχει τέτοιου είδους skincare ingredients, δηλαδή αμινοξέα, μπορεί να βοηθήσει πραγματικά στην προστασία, την επιδιόρθωση και την ενίσχυση του δέρματος» λέει η Dr. Wong. Αυτό οδηγεί με τη σειρά του και στην επιβράδυνση της γήρανσης. Εάν, όμως, δε γνωρίζετε ποια στοιχεία να χρησιμοποιήσετε, στραφείτε προς τα soy amino acids, όπως θα τα δείτε να αναγράφονται στις ετικέτες των προϊόντων, που προωθούν την αναγέννηση των κυττάρων. 

67898223-378648706367827-146246949529342744-n.jpg
@lovegrace_e

2. Προστατευτείτε από τη ρύπανση με αντιοξειδωτικά συστατικά

Η ατμοσφαιρική ρύπανση συμβάλλει σημαντικά στη γήρανση και την ευαισθησία του δέρματος. «Επηρεάζει κυρίως το δέρμα στον σχηματισμό των ελεύθερων ριζών, οι οποίες επιτίθενται στη δομή του, προκαλώντας αυτό που ονομάζεται οξειδωτικό στρες. Το σώμα, ως εκ τούτου, αντιδράει όταν η φυσική του αντιοξειδωτική άμυνα δεν είναι αρκετή για να εξουδετερώσει αυτήν την απειλή. Τελικά, προκαλείται αύξηση του ερεθισμού και της ευαισθησίας» αναφέρει η ίδια. Βεβαιωθείτε, λοιπόν, ότι χρησιμοποιείτε προϊόντα περιποίησης, που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά συστατικά, δηλαδή βιταμίνες A, C και D, ώστε να προστατευτείτε πλήρως και να χαρίσετε στο πρόσωπό σας έναν φρέσκο αέρα ανανέωσης και λάμψης.

3. Επαναφέρετε τη λάμψη μέσω της απολέπισης

«Τα serums που περιέχουν ήπια απολεπιστικά οξέα, όπως το γαλακτικό και το σαλικυλικό οξύ, βοηθούν στην απομάκρυνση του ανώτερου στρώματος των νεκρών κυττάρων του δέρματος από το πρόσωπο, βοηθώντας στην κυτταρική κυκλοφορία» εξηγεί η Dr. Wong. Επιπλέον, βελτιώνουν την ποιότητα της επιδερμίδας και την κάνουν πιο απαλή. Αναζητήστε, λοιπόν, προϊόντα περιποίησης, που περιέχουν είτε αυτόν τον συνδυασμό οξέων είτε ένα από τα δύο, για να κάνετε την επιδερμίδα σας λεία, λαμπερή και πιο αψεγάδιαστη από ποτέ. 

67465102-120193735961507-4787898410924793042-n.jpg
@bellahadid

4. Αποφύγετε συγκεκριμένα συστατικά

Τα skincare products που χρησιμοποιείτε εάν έχετε ευαίσθητο δέρμα πρέπει να είναι εξολοκλήρου απαλλαγμένα από συστατικά, που είναι πιθανό να του προκαλέσουν την οποιαδήποτε αντίδραση, καθώς κι ερεθισμούς. Τα κυριότερα από αυτά είναι το οινόπνευμα, τα αρώματα και τα αιθέρια έλαια, οπότε φροντίστε να εξετάζετε ενδελεχώς τις ετικέτες των προϊόντων που επρόκειτο να αγοράσετε, για να ξέρετε τι ακριβώς βάζετε κάθε φορά στο πρόσωπό σας.

Επίσης, αποφύγετε τα ισχυρότερα απολεπιστικά, όπως τα ρετινοειδή, καθώς μπορούν να είναι πολύ «σκληρά» για το ασθενέστερο φράγμα της επιδερμίδας. Γενικότερα, αν δεν είστε σίγουροι για ένα νέο συστατικό που δεν έχετε εφαρμόσει ξανά, το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε, για να δείτε εάν αντιδράει η επιδερμίδα σας, είναι να δοκιμάσετε κάποιο δείγμα σε μια μικρή περιοχή επάνω σας -όχι στο πρόσωπο! Αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος, για να αποφύγετε δυσάρεστες skincare καταστάσεις.