fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Τονώστε & ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με αυτά τα beauty products κολλαγόνου

Πλούσιο, λείο δέρμα με μερικές μόνο εφαρμογές


Τονώστε & ενυδατώστε την επιδερμίδα σας με αυτά τα beauty products κολλαγόνου

Καθώς μεγαλώνουμε, παράγουμε όλο και λιγότερο φυσικό κολλαγόνο, ένα βασικό δομικό στοιχείο στο δέρμα μας που το διατηρεί σφριγηλό, λείο και, επίσης, νεανικό. Ορισμένα συστατικά - όπως η ρετινόλη και η βιταμίνη C - μπορούν να βοηθήσουν στην αύξηση της παραγωγής κολλαγόνου, αλλά γιατί να μην πάμε κατευθείαν στην πηγή; Μπορούμε να βρούμε κολλαγόνο για τοπική εφαρμογή, για συστημική χορήγηση, ακόμη και ενέσιμη μορφή - όλα με διαφορετικό βαθμό αποτελεσμάτων. Και παρόλο που τα αποτελέσματα μαλακώματος των ρυτίδων των ενυδατικών κολλαγόνου μπορεί να είναι προσωρινά, αυτές οι παρακάτω κρέμες μπορούν να σας βοηθήσουν να ξεκινήσετε το ταξίδι μετασχηματισμού της περιποίησης της επιδερμίδας σας. Διαβάστε για τα 8 προϊόντα κολλαγόνου που πιστεύουμε ότι αξίζουν τον κόπο.

beauty4.jpg

Τι να ψάξετε σε μια κρέμα κολλαγόνου

Οι στόχοι περιποίησης της επιδερμίδας σας: Είναι σημαντικό να κατανοήσετε πώς λειτουργεί το κολλαγόνο στα τοπικά προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας, ώστε να μπορείτε να καθορίσετε αν είναι ο καλύτερος τρόπος για να επιτύχετε τους στόχους περιποίησης της επιδερμίδας σας. «Η περιποίηση της επιδερμίδας που σχηματίζεται με κολλαγόνο, ενυδατώνει και περιποιείται το δέρμα, αν και σίγουρα δεν αυξάνει τα επίπεδα κολλαγόνου. Η μοριακή δομή του κολλαγόνου είναι πολύ μεγάλη για να διεισδύσει στο δέρμα. Εάν οι στόχοι σας είναι να κάνετε κάτι από τα παραπάνω, επιλέξτε μια κρέμα με αυτό το συστατικό.

 Normal skin

Normal skin

Collagenist Re-Plump Cream, Helena Rubinstein, Hondos Center

BUY ME
 Cell power creme

Cell power creme

Revitalizing Supreme+ Global Anti-Aging, Estee Lauder, Attica

BUY ME
 Boosting effect

Boosting effect

Pure Collagen Cream Bοοster, Frezyderm, Attica

BUY ME

To συστατικό

Το κολλαγόνο είναι η κύρια δομική πρωτεΐνη στους ανθρώπινους συνδετικούς ιστούς, κυρίως στο δέρμα μας. Η συντριπτική πλειοψηφία του κολλαγόνου στο δέρμα μας βρίσκεται στο χόριο (το δεύτερο στρώμα του δέρματος που βρίσκεται κάτω από την επιδερμίδα), όπου παράγεται επίσης. Τα κύτταρα του δέρματος στο χόριο, οι ινοβλάστες συνθέτουν το κολλαγόνο που συγκρατεί το υπόλοιπο χόριο μαζί, δίνοντας στο δέρμα μας την υποκείμενη δομή του. Όσον αφορά τη δομή του ίδιου του κολλαγόνου, μοιάζει με πλεξούδα ή σχοινί: Μεμονωμένα αμινοξέα συνδέονται για να σχηματίσουν μακριές αλυσίδες, οι οποίες δένονται μαζί για να σχηματίσουν παχύτερα σκέλη. Αυτά τα σκέλη περιστρέφονται και περιστρέφονται το ένα γύρω από το άλλο για να σχηματίσουν τριπλές έλικες. Τέλος, αυτές οι έλικες συνδέονται άκρη σε άκρη και στοιβάζονται η μία πάνω στην άλλη για να σχηματίσουν συστάδες που ονομάζονται ινίδια. Με άλλα λόγια, το κολλαγόνο είναι ένα αρκετά περίπλοκο και μαζικό μόριο.

12-sleeps-till-xmas-christmas-sleepwear-editorial-three-graces-london-oyster-pyjamas-nightwear-sleeping-beauty-gifts-for-her-lingerie-la-femme-061.jpg

SPF, βιταμίνη C και ρετινόλη

Αν λοιπόν ο κύριος στόχος σας είναι να αυξήσετε τις αποθήκες κολλαγόνου σας και να γεμίσετε το δέρμα σας βελτιώνοντας εμφανώς την εμφάνιση των λεπτών γραμμών τότε πρέπει να τη συνδυάσετε με άλλα συστατικά όπως βιταμίνη C, ρετινόλη και SPF. Αυτά θα βοηθήσουν να προστατέψετε το πολύτιμο κολλαγόνο που ήδη έχετε. Το αντηλιακό καλής ποιότητας και ευρέως φάσματος για να αποτρέψετε την υποβάθμιση του κολλαγόνου μέσω της υπεριώδους έκθεσης. Η βιταμίνη Α ως ένα δοκιμασμένο συστατικό για τη σύνθεση κολλαγόνου, που εντάσσεται στη βραδινή ρουτίνα. Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στρώστε έναν ορό βιταμίνης C κάτω από το SPF σας για να αυξήσετε την παραγωγή κολλαγόνου και να προστατευτείτε από τις ελεύθερες ρίζες.

Νιασιναμίδη και Υαλουρονικό Οξύ

Αυτά τα δύο συστατικά είναι καλές ενισχύσεις για τις κρέμες κολλαγόνου επειδή μπορούν να σας βοηθήσουν να επιτύχετε τα βραχυπρόθεσμα αποτελέσματα της σφριγηλότητας και της φωτεινότητας, ενώ συμβάλλουν επίσης σε καλύτερο δέρμα μακροπρόθεσμα. Η νιασιναμίδη, η οποία είναι επίσης γνωστή ως βιταμίνη b3, βοηθά στην αποκατάσταση της κυτταρικής ενέργειας, επιδιορθώνει το κατεστραμμένο DNA και μειώνει τις ανοσοκατασταλτικές επιδράσεις των ακτίνων UV που προκαλούνται από τον ήλιο. Και το υαλουρονικό οξύ ενυδατώνει το δέρμα με τρόπο που μπορεί να κάνει τις λεπτές γραμμές λιγότερο ορατές. Άλλωστε είναι γνωστό πως το υαλουρονικό οξύ μπορεί να τραβήξει την υγρασία από τον αέρα και να διατηρήσει το δέρμα σας υγρό, κρατώντας σχεδόν 1000 φορές το βάρος του σε νερό.

1

Serum power

Collagen Booster, The Inkey List, Sephora BUY ME

2

Day cream

Blue Therapy Red Algae Uplift Rich Cream, Biotherm, Hondos Center BUY ME

3

Give me glow

Super Collagen Mask, Mario Badescu, Sephora BUY ME

4

New generation

Liftactiv Collagen Specialist Face Cream, Vichy, Attica BUY ME

5

Wrinkle reduction

Ορός Θαλάσσιου Κολλαγόνου, Tzimas Cosmetics BUY ME