fbpixel

Search icon
Search
Oι αντιοξειδωτικές τροφές για να αισθανθείτε «ελαφρύτερες» πριν τις γιορτές
TASTE

Oι αντιοξειδωτικές τροφές για να αισθανθείτε «ελαφρύτερες» πριν τις γιορτές

Τρόφιμα & ροφήματα για άμεσο detox


Είναι γνωστό ότι τα Χριστούγεννα τρώμε λίγο παραπάνω, κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε χωρίς τύψεις κι εμμονές! Ωστόσο, εσείς που προσέχετε τη διατροφή σας και συνηθίζετε να ακολουθείτε πιστά ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, καλό θα ήταν να πείτε «ναι» σε μια detox διαδικασία που θα σας προετοιμάσει κατάλληλα για την περίοδο των γιορτών, κάνοντάς σας να απολαύσετε κάθε γεύμα και ποτό χωρίς να σκέφτεστε τις περιττές θερμίδες αυτών. Smoothies, τσάι, ξηροί καρποί, φρούτα και λαχανικά είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να καταναλώσετε σήμερα κιόλας.

Detox now!

S is for Smoothies

Ginger smoothie

shutterstock-1570006594.jpg

To ginger, ως γνωστόν, συμβάλλει στην ενίσχυση του ρυθμού, με τον οποίο λειτουργεί ο μεταβολισμός. Παράλληλα, εάν συνδυαστεί με φρούτα -όπως η μπανάνα ή το μήλο-, θα σας εφοδιάσει με τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεστε, ώστε να διεκπεραιώσετε τις καθημερινές σας υποχρεώσεις, αλλά και να κάνετε σωστή αποτοξίνωση.

Matcha smoothie

shutterstock-1650168019.jpg

Όπως ήδη θα έχετε ακούσει, το matcha είναι δημοφιλέστατο, τόσο για την πολύ ιδιαίτερη γεύση του, όσο και για τις ευεργετικές ιδιότητες που διαθέτει. Μια από αυτές είναι και η ενίσχυση του ρυθμού, με τον οποίο λειτουργεί ο μεταβολισμός. Για ποιον λόγο, λοιπόν, να μην πρωτοτυπήσετε καταναλώνοντας το παραπάνω smoothie στο πρωινό σας γεύμα;

Exotic vegan smoothie

shutterstock-1426004357.jpg

Δεν είναι μόνο super υγιεινό, αλλά συμβάλλει και στην τόνωσή σας! Εντάξτε στο πρωινό σας γεύμα ένα vegan smoothie με μύρτιλα, λίγο μέλι και γάλα καρύδας και δείτε θεαματική διαφορά, τόσο στη ζυγαριά, όσο και στο σώμα σας.

Tea o'clock

Λουΐζα

0-4f95H.jpg

Με άρωμα λεμονιού και λίγο πικρή γεύση, η λουΐζα είναι γνωστή για τις αδυνατιστικές και αντικυτταριτιδικές της ιδιότητες. Βοηθά στα προβλήματα του στομάχου και του πεπτικού συστήματος, όπως, δυσπεψία, νευραλγίες και κολικούς -και των εντέρων. Έχει χωνευτικές, ηρεμιστικές και τονωτικές ιδιότητες για το νευρικό σύστημα. Συμβάλει σημαντικά στην αποτοξίνωση του οργανισμού, στην αύξηση του μεταβολισμού και γενικά στην υγεία και συνολική ευεξία.

Μέντα

shutterstock-194633378.jpg

Σε όποια μορφή κι αν τη συναντήσετε, το μόνο σίγουρο είναι πως η μέντα θα σας χαρίσει από κάτι. Εκτός από το κομμάτι της διατήρησης της δροσερής και καθαρής αναπνοής που προσφέρει, παράλληλα επιδρά θετικά στην διαδικασία της πέψης, αποτρέποντας το φούσκωμα. Μια αποτελεσματική, πολύ γευστική επιλογή που είναι ιδανική για κάθε εποχή του χρόνου και για όλες τις ώρες της ημέρας.

Λεβάντα

shutterstock-1767065873.jpg

Η λεβάντα ξεχωρίζει για τις θεραπευτικές χρήσεις της και συνιστάται και από τους γιατρούς, αφού βάσει ερευνών βοηθάει στη βελτίωση προβλημάτων στο στομάχι και καταπολεμά τον βήχα, τη βρογχίτιδα και το άσθμα. Παράλληλα, ανακουφίζει και σας χαλαρώνει, με αποτέλεσμα να κοιμάστε καλύτερα και να σας διατηρεί σε μια ευεξία. Δεν είναι λίγοι, μάλιστα, αυτοί που την επιλέγουν για απώλεια βάρους, χαρίζοντάς τους άμεσα αποτελέσματα.

What to eat

Αβοκάντο

shutterstock-1556109746.jpg

Μια τροφή με αμέτρητους οπαδούς στον κόσμο, με εστιατόρια αφιερωμένα αποκλειστικά σε αυτή! Το αβοκάντο περιέχει μονοακόρεστα λιπαρά που κρατούν σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας αλλά και το δέρμα σας λαμπερό! Η βιταμίνες Β, C & Κ, η πρωτεΐνη και το φυλλικό οξύ που περιέχει βοηθά -μεταξύ άλλων- στην άμεση απώλεια βάρους. Μπορείτε να αντικαταστήσετε το βούτυρο στα cake με αβοκάντο, χάρη στην κρεμώδη υφή του.

Αγκινάρες

shutterstock-1088325962.jpg

Οι αγκινάρες περιέχουν μια αντιοξειδωτική ουσία, την κυναρίνη, η οποία προάγει την υγιή λειτουργία του ήπατος. Επίσης, η κατανάλωσή τους διεγείρει την παραγωγή χολής, η οποία διευκολύνει την πέψη. Συνεπώς, εάν ψάχνετε για ένα φυσικό "μέσο" αποτοξίνωσης, οι αγκινάρες είναι μία από τις καλύτερές σας διατροφικές σας επιλογές!

Φυλλώδη λαχανικά

shutterstock-1556419172.jpg

Τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά αυξάνουν τα επίπεδα χλωροφύλλης στο πεπτικό σύστημα, γεγονός που βοηθά το σώμα να απαλλαγεί από περιβαλλοντικές τοξίνες, αλλά και να χάσει βάρος. Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να τα συμπεριλάβετε στη διατροφή σας. Μπορείτε να φτιάξετε απλές πράσινες σαλάτες, να τα σοτάρετε με ελαιόλαδο ή ακόμη και να τα προσθέσετε στους χυμούς και τα smoothies σας.

Φρούτα εποχής

shutterstock-1677543091.jpg

Γεμάτα βιταμίνες, αντιοξειδωτικά και πλούσια σε φυτικές ίνες, τα φρούτα είναι απαραίτητα για μια σωστή και υγιεινή διατροφή. Θα σας βοηθήσουν να αποτοξινώσετε το σώμα σας εύκολα και γρήγορα. Προτιμήστε αυτής της εποχής, όπως είναι τα μήλα, τα μανταρίνια, τα πορτοκάλια και φυσικά οι μπανάνες.