fbpixel

Search icon
Search
Νιασιναμίδη: Όλα όσα πρέπει να μάθετε για την «ήρεμη δύναμη» των πιο θαυματουργών συστατικών
FACE & BODY

Νιασιναμίδη: Όλα όσα πρέπει να μάθετε για την «ήρεμη δύναμη» των πιο θαυματουργών συστατικών

Δώστε λάμψη στην επιδερμίδα σας


Aν ρίξετε μια ματιά στην κορυφή των πιο αποτελεσματικών και δραστικών συστατικών σήμερα για την υγεία και λάμψη της επιδερμίδας θα πέσετε πάνω στην λέξη νιασιναμίδη, ένα συστατικό που είναι γνωστό κι ως B3 ή αλλιώς νικοτιναμίδιο. Για την ιστορία να ξέρετε ότι δεν είναι ένα νέο συστατικό που έχει κάνει εμφάνιση στις παρέες των δερματολογικών ερευνών, απλώς τώρα είναι που έχουν εστιάσει οι ειδικοί –μεταξύ άλλων– στις υπέροχες ιδιότητές της.

Τι είναι η νιασιναμίδη

shutterstock-1218169264.jpg

Η νιασιναμίδη είναι μια πολυβιταμίνη, απόλυτα ανεκτή από κάθε τύπο επιδερμίδας γι’ αυτό και η επιστημονική κοινότητα των δερματολόγων την καθιστά στα υπέροχα συστατικά, που λειτουργούν γρήγορα κι αποτελεσματικά, προκειμένου να λύσουν πολλά δερματικά προβλήματα.

Η δύναμη της νιασιναμίδη

shutterstock-1218169372.jpg

Σ’ ένα μικρό ποσοστό σε μια καλλυντική φόρμουλα μπορεί να μειώσει σημαντικά την παραγωγή σμήγματος κι επειδή είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, είναι μια τέλεια επιλογή για το λιπαρό και με τάση για ακμή δέρμα. Επίσης, αν έχετε θέμα ξηρότητας μπορείτε επίσης να επωφεληθείτε από μια ρουτίνα περιποίησης που περιλαμβάνει τη νιασιναμίδη, καθώς ενισχύει την παραγωγή φυσικού κολλαγόνου και των κεραμιδίων. Παράλληλα, η νιασιναμίδη έχει ουδέτερο PH, με αποτέλεσμα να είναι ένα απόλυτα ασφαλές συστατικό ακόμα και για τις πιο ευαίσθητες επιδερμίδες, καθώς δεν προκαλεί κανένα ερεθισμό. Είναι πραγματικά ένα ευεργετικό συστατικό, καθόλου φωτοευαίσθητο, άρα δεν αδρανοποιείται από τον ήλιο και δεν προκαλεί πρόβλημα όταν έρθει σε επαφή με τις ακτίνες του.

Η νιασιναμίδη είναι το κάτι άλλο κι είναι ιδανική για κάθε ηλικία και χρόνο με το χρόνο θα γίνεται όλο και πιο διάσημη για την επούλωση και την καταπράυνση που χαρίζει, ενώ παράλληλα μειώνει λεπτές γραμμές και ρυτίδες, ενώ δρα και κατά των ελεύθερων ριζών με αποτέλεσμα να διατηρεί την επιδερμίδα πιο λαμπερή και νεανική. Τέλος, το εξίσου σημαντικό είναι ότι η νιασιναμίδη δουλεύει αποτελεσματικά ενάντια και στις δυσχρωμίες, καθώς εμποδίζει την υπερπαραγωγή μελανίνης, ενώ καταπολεμάει το ήδη υπάρχων μέλασμα, καθώς το μέλασμα αποτελεί μία φλεγμονή και οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της νιασιναμίδης βοηθάνε στη μείωση της.

Τσεκάρετε τώρα στο Beauty Diaries που μπορείτε να βρείτε την νιασιναμίδη, καθώς και πολλά ακόμη θέματα ομορφιάς!