fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Spring update: Οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος

Προγραμματίστε την απαραίτητη ανανέωση


Spring update: Οι αλλαγές που πρέπει να κάνετε στα προϊόντα περιποίησης του δέρματος

Και κάπως έτσι, έχουμε επιβιώσει άλλη μια σεζόν σε μια παγκόσμια πανδημία. Αυτός ο χειμώνας ήταν σίγουρα καλύτερος από τον προηγούμενο αλλά οι μάσκες, ο ξηρός αέρας και οι χαμηλές θερμοκρασίες ενίσχυσαν τα δερματικά προβλήματα δημιουργώντας ένα μικρό "χάος" στην υφή της επιδερμίδας. Τώρα, όμως, που ο καιρός ζεσταίνει, προετοιμαζόμαστε για περισσότερες υπαίθριες δραστηριότητες και έτσι το δέρμα μας απαιτεί να προσεγγίζουμε τα προϊόντα από διαφορετική οπτική γωνία. 

face-woman-skin.jpg

Πώς μπορούμε λοιπόν να μεταβούμε σωστά από τη χειμερινή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος σε αυτή που ταιριάζει καλύτερα για την άνοιξη; Παρακάτω σας αποκαλύπτουμε όλα όσα θα εφαρμόσουμε εμείς.

Όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο 

Για να κατανοήσουμε την περιεκτικότητα σε υγρασία του δέρματός, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τη χημεία γύρω από την απώλεια νερού. Συνήθως, όταν ο αέρας γύρω από ένα άτομο είναι ξηρός, η περιεκτικότητα σε νερό από το δέρμα τού πηγαίνει στον αέρα, με αποτέλεσμα το δέρμα να είναι αφυδατωμένο. Αντίθετα, όταν ο αέρας είναι υγρός, το δέρμα μπορεί να συγκρατήσει καλύτερα την περιεκτικότητά του σε υγρασία. Όταν ο καιρός είναι κρύος και ξηρός, πρέπει να χρησιμοποιούμε καλά μαλακτικά συστατικά και αποφρακτικά για να μειώσουμε την απώλεια νερού από το δέρμα. Καθώς οι θερμοκρασίες και η υγρασία αυξάνονται, μπορεί να μην χρειαζόμαστε τόσο βαριά αποφρακτικά για να διατηρούμε το δέρμα μας ενυδατωμένο. Επιπλέον, τα βαριά προϊόντα μπορεί να έχουν μια κολλώδη και λιπαρή αίσθηση στις πιο ζεστές περιόδους. Ελαφρύτερες λοσιόν ή ενυδατικές κρέμες με βάση τζελ τους θερμότερους μήνες είναι το must. 

 New in

New in

Ginzing™ Glow-Boosting Gel Moisturizer, Origins, Attica

BUY ME
 Keep it gentle

Keep it gentle

Toleriane Dermallergo Cream, La Roche Posay, Attica

BUY ME
 True miracle

True miracle

Essential Energy Hydrating Day Cream SPF20, Shiseido, Hondos Center

BUY ME

Απομακρύνετε το χειμώνα

Δεδομένου ότι τόσοι πολλοί άνθρωποι αποφεύγουν την απολέπιση κατά τη διάρκεια του χειμώνα, είναι απαραίτητο να επαναλάβουμε τη συνήθεια να αφαιρούμε τα νεκρά κύτταρα του δέρματος καθώς η παραγωγή σμήγματος και ο ιδρώτας αρχίζουν να συσσωρεύονται περισσότερο με τον ζεστό καιρό. Καθώς ο καιρός ζεσταίνεται και η υγρασία αυξάνονται, το δέρμα είναι σε θέση να ανεχτεί τα οξέα και τις ισχυρότερες συνθέσεις άλλων ενεργών συστατικών. Η άνοιξη είναι μια εξαιρετική εποχή για απολέπιση και φωτισμό του θαμπού δέρματος που έχει συσσωρευτεί κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Καθώς τα έλαια συσσωρεύονται στο δέρμα και αναμιγνύεται με τον ιδρώτα, τους ρύπους και τα νεκρά κύτταρα, τα υδροξυοξέα γίνονται εξαιρετικά χρήσιμα. Μπορούν να διεισδύσουν μεταξύ των κυττάρων του δέρματος και στους πόροι για να δώσουν βαθύτερη απολέπιση από τα κλασικά scrub.

woman-face-makeup.jpg

Μείωση της φλεγμονής

Με την έκθεση στη ζέστη και τον ήλιο να αυξάνεται, μερικοί άνθρωποι μπορεί να διαπιστώσουν ότι η φλεγμονή τους ξυπνά από τη χειμερία νάρκη καθώς η άνοιξη αποκαλύπτεται. Ας υποθέσουμε ότι το δέρμα γίνεται κόκκινο και ερεθισμένο με τον ζεστό καιρό. Σε αυτή την περίπτωση, πρέπει να ενυδατωνόμαστε για να υποστηρίζουμε το φραγμό του δέρματος με μαλακτικά. Φυσικά, η αποφυγή της άμεσης έκθεσης στον ήλιο και τη ζέστη όσο το δυνατόν περισσότερο είναι επιτακτική. Επιμείνετε σε απαλά, ενυδατικά καθαριστικά, ενυδατικές κρέμες χωρίς άρωμα και ορυκτά αντηλιακά, επειδή είναι λιγότερο πιθανό να ερεθίσουν το δέρμα. Σε όλο αυτή η εισαγωγή της βιταμίνης C στη ρουτίνα μπορεί να κάνει θαύματα.

Να χρησιμοποιείτε πάντα προστασία

Όποια εποχή του χρόνου κι αν είναι, θα πρέπει να φοράμε πάντα αντηλιακό. Γιατί; Επειδή είναι το νούμερο ένα αντιγηραντικό προϊόν που βρίσκεται στο ντουλάπι καλλυντικών σας. Επιπλέον, το αντηλιακό προστατεύει το δέρμα από την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία είτε περπατάμε σε εξωτερικούς χώρους είτε απλά καθόμαστε στο γραφείο που βρίσκεται δίπλα σε ένα παράθυρο. Επειδή πλέον θα αρχίσουμε να περνάμε περισσότερο χρόνο σε εξωτερικούς χώρους, γι' αυτό είναι ακόμη πιο σημαντικό να δίνουμε προσοχή στον SPF και τα αντιοξειδωτικά για την προστασία του δέρματος από τις ακτίνες UV.

skin-woman.jpg

Συνοψίζοντας

Τέλος, οφείλουμε να βεβαιωνόμαστε κάθε φορά ότι φέρνουμε όλα τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας μέχρι το λαιμό και το ντεκολτέ. Με τον ίδιο τρόπο που θα πρέπει να εφαρμόζουμε το SPF όλο το χρόνο, θα πρέπει γενικά να κατεβάζουμε τα προϊόντα περιποίησης της επιδερμίδας κάτω από το σαγόνι κάθε εποχή του χρόνου. Ωστόσο, καθώς ο καιρός ζεσταίνεται και τα πουλόβερ με ζιβάγκο αντικαθιστούνται με άλλες outfit επιλογές, η συγκεκριμένη περιοχή αξίζει περισσότερη προσοχή.