fbpixel

Search icon
Search
Mια inside ματιά στο πιο μοντέρνο αρχοντικό στη Σύρο με το όνομα Aristide
DESIGN

Mια inside ματιά στο πιο μοντέρνο αρχοντικό στη Σύρο με το όνομα Aristide

Με αγάπη για τη δημιουργία για την πολυτελή αισθητική


Αν η Μύκονος είναι το πιο κοσμοπολίτικο ελληνικό νησί, τότε η Σύρος είναι η πιο εκλεπτυσμένη και χαλαρή μεγάλη αδελφή της. Κάποτε η βιομηχανική και εμπορική καρδιά της Ανατολικής Μεσογείου, καθώς και το κύριο λιμάνι της, έγινε πρωτεύουσα σχεδόν υπερβολικά φιλόδοξη για το μικρό νησί της: ένα μέρος από μαρμάρινα πεζοδρόμια, αρχοντικά κτίρια και μεγάλες, νεοκλασικές δημόσιες πλατείες. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο φέρει το όνομα Ερμούπολη όπως στην «Ερμή»- τον Θεό των ταξιδιωτών και των εμπόρων. Και τώρα η Σύρος διαθέτει το Aristide Hotel, ένα new entry που έχει ήδη συζητηθεί.

Το Aristide Hotel είναι ένα ξενοδοχείο εννέα δωματίων με έμφαση στο design, την τέχνη και τη βιωσιμότητα. Διαθέτει κήπο, μπαρ στον τελευταίο όροφο με θέα στη θάλασσα, εσωτερικό μπαρ αλλά και γκαλερί τέχνης και στούντιο καλλιτεχνών!

Η ιστορία πίσω από το ξενοδοχείο είναι επίσης πολύ ενδιαφέρουσα, καθώς διευθύνεται από μια μικρή νομαδική οικογένεια τριών ατόμων, μια μητέρα και δύο κόρες, που πήγαν από την κομμουνιστική Ρουμανία στη Σουηδία ως πρόσφυγες. Η μία παράτησε τη δουλειά της ως οικονομολόγος στο Λονδίνο και μετακόμισε στη Σύρο για να αναλάβει την αποκατάσταση, ενώ η άλλη αδελφή εργάζεται στον Αρκτικό Κύκλο ως γιατρός για να χρηματοδοτήσει το έργο. Ο μόνος σύνδεσμος της οικογένειας με την Ελλάδα ήταν ο παππούς της μητέρας που πέθανε πριν γεννηθούν και δεν είχαν προηγούμενη εμπειρία στον τομέα του τουρισμού. Όπως λένε, «μόλις ερωτευτήκαμε το νησί κι αυτό το σπίτι».

2-fqpNL.jpg

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα καταπληκτικό κτίριο, ένα νεοκλασικό αρχοντικό στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης και στην πραγματικότητα ένα από τα τελευταία νεοκλασικά σπίτια που χτίστηκαν στην Ελλάδα! Υπήρξαν ελάχιστες αλλαγές στη δομή, έτσι ώστε να διατηρηθούν οι γενναιόδωροι χώροι, οι πρωτότυπες αρχιτεκτονικές λεπτομέρειες και η αίσθηση ενός όμορφου σπιτιού και όχι ενός ξενοδοχείου.

Μια μόνιμη συλλογή έργων τέχνης μπορεί να βρεθεί σε όλα τα δωμάτια και τους κοινόχρηστους χώρους του ξενοδοχείου και περιλαμβάνει πρωτότυπα και μερικές φορές έργα από καλλιτέχνες όπως οι Christy Lee Rogers, Igor Skaletsky και Riccardo Vecchio. Είναι σε μεγάλο βαθμό στραμμένο προς την προσωπογραφία και την εικονιστική τέχνη. Υπάρχει επίσης μια ειδική γκαλερί τέχνης που θα φιλοξενήσει προσωρινές εκθέσεις από τους κατοίκους καλλιτέχνες. αφού το ξενοδοχείο προσφέρει πρόγραμμα διαμονής που περιλαμβάνει διαμονή και αποκλειστική χρήση του εργαστηρίου.

141.jpg

Το ξενοδοχείο όχι μόνο φιλοξενεί ένα έργο δενδροφύτευσης με στόχο να αντισταθμίσει το αποτύπωμα άνθρακα των ταξιδιών των επισκεπτών στο νησί, αλλά επίσης ενθαρρύνει την ομάδα του να χρησιμοποιεί κυρίως τοπικά και βιολογικά τρόφιμα. Δεν έχει πλαστικά μιας χρήσης - τα μπάνια διαθέτουν κεραμικό σαπούνι και σαμπουάν, οι οδοντόβουρτσες είναι κατασκευασμένες από μπαμπού, η οδοντόκρεμα είναι σε μορφή χαπιού και οι παντόφλες είναι βιοδιασπώμενες και λιπασματοποιήσιμες.

1-SDS6C.jpg

Η φιλοσοφία της αποκατάστασης ήταν τα υλικά, οι υφές και τα χρώματα του σπιτιού να είναι αληθινά. Και, λόγω της λευκής μαρμάρινης σκάλας του, το ελληνικό μάρμαρο βρίσκεται στην καρδιά του ξενοδοχείου (οι επισκέπτες θα συναντήσουν εννέα τύπους τοπικού μαρμάρου στα διαφορετικά δωμάτια). Τα έπιπλα και ο φωτισμός είναι ως επί το πλείστον σύγχρονα με μερικά αντικείμενα σχεδιασμένα από τους ιδιοκτήτες, όπως οι πολυέλαιοι από μαύρο ορείχαλκο στο lobby. Το στούντιο interior design Todor Cosmin σχεδίασε τα μπάνια, το μπαρ και τα μαρμάρινα έπιπλα, ενώ τα υπνοδωμάτια και οι άλλοι δημόσιοι χώροι έγιναν από τους ιδιοκτήτες. Ο κήπος πρωινού σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα τοπίου Ηρακλή Καΐλα.

Ανακαλύψτε στη gallery περισσότερες φωτογραφίες!