Μετρώντας σχεδόν 165 χιλιάδες followers στο Instagram, η Alexandra Taylor (@alexandramtaylor), content creator, σύμβουλος ανάπτυξης σε brands και στέλεχος marketing στον κόσμο της μόδας, της ομορφιάς και της φιλοξενίας, βρέθηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από περίπου δέκα χρόνια και από τότε την επισκέπτεται συνεχώς. Αρχές του φθινοπώρου στη Μάνη, το κατακαλόκαιρο στο Ζαγόρι και στα νησιά του Ιονίου... Κι όμως, η Μήλος παραμένει το αγαπημένο της καταφύγιο, για το οποίο παραθέτει τον δικό της 10λογο, εξηγώντας γιατί έχει βρει μια θέση στην καρδιά της.

1. Αυτό το νησί βρήκε μια πραγματική θέση στην καρδιά μου όταν το επισκέφθηκα, πριν χρόνια, αρχές Ιουλίου. Μπορεί κάποιες γωνιές του να είχαν πιο τουριστικό χαρακτήρα, αλλά η αληθινή του ομορφιά αποκαλύπτεται στα ήσυχα μέρη: στα ατέλειωτα μεσημεριανά τραπέζια στις ψαροταβέρνες, στους ίδιους τους ψαράδες που πηγαινοέρχονται με τις βάρκες τους στην παραλία Μανδράκια, στα παιδιά που βουτάνε ανέμελα στο ατελείωτο μπλε.
Στη Μήλο δεν υπάρχουν πολλές «κρυφές» παραλίες, αλλά η Βούδια είναι πιο απόμερη και με πολύ λιγότερο κόσμο.
2. Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις κατεβαίνω από το πλοίο είναι να επισκεφθώ την ταβέρνα «Ω Χαμός» για χοιρινό με μέλι και κριθαράκι, και μια πιατέλα με ό,τι λαχανικά μάζεψαν εκείνη τη μέρα από τον κήπο.


3. Οι άνθρωποι εκεί είναι καλοσυνάτοι αλλά κι ευθείς. Στην αιχμή της σεζόν, φυσικά, όλοι εργάζονται πυρετωδώς, αλλά νιώθεις την περηφάνια τους και την προσπάθειά τους να διατηρούν το νησί και το πνεύμα του ζωντανά.
4. Πέρα από τα προφανή, το καλύτερο φαγητό το έχω απολαύσει στο "Sirocco". Συγκεκριμένα, λατρεύω τη σαλάτα με καρπούζι και φέτα, που είναι σαν την ίδια την πεμπτουσία του καλοκαιριού. Και για ποτό, την ώρα του ηλιοβασιλέματος στο "OKTO" στην Πλάκα - τίποτα δε συγκρίνεται με ένα ποτήρι ροζέ κάτω από τη λάμψη του απογευματινού ήλιου.
Οι γεύσεις που κουβαλάω μαζί μου κάθε φορά που φεύγω είναι το μέλι, το θαλασσινό αλάτι, το πορτοκαλί κρασί και το καρπούζι με φέτα.
5. Η Μήλος αλλάζει πρόσωπο όταν την επισκεφθείς Μάιο ή Οκτώβριο. Αγαπώ τις ήσυχες ημέρες της άνοιξης και του φθινοπώρου. Μπορεί πολλά μαγαζιά να είναι κλειστά, μα το φως είναι πιο απαλό, η θάλασσα ακόμα ζεστή, και οι άνθρωποι πιο φιλόξενοι.
7. Η μεγαλύτερη γιορτή του νησιού είναι τα πανηγύρια του Ιουλίου - τρεις ημέρες μουσικής, χορού και παραδοσιακού φαγητού που ενώνουν όλη την κοινότητα.



8. Μια ιστορία που έζησα μόνο εκεί έλαβε χώρα ένα βράδυ που κατασκήνωσα ένα βράδυ στην παραλία της Φυριπλάκας. Ξύπνησα με τη λάμψη της θάλασσας, μετά από ώρα έψησα φρέσκο χταπόδι, απόλαυσα τη σιωπή πριν έρθει κανείς άλλος. Μια ανάμνηση που ακόμη μοιάζει ονειρική.
9. Ένα ηλιοβασίλεμα που δε θα ξεχάσω ποτέ ήταν στο Κάστρο, στην Πλάκα. Ο ήλιος να λιώνει στο Αιγαίο και το χωριό να λούζεται σε απαλούς πορτοκαλί τόνους. Εξίσου όμορφη και η ανατολή.

10. Αν το νησί ήταν άρωμα, θα μύριζε άγριο θυμάρι, ξερή λεβάντα, θαλασσινό αλάτι και ξύσμα εσπεριδοειδών.
Plus one:
Αυτό που με κάνει να επιστρέφω ξανά και ξανά είναι το φως. Η φυσική ομορφιά. Η κυκλαδίτικη γοητεία. Τα γνώριμα πρόσωπα. Το να ζεις σε slow ρυθμούς, να γεύεσαι και να απολαμβάνεις. Και η αίσθηση ότι, ακόμη και μετά από τόσα χρόνια, συνεχίζω να ανακαλύπτω νέες γωνιές και να πλάθω αναμνήσεις που κρατούν μέχρι το επόμενο καλοκαίρι.
Παρακάτω, η ίδια παραθέτει κι ένα mini guide για την Κίμωλο, καθώς όποτε βρίσκεται στη Μήλο δε χάνει την ευκαιρία να βρεθεί κι εκεί.
The beach: Η παραλία Καράς είναι must, ιδίως για πρωινή βουτιά.
The food: Φρέσκο ψάρι στο Πρασονήσι και ζυμαρικά που ανταγωνίζονται και αυτά της Ακτής Αμάλφι.
The secret place: Η παραλία Μακροπούντα, που είναι ένα πραγματικό ησυχαστήριο.
The perfect sunrise: Την ώρα της ανατολής, δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια βουτιά στην παραλία Ρέμα.