fbpixel

Search icon
Search
Bedroom Trends: Οι viral τάσεις στα υπνοδωμάτια που θα δούμε παντού αυτόν τον χειμώνα
INTERIORS

Bedroom Trends: Οι viral τάσεις στα υπνοδωμάτια που θα δούμε παντού αυτόν τον χειμώνα

Ό,τι νέο φέρνει ο χώρος του design για την ανανέωση της κρεβατοκάμαράς σας


Δεν υπάρχει κάτι ιδανικότερο από το να επιστρέφετε στο σπίτι έπειτα από μια απαιτητική ημέρα γεμάτη υποχρεώσεις, χαλαρώνοντας σε ένα super cozy υπνοδωμάτιο. Το φθινόπωρο που έχει καταφθάσει αποτελεί την ιδανική ευκαιρία για μια ανανέωση στην κρεβατοκάμαρά σας, γι' αυτό κι εμείς ξεχωρίσαμε και καταγράψαμε τα πιο hot bedroom trends του ερχόμενου χειμώνα, που αν τα ακολουθήσετε θα δημιουργήσετε το πιο stylish και χαλαρωτικό σκηνικό.

Ετοιμαστείτε να μετατρέψετε το υπνοδωμάτιό σας στον πιο «ζεστό» χώρο του σπιτιού σας!

Γήινες αποχρώσεις

4-bedroom-design-ideas-guaranteed-to-give-you-a-restful-sleep.webp

Ήρθε η ώρα να ξεχάσετε τα έντονα, statement χρώματα για το συγκεκριμένο δωμάτιο του σπιτιού σας. Κι αυτό γιατί όταν τα επιλέγετε, αυτό που καταφέρνετε είναι να μην έχετε εξασφαλίσει την αίσθηση της αρμονίας. Αυτός ο χώρος πρέπει να είναι το προσωπικό σας καταφύγιο, το σημείο που ξεχνάτε τα πάντα και χαλαρώνετε στο 100%. Αυτός είναι και ο λόγος που πρέπει να στραφείτε σε γήινες χρωματικές λύσεις. Φέτος, θα κυριαρχήσει το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, με αποκορύφωμα τις πιο ανοιχτές - σχεδόν μπεζ. Φυσικά, το λευκό έχει πάλι την τιμητική του.

Πολυλειτουργικοί χώροι

dam-images-decor-2015-09-master-suites-master-suite-01.webp

Μπορεί ένα υπνοδωμάτιο να μην είναι απλώς... υπνοδωμάτιο; Όταν ο χώρος σας χαρακτηρίζεται για τα πολλά τετραγωνικά του, τότε πρέπει να βρείτε έξυπνες λύσεις για να τον διαμορφώσετε και να τον διακοσμήσετε. Πέρα από το κρεβάτι που πρέπει να βρίσκεται σε περίοπτη θέση, μπορείτε να εκμεταλλευτείτε τον υπόλοιπο κενό χώρο για να έχετε το προσωπικό σας mini σαλόνι. Κάπου εκεί, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να φτιάξετε κι ένα τζάκι για τις cozy νύχτες του χειμώνα. Έτσι, το υπνοδωμάτιό σας θα θυμίζει σουίτα ξενοδοχείου!

Περισσότερες cozy πινελιές

bedroom.webp

Kι αν αναρωτιέστε πώς θα προσδώσετε extra cozy διάσταση, οι λύσεις είναι απλές: Αφού επιλέξετε τα ιδανικά χρώματα που προσαρμόζονται με την εποχή και τις τάσεις που αυτή επιβάλλει, συνεχίστε προσθέτοντας fluffy υφάσματα τόσο στο κρεβάτι όσο και στα υπόλοιπα έπιπλα. Κάντε layering με μαξιλάρια και στρώστε ένα μεγάλο χαλί που θα κρατήσει τον χώρο ζεστό. Bonus, τα κεριά θα απογειώσουν το τελικό αποτέλεσμα.

Επιφάνειες από ξύλο

84aa9ba9-a32e-481c-9ac5-fa4544eeda85.webp

Στα πρωταγωνιστικά υλικά αυτής της εποχής, το ξύλο διεκδικεί έδαφος. Άλλωστε, η παρουσία του σε έναν χώρο δίνει ζεστασιά και φιλόξενο vibe - ό,τι ακριβώς έχουμε ανάγκη στην προκειμένη περίπτωση. Πώς θα σας φαινόταν η ιδέα να «ντύσετε» τον τοίχο πίσω από το κρεβάτι με επιφάνειες από ξύλο; Μια εξαιρετικά μοντέρνα πρόταση που θα μεταμορφώσει εντελώς τον χώρο σας.

Τέχνη παντού

alexa-hampton-master-bedroom-2.webp

Όταν προσθέτουμε πίνακες κι έργα τέχνης στο σπίτι μας, τότε αυτόματα δημιουργούμε έναν ξεχωριστό χαρακτήρα. Η φιλοσοφία αυτή επικρατεί φέτος και στις κρεβατοκάμαρες, καθώς είναι το δωμάτιο που αντικρίζουμε με το που ανοίξουμε τα μάτια μας το πρωί. Τι σημαίνει αυτό; Χρειαζόμαστε πηγή έμπνευσης και motivation ώστε να αδράξουμε την ημέρα μας. Και ναι, ένας πίνακας με ιδιαίτερη σημασία για εμάς είναι ικανός να το καταφέρει!

Ζεστός φωτισμός

11-architectural-digest-black-interior-designers-network-iconic-house-feature.jpg

Τέλος, δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στο πόσο σημαντικός είναι ο φωτισμός σε οποιονδήποτε χώρο, ιδίως στο υπνοδωμάτιο που θέλουμε ξεκούραστες και ατμοσφαιρικές λύσεις. Αρχικά, όποια κι αν είναι η επιλογή σας, να θυμάστε πως καλό είναι να διαλέξετε θερμό φωτισμό, καθώς ο ψυχρός θα σας κουράσει και θα χαθεί η όλη ατμόσφαιρα του χώρου. Από εκεί κι έπειτα, πέρα από το κεντρικό φωτιστικό στο δωμάτιό σας, προσθέστε table lamps και κρυφούς φωτισμούς πίσω ή και κάτω από το κρεβάτι για extra ρομαντική διάθεση.

Φωτογραφίες: Architectural Digest