fbpixel

Search icon
Search
Work Lunch: Οι κατάλληλες τροφές για να διατηρήσουμε την ενέργειά μας
WELLNESS

Work Lunch: Οι κατάλληλες τροφές για να διατηρήσουμε την ενέργειά μας

Επενδύστε στο σωστό γεύμα για τα θεμιτά αποτελέσματα


Η εργασία μας καταλαμβάνει αρκετές ώρες από την καθημερινότητά μας. Αν το αναλογιστούμε, θα διαπιστώσουμε πως σχεδόν όλη την ημέρα την αφιερώνουμε στο επαγγελματικό μας περιβάλλον. Επομένως, η ρουτίνα μας περιλαμβάνει αρκετές υποχρεώσεις, οι οποίες οφείλουν να ολοκληρωθούν άμεσα. Έτσι, λοιπόν, είναι άκρως απαραίτητο να προσέχουμε τη διατροφή μας, ώστε να μπορούμε να διατηρούμε τη διάθεση & την ενέργεια μας σε καλά επίπεδα. Διαφορετικά, θα ξεκινήσουν να εμφανίζονται στην επιφάνεια τα συμπτώματα της κόπωσης.

Γι' αυτόν τον ακριβώς τον λόγο, υπάρχουν οι ιδανικές τροφές, οι οποίες περιέχονται με ποικίλους τρόπους στα πιάτα μας. Μας δίνουν το ανάλογο boost, για να συνεχίζουμε δυναμικά και να μην αισθανόμαστε πως μας εγκαταλείπουν οι δυνάμεις μας. Πολλοί, επιλέγουν επεξεργασμένα φαγητά για γρήγορη λύση. Αντιθέτως, σας συνιστούμε να αφιερώσετε λίγο παραπάνω χρόνο στο σπίτι για να ετοιμάσετε το γεύμα σας και το μόνο σίγουρο είναι πως θα ανυπομονείτε διαρκώς μέχρι το επόμενό σας διάλλειμα.

Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τις προτεινόμενες γευστικές ιδέες και εμπνευστείτε!

Καπνιστός σολομός

Αυτό το ψάρι είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες και ωμέγα -3 λιπαρά. Σε συνδυασμό, μάλιστα, και με ψητά λαχανικά και κινόα, θα σας δώσει αυτό που αποζητάτε. Ανεξάρτητα από την αύξηση της ενέργειάς σας, αποτελεί ένα νόστιμο πιάτο, ισορροπώντας τα θρεπτικά συστατικά μεταξύ τους.

shutterstock-1340406524.jpg

Αυγά

Σε όποια μορφή κι αν τα διαλέξετε, βραστά ή ομελέτα, είναι μια από τις κυριότερες πηγές πρωτεΐνης. Παρέχουν μια δυνατή δόση, η οποία μας διατηρεί όρθιους για αρκετή ώρα, επειδή διασπάται πιο αργά από τους υδατάνθρακες, απελευθερώνοντας ενέργεια αργά και σταθερά.

Αρακάς

Το λαχανικό που είτε το λατρεύετε είτε το αποφεύγετε. Σε αυτή την περίπτωση σας προτείνουμε να το αγαπήσετε, καθώς είναι πλούσιο σε ίνες, βιταμίνες του συμπλέγματος Β αλλά και φυτική πρωτεΐνη. Μπορείτε να το μαγειρέψετε στην εκδοχή της σούπας, εντάσσοντας και διάφορα άλλα είδη,, όπως καρότο. Επίσης, πλέον αρέσκεται ιδιαίτερα και στην μορφή σαλάτας.

Όσπρια

Μια φυσιολογική ποσότητα στο πιάτο μας είναι αρκετή για να μας κρατήσουν χορτάτους καθόλη τη διάρκεια της δουλειάς μας. Αυτό, συμβαίνει, επειδή περιέχουν ποσότητες φυτικής πρωτεΐνης, φυτικών ινών και βιταμινών του συμπλέγματος Β, τα οποία με τη σειρά τους επιδρούν θετικά στον μεταβολισμό και αποδίδουν τη τροφή σε ενέργεια. Μερικές επιλογές είναι τα ρεβίθια, τα φασόλια, κτλ.

shutterstock-657850843.jpg

Μοσχαρίσιο κρέας

Είναι γεμάτο φυτικές ίνες, πρωτεΐνες και υγιή λίπη. Προσφέρει επίσης μια γενναιόδωρη μερίδα σιδήρου, ένα σημαντικό ορυκτό που υποστηρίζει την ενέργεια. Εμπλουτίστε αυτή την επιλογή με γλυκοπατάτες ή πατάτες φούρνου και φυσικά εν συνοδεία με κάποια μικρή πράσινη σαλάτα.

Ολικής άλεσης

Τα τρόφιμα αυτά, αποτελούν τις καλύτερες πηγές ενέργειας, επειδή ανήκουν στους σύνθετους υδατάνθρακες, που καίγονται αργά και διατηρούν τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, θεωρούνται και πηγές φυτικών ινών, γεγονός που βοηθάει να απορροφούνται αργά από το σώμα, ισορροπώντας την απελευθέρωση της ενέργειας. Γι' αυτό, εντάξτε στα γεύματά σας, βρώμη, κινόα, καστανό ρύζι. Συνδυάζονται εύκολα με το κοτόπουλο, το κρέας, αλλά και για τους vegan είναι εξαιρετικές ύλες για νόστιμες σαλάτες.

shutterstock-1926413135.jpg

Σπανάκι

Ένα χαρακτηριστικό του είναι πως καταφέρνει να μειώσει την κόπωση και μάλιστα να μας προσφέρει και ενέργεια. Αποτελεί πηγή μαγνησίου και καλίου, η ανεπάρκεια του οποίου προκαλεί μυϊκή αδυναμία και εξάντληση. Μαγειρέψτε σπανακόρυζο και συνοδεύστε το τυρί ή γιαούρτι, μαύρο ψωμί και μπόλικο λεμόνι.

Extra Tip:

Νερό

Το νερό είναι απαραίτητο σε όλα. Ένας λόγος που φτάνουμε στα όρια της κόπωσης είναι η αφυδάτωση του οργανισμού, προκαλώντας μετέπειτα πονοκεφάλους, απώλεια συγκέντρωσης κτλ. Έχετε μαζί σας ένα θερμό για να θυμάστε να ενυδατώνεστε επαρκώς και να μπορείτε να συνεχίσετε τη μέρα σας.