fbpixel

Search icon
Search
Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι κάποιος σας λέει ψέματα
PSYCHOLOGY

Τα σημάδια που αποδεικνύουν ότι κάποιος σας λέει ψέματα

Οι ενδείξεις που θα σας βοηθήσουν να το αντιληφθείτε


Όλοι οι άνθρωποι σε κάποια περίοδο της ζωής μας έχουμε πει ψέματα. Τα «αθώα», όπως τα αποκαλούμε, είναι συνηθισμένα και τις περισσότερες φορές δεν έχουν αρνητικό αντίκτυπο. Αυτά, υπάρχουν σχεδόν καθημερινά και σίγουρα δεν γίνονται με κακή διάθεση. Από την άλλη πλευρά, υπάρχει και η κατηγορία, η οποία θεωρείται red flag στις διαπροσωπικές σχέσεις. Αυτά τα ψέματα μπορεί να οδηγήσουν σε ρήξη των σχέσεων. Ιδανικότερα καλό θα ήταν να είμαστε όλοι ειλικρινείς. Να μιλάμε ανοιχτά και να λέμε αυτό που πραγματικά επιθυμούμε. Αυτό είναι και το χαρακτηριστικό, το οποίο θα μας βοηθήσει να εξελιχθούμε και αναμφισβήτητα εκτιμάται.

Όταν γινόμαστε ο αποδέκτης του ψέματος είναι αρκετά δύσκολο να το διαχειριστούμε. Πολλές φορές, η διαίσθηση μάς βάζει σε σκέψεις και μας προμηνύει πως κάτι δεν πηγαίνει καλά, αλλά δεν δύναται να βασιζόμαστε αποκλειστικά σε αυτήν. Άλλωστε και ποιος δεν επιθυμεί να γνωρίζει την αλήθεια; Είτε προέρχεται από φίλο ή σύντροφο, σε κανέναν δεν αρέσει να πέφτει «θύμα κοροϊδίας».

Όσο καλά οργανωμένο κι αν είναι ένα ψέμα, τελικά όλα μαθαίνονται αργά ή γρήγορα. Αν έχετε, όμως, υποψίες και θέλετε με κάποιον τρόπο να επιβεβαιωθείτε, τότε δώστε προσοχή στη στάση του ατόμου. Υπάρχουν κάποιες βασικές ενδείξεις, οι οποίες μαρτυρούν πως τα λεγόμενά του δεν αληθεύουν.

zimmermann-resort-2020-swimwear-ad-campaign-the-impression-002.jpg
Συνεχίστε να διαβάζετε & ανακαλύψτε παρακάτω τα σημάδια!

Αποφυγή οπτικής επαφής

    Συνήθως, συμβαίνει με όσους αισθάνονται ήδη τύψεις και τους είναι αδύνατον να σας κοιτάξουν ευθέως στα μάτια. Βεβαίως, δεν σημαίνει πως καθ’όλη τη διάρκεια της συζήτησης σας αποφεύγουν, αλλά πως σε σημαντικά σημεία της ιστορίας τους βγαίνει αυθόρμητα να χαμηλώσουν το κεφάλι τους και να κοιτάξουν προς άλλη κατεύθυνση.

    Εστιάστε στη γλώσσα του σώματος και στη φωνή

      Το σώμα μας ανέκαθεν πρόδιδε τα συναισθήματά μας, γι αυτό άλλωστε υπάρχουν και συγκεκριμένες στάσεις που αντιπροσωπεύουν κάποια πιθανή ενέργεια. Σε αυτήν την περίπτωση, βοηθάει για ακόμη μια φορά με το να μαρτυρήσει εάν κάποιος ψεύδεται. Έτσι, λοιπόν, παρατηρούνται νευρικές και σπασμωδικές κινήσεις. Επιπλέον, λόγω της νευρικότητας που νιώθει είναι πιθανό να αρχίζει να τρέμει και η φωνή του την ώρα που μιλάει, εναλλάσσοντας διαρκώς τον τόνο της. Αυτά φανερώνουν πως βρίσκεται σε αμήχανη θέση και δεν είναι καθόλου χαλαρός με αυτήν την κουβέντα, γεγονός που αποτελεί καχύποπτο.

      mango-fall-winter-2018-campaign01.jpg

      Απουσιάζουν οι λεπτομέρειες

        Όταν δεν ανησυχούμε για κάτι και διηγούμαστε αληθινές ιστορίες, τότε αυτομάτως μπορούμε και αναλύουμε τα όσα συνέβησαν με όσες πιο πολλές πληροφορίες, καθώς μας έρχονται στο μυαλό και θέλουμε να τις μοιραστούμε. Αντιθέτως, αυτό δεν πραγματοποιείται. Η όλη ενέργεια περιορίζεται. Ο άνθρωπος που λέει ψέματα μαθαίνει να λέει μια ιστορία με μια συγκεκριμένη δομή, αποστηθίζοντας ορισμένα πιθανά γεγονότα, προκειμένου να την παρουσιάσει ως πιο πιστευτή. Αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να αρχίσετε τις ερωτήσεις για να τον μπερδέψετε. Μια να αναφέρεστε στο τέλος, μια στην αρχή, ώστε να χρειαστεί να μπει στη διαδικασία να την διηγηθεί αναγκαστικά με άλλη σειρά. Αυτό θα τον ταράξει και πιθανόν να φανεί πως στην ιστορία υπάρχουν αρκετά κενά.

        Υπάρχουν αλλαγές

          Εάν εντοπίσετε πως κάθε φορά προσθέτει από κάτι καινούργιο ή τροποποιεί τα όσα έχει αφηγηθεί προηγουμένως είναι ένα τελευταίο σημάδι. Αυτό συνήθως συμβαίνει, επειδή δεν θυμούνται ακριβώς τα όσα έχουν πει. Φυσικά, είναι πιθανό να μπερδευτεί ή να έχει ξεχάσει να σας αναφέρει κάποιο σκηνικό. Αν, όμως, τροποποιήσει βασικά στοιχεία της ιστορίας, όπως για παράδειγμα στο μέρος που βγήκαν, τότε αυτό κάτι σημαίνει.