fbpixel

Search icon
Search
Αποφεύγετε το αλκοόλ; Τι μπορείτε να απολαύσετε all day long χωρίς τύψεις
TASTE

Αποφεύγετε το αλκοόλ; Τι μπορείτε να απολαύσετε all day long χωρίς τύψεις

Ροφήματα και ποτά που θα ξετρελάνουν τον ουρανίσκο σας με τη γεύση τους


Συμβαίνει συχνά το να είστε αναγκασμένοι να κόψετε -ή έστω να περιορίσετε- το αλκοόλ για το δικό σας καλό, με αποτέλεσμα να μη γνωρίζετε τις εναλλακτικές που μπορείτε να καταναλώσετε. Είτε για λόγους υγείας είτε για τις ανάγκες ενός νέου διατροφικού προγράμματος, ήρθε η ώρα να μάθετε πως υπάρχουν εξίσου γευστικές προτάσεις για όλους εσάς που προτιμάτε να κινήστε από εδώ και στο εξής σε πιο healthy «μονοπάτια». Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις top προτάσεις, στις οποίες αξίζει να στρέψετε το ενδιαφέρον σας, χωρίς να σας λείψει το ποτό ούτε στο ελάχιστο.

Cheers!

Lunch Break

57c7e9c848973556dc0ddba58066eaf6.png

Φυσικός χυμός για γρήγορο detox

Ένας φυσικός χυμός αποτελεί μια τέλεια επιλογή για το lunch break σας, δίνοντάς σας το απαραίτητο boost για να συνεχίσετε τη δουλειά με όρεξη και πολλή ενέργεια. Οι επιλογές είναι πολλές και αυτές ποικίλουν ανάλογα με τα γούστα σας, αλλά και με τα φρούτα εποχής. Όσο οδεύουμε προς την άνοιξη, πείτε «ναι» σε έναν δροσιστικό χυμό με φράουλες, ο οποίος -πέρα από υπέροχη γεύση- ξεχωρίζει για το γεγονός πως μπορεί να σας αποτοξινώσει, ενισχύοντας έτσι την προσπάθειά σας για μια υγιεινή διατροφή.

Matcha latte για μια αυθεντική japanese experience

Έχει καταφέρει να ενταχθεί ακόμα και στο lifestyle των Ελλήνων! Ο λόγος για το τσάι matcha -μια love or hate επιλογή, την οποία αξίζει να δοκιμάσετε εάν δεν το έχετε κάνει ήδη. Μάλιστα, για τις πιο πρωινές και μεσημεριανές ώρες, θα σας προτείναμε να στρέψετε το ενδιαφέρον σας στο matcha latte. Ειδικά εάν λατρεύετε το γάλα, αυτή είναι η τέλεια πρόταση για εσάς. Θα λειτουργήσει σαν καφές, οπότε θα σας κρατήσει σε εγρήγορση.

Smoothies για περισσότερη ενέργεια

Πρόκειται για μια καλή επιλογή ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα ροφήματα που μπορούν να καταναλωθούν το πρωί και να κρατήσουν την ενέργειά σας σε υψηλά επίπεδα. Προτιμήστε να χρησιμοποιείτε περισσότερα πράσινα λαχανικά, όπως σπανάκι και φύλλα παντζαριών. Προσθέστε επίσης, γιαούρτι, γάλα χωρίς λιπαρά ή σκόνη πρωτεΐνης αν είστε χορτοφάγοι, ενώ το αβοκάντο αποτελεί ένα καλό συστατικό που προκαλεί το αίσθημα κορεσμού που θα σας κρατήσει χορτάτους καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Pairing: Για να συνοδεύσετε όλα τα παραπάνω, δεν έχετε παρά να προτιμήσετε κάτι ελαφρύ, που θα διώξει την αίσθηση της πείνας, αλλά θα σας κρατήσει χορτάτους για αρκετές ώρες. Ένα power bowl με γιαούρτι, φρούτα και λίγο μέλι είναι ό,τι πρέπει!

After Work Drinking

parisian-style-tips-jeanne-damas-at-a-cafe.jpg

Hot chocolate για cozy στιγμές με φίλες

Ως μια σταθερά αγαπημένη επιλογή, η σοκολάτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα ροφήματα ανεξάρτητα από την εποχή. Όσο ακόμα ο καιρός το επιτρέπει, προτιμήστε μια ζεστή κούπα που είναι το τέλεια πρόταση για cozy στιγμές με φίλες ή και συναδέλφους. Αποφύγετε τη ζάχαρη και τη σαντιγί, σε περίπτωση που προσέχετε τη διατροφή σας.

Golden milk για όσους λατρεύουν το γάλα

Το golden milk ή αλλιώς γάλα κουρκουμά είναι μια αρκετά ξεχωριστή επιλογή, λίγο πιο spicy. Ο κουρκουμάς είναι γνωστός για τις ευεργετικές ιδιότητες που προσφέρει στον οργανισμό, όπως το να βελτιώνει την ποιότητα του ύπνου, αλλά και να ανακουφίζει από το κρυολόγημα. Ιδανική επιλογή για να αποφορτιστείτε από μια μέρα γεμάτη ένταση.

Iced tea mocktail για νότες δροσιάς

Θα θέλατε κάτι πιο δροσιστικό από τα παραπάνω; Εάν ναι, τότε η προσοχή σας πρέπει να πέσει σε ένα γευστικό iced tea mocktail με τη γεύση της αρεσκείας σας. Θα σας δροσίσει, ενώ είναι ό,τι πιο κοντινό σε ποτό που μπορείτε να απολαύσετε, χωρίς καθόλου τύψεις!

Pairing: Τα δύο πρώτα θα ταιριάξουν ονειρεμένα με ένα κομμάτι ζεστό κέικ ή ακόμα και με μπισκότα με μαύρη ζάχαρη. Για το τρίτο, επιλέξτε αποξηραμένα ή και φρέσκα φρούτα, για να επωφεληθείτε από τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Nighty Nighty

271834496-435159284818501-9109620332184258537-n.jpg
Image source: @stylegator

Virgin Mary για κάτι κλασικό αλλά «επιτρεπτό»

Όταν σκεφτόμαστε για ποτά χωρίς αλκοόλ και με λίγες θερμίδες, το μυαλό μας πηγαίνει απευθείας στα mocktails. To virgin Mary είναι μια από τις δικές μας αγαπημένες επιλογές, την οποία μπορείτε να απολαύσετε χωρίς second thoughts. Μάλιστα, είναι ένα ιδανικό ποτό για να το φτιάξετε ακόμα και μόνη σας στο σπίτι, εάν προτιμήσετε ένα night at home με φίλους ή τη σχέση σας. Θα χρειαστείτε 100ml ντοματοχυμό, λίγο χυμό από ένα λεμόνι, δύο σταγόνες tabasco, ένα κουταλάκι του γλυκού worcestershire sauce και λίγο αλάτι.

Blue lagoon για να νιώσετε πως βρίσκεστε σε διακοπές

Λίγο γάλα χαμηλών λιπαρών, χυμός ανανά και παγωμένα βατόμουρα συνθέτουν ένα από τα πιο διάσημα ποτά, που μπορείτε να επιλέξετε για τη βραδινή σας έξοδο. Αφεθείτε στη δροσιά του και -πιστέψτε μας- θα αισθανθείτε πως βρίσκεστε σε διακοπές όσο μακριά κι αν φαντάζουν αυτές. Για extra γλύκα, προσθέστε λίγη light σαντιγί ή μια μεγάλη φέτα ανανά.

Nojito για κουβανέζικο vibe όπου κι αν βρίσκεστε

Η δημοφιλής γεύση του κουβανέζικου mojito σε alcohol free εκδοχή. Μια τέλεια εκδοχή για εσάς που θέλετε να αποφύγετε το original ποτό για τους δικούς σας λόγους, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως θα στερηθείτε τη νοστιμιά του. Bonus, η μέντα ή ο δυόσμος -ανάλογα τι θα επιλέξετε- θα σας χαρίσει την αίσθηση της φρεσκάδας και της δροσιάς.

Pairing: Το απόλυτο combo με όλα τα παραπάνω μπορεί να πραγματοποιηθεί με ωμούς ξηρούς καρπούς, φρούτα ή ακόμα και λαχανικά. Εναλλακτικά, προτιμήστε ανάλατα sticks.

Cheat up!

Μήπως αυτή είναι η ιδανική στιγμή για μια cheat day; Μια «ατασθαλία», άλλωστε δεν έβλαψε ποτέ κανέναν. Στην προκειμένη περίπτωση, ένα ποτήρι λευκό ή κόκκινο κρασί είναι μια υπέροχη ιδέα, και παράλληλα μια επιλογή με όσο το δυνατόν λιγότερες θερμίδες.