fbpixel

Search icon
Search
Πώς η urban αισθητική του Brooklyn αποτυπώνεται σ' ένα loft με ιδιαίτερες λεπτομέρειες
INTERIORS

Πώς η urban αισθητική του Brooklyn αποτυπώνεται σ' ένα loft με ιδιαίτερες λεπτομέρειες

Το υπέροχο σπίτι του creative director της Orior Furniture, Ciaran McGuigan


Ο Ciaran McGuigan, creative director της Orior Furniture με έδρα τη Νέα Υόρκη, γνωρίζει πολύ καλά πόσο σημαντική είναι η αρμονία και η άνεση μέσα σε ένα περιβάλλον και συγκεκριμένα μέσα στο σπίτι μας. Μέσω της εταιρίας του, έχει δει και μεταμορφώσει πολλές κατοικίες ανά τον κόσμο που όρισαν με τον τρόπο τους την αισθητική του. Σε κάθε του project, αυτό στο οποίο εστιάζει είναι η λειτουργικότητα, χωρίς ποτέ να αμελεί την ιστορία ενός τόπου, την τέχνη, αλλά και τις μοντέρνες γραμμές στο interior design.

Πριν καιρό αγόρασε ένα διαμέρισμα στο Brooklyn, το οποίο ανανέωσε ο ίδιος και η ομάδα του. Πρόκειται για το σπίτι των ονείρων του, παρόλο που, όπως υποστήριξε και ο ίδιος, δεν ήταν ακριβώς έρωτας με την πρώτη ματιά, καθώς δεν υπήρχε «ζωή» μέσα σε αυτό όταν το αντίκρισε για πρώτη φορά. Η μοναδική αισθητική του, όμως, όπως και το ταλέντο του, τον βοήθησαν στο να διαμορφώσει έναν προς έναν τους χώρους του loft, κάνοντάς το σήμερα ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό στολίδι.

Let's go inside!
ciaran-loft-living-015-651f2dca95be6.jpg


Παρατηρώντας έναν προς έναν τους χώρους, καταλαβαίνουμε πως το στιλ του στον τρόπο που διακοσμεί βασίζεται στο mix διάφορων στοιχείων, μέσω των οποίων συνηθίζει να εκφράζεται σχεδιαστικά. Αγαπά τις τέχνες, την pop αισθητική, ενώ του αρέσει να ενημερώνεται για τη μόδα η όποια -όπως έχει πει- τον βοηθά να αποτυπώνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το décor style που πρεσβεύει όλα αυτά τα χρόνια.

Παρόλο που το συγκεκριμένο διαμέρισμα χτίστηκε πριν από αρκετές δεκαετίες, έπειτα από τη σχεδιαστική παρέμβαση του designer, το αποτέλεσμα έδωσε την αίσθηση πως χτίστηκε εξαιρετικά πρόσφατα. Πλέον, η λειτουργικότητα και ο μοντέρνος σχεδιασμός έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο όπου κι αν στρέψει κανείς το βλέμμα του. 

Η προσοχή κάθε περιηγητή πέφτει στα statement pieces που κάνουν τη διαφορά σε όλη τη διακόσμηση, τη στιγμή που ο καθένας μπορεί να εντυπωσιαστεί με τον τρόπο που έχουν συνδυαστεί τα γήινα χρώματα με τους ψυχρούς τόνους. Παράλληλα, οι funky χρωματικές πινελιές, όπως είναι το μπλε και το οι αποχρώσεις του κόκκινου, κάνουν τη διαφορά, πετυχαίνοντας αυτό ακριβώς που ο ίδιος είχε εξ αρχής στο μυαλό του: να αποτυπώσει τα urban vibes που χαρακτηρίζουν αυτήν την πλευρά της Νέας Υόρκης.

ciaran-loft-kitchen-011-651f2948dda29.jpg


Έργα τέχνης σε πιο αφηρημένο στιλ από φίλους τους ζωγράφους κλέβουν την παράσταση στους περισσότερους χώρους, ενισχύοντας το όλο κλίμα μοντερνισμού που κυριαρχεί. Κάπου εδώ να αναφέρουμε, πως σχεδόν παντού μέσα στο διαμέρισμα έχουν διατηρηθεί από το παρελθόν τα περισσότερα βασικά υλικά κατασκευής, όπως η ξύλινη οροφή και οι κολώνες, αλλά και κάποιοι τοίχοι από πέτρα, κυρίως στο σαλόνι.

Μαξιμαλιστικά στοιχεία που, ωστόσο, έρχονται σε τρομερή ισορροπία με το σύγχρονη ματιά στο design και τις industrial πινελιές, artworks που προσφέρουν διάσταση πολυτέλειας στα σημεία που έχουν τοποθετηθεί και details από κάθε γωνιά του κόσμου που συμπληρώνουν μοναδικά το συνολικό αποτέλεσμα: αυτά είναι τα βασικά χαρακτηριστικά που μπορεί κανείς να προσδώσει στο διαμέρισμα του McGuigan.

Plus, τα φυτά που έχουν προστεθεί ως τελικό touch προσδίδουν μια ακόμα ενδιαφέρουσα πληροφορία, αλλά και νότα φρεσκάδας στους περισσότερους από τους χώρους. Άλλωστε, ο ιδιοκτήτης τα λατρεύει και δε θα μπορούσε να μην τα εντάξει στο προσωπικό του καταφύγιο.

ciaran-loft-dining-012-651f282e23333.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του διαμερίσματος!

Φωτογραφίες: Nicole Franzen, Elle Decor