fbpixel

Search icon
Search
Ένα loft στο Manhattan «κλείνει» μέσα του την υψηλή αισθητική στην πιο μοντέρνα εκδοχή της
INTERIORS

Ένα loft στο Manhattan «κλείνει» μέσα του την υψηλή αισθητική στην πιο μοντέρνα εκδοχή της

Με την υπογραφή του Michael K. Chen


Όταν κάνουμε λόγο για υψηλή αισθητική, ο Michael K. Chen είναι από τους αρχιτέκτονες που μας έρχονται πρώτοι στο μυαλό. Μέσα από τη δική του ιδιαίτερη design ματιά καταφέρνει να αποτυπώσει όλη τη σύγχρονη φινέτσα που μπορεί να χαρακτηρίσει ένα σπίτι. Μια γρήγορη αναδρομή στις μέχρι σήμερα δουλειές τους μας κάνει να κατανοούμε επακριβώς ποιο είναι το στιλ του σχεδιαστικά: μοντερνισμός, φουτουριστικές γραμμές, χρώματα και αντιθέσεις.

Η έδρα του είναι η Αμερική και, πιο συγκεκριμένα, η Νέα Υόρκη, αλλά αυτό δε σημαίνει πως περιορίζεται μόνο εκεί στο κομμάτι της δουλειάς του. Κάνει τον γύρω του κόσμου για να δημιουργήσει μερικά από τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά δημιουργήματα. Σήμερα, το ενδιαφέρον μας επικεντρώνεται σ' ένα εκπληκτικό διαμέρισμα στο Manhattan, του οποίου η ανακαίνιση φέρει την υπογραφή του. 

Go inside!
ad1123-mkca-7-copy.jpg


Η πρώτη εντύπωση είναι ότι πρόκειται γι' έναν λαμπερό χώρο που ενσωματώνει κομψά τον κλασικό με τον σύγχρονο σχεδιασμό. Το ξύλο έχει κυριαρχήσει από χώρο σε χώρο, σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, τη στιγμή που οι μεταλλικές λεπτομέρειες δίνουν διάσταση κι extra glam vibe στο τελικό αποτέλεσμα.

Το γκρι πρωταγωνιστεί στους περισσότερους χώρους και αυτό προσδίδει στην κατοικία clean χαρακτήρα που ηρεμεί το μάτι. Η όλη ατμόσφαιρα γίνεται ακόμα πιο ενδιαφέρουσα χάρη σε μικρές προσθήκες που έκαναν update σε ολόκληρο το αποτέλεσμα, δίνοντάς του χρώμα και «ζωή». Μεταξύ αυτών, είναι τα έργα τέχνης που έχουν πάρει τη θέση τους σε διάφορες επιφάνειες μέσα στο σπίτι. Οι μαρμάρινες επιφάνειες, στο μεταξύ, δίνουν μια αίσθηση πολυτέλειας από χώρο σε χώρο.

Τα μεγάλα παράθυρα με θέα στο Manhattan και οι ψηλές οροφές εξασφαλίζουν άνεση, γενναιοδωρία, άφθονο αέρα και φυσικό φως σε όλο τον χώρο. Όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας, οι artistic πινελιές έχουν αποτυπωθεί με τον πιο ενδιαφέροντα τρόπο. Παράλληλα, το inox αποτελεί βασικό υλικό κατασκευής και «παντρεύεται» υπέροχα με το ξύλο και όλες του τις αποχρώσεις. Τα δύο αυτά υλικά κυριαρχούν κυρίως στο μπάνιο και την κουζίνα.

ad1123-mkca-10-copy.jpg


Δε θα μπορούσαμε να μην αναφερθούμε στην παρουσία της τέχνης που επικρατεί σε κάθε γωνία του σπιτιού. Εντυπωσιακά artworks έχουν πάρει τη θέση που τους αρμόζει στους τοίχους, δημιουργώντας μοναδικές αντιθέσεις χρωμάτων και χαρίζοντας έναν πιο fun τόνο στο όλο σκηνικό. Ο ίδιος ο αρχιτέκτονας, άλλωστε, λατρεύει τις πινελιές, τις οποίες επιλέγει σε όλες τις κατοικίας που καλείται να διαμορφώσει.

Στο μεταξύ, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει τον προσεγμένο τεχνητό φωτισμό που «ντύνει» έναν προς έναν τους χώρους του διαμερίσματος. Από την κουζίνα μέχρι τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο, έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό. Πιο συγκεκριμένα, ο designer επέλεξε να «παίξει» με πιο industrial στοιχεία στον κομμάτι των φωτιστικών.

Ένα συνονθύλευμα από interior designs του χθες σε συνδυασμό με αναφορές απόλυτα προσαρμοσμένες στις ανάγκες και τις τάσεις που «τρέχουν» στις μέρες μας, το διαμέρισμα είναι η τέλεια πηγή έμπνευσης για κάθε art addict, αλλά και για όσους δυσκολεύονται να πιστέψουν πόσο όμορφα τελικά να «παντρεύονται» οι κλασικές γραμμές με άλλες πιο μοντέρνες και ιδιαίτερες. Γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο, άλλωστε, η Aida Bratović διαπρέπει όλα αυτά τα χρόνια στον χώρο της αρχιτεκτονικής και συνεχίζει δυναμικά.

ad1123-mkca-8-copy.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: Brooke Holm, Architectural Digest