fbpixel

Search icon
Search
The Landmark: Περιηγηθείτε στο ανανεωμένο flagship store της Tiffany & Co. στη Νέα Υόρκη
INTERIORS

The Landmark: Περιηγηθείτε στο ανανεωμένο flagship store της Tiffany & Co. στη Νέα Υόρκη

Βρίσκεται στην εμβληματική γωνία 57th Street και Fifth Avenue και είχε να ανακαινιστεί από το opening του το 1940


Η εμβληματική γωνία 57th Street και Fifth Avenue ανανεώθηκε με την ανακαίνιση του iconic flagship store της Tiffany & Co. στην καρδιά της Νέας Υόρκης. Πρόκειται για ένα από τα πιο γνωστά καταστήματα στον κόσμο, το οποίο άνοιξε τις πύλες του το 1940. Από τότε, μάλιστα, είχε να ανακαινιστεί, κι έτσι καταλαβαίνουμε πως πρόκειται για μια τεράστια εποχή, που σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το θρυλικό jewelry brand.

Πρόκειται για μια σπουδαία αρχιτεκτονική δουλειά του περίφημου interior designer Peter Marino και του OMA New York, οι οποίοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να δημιουργήσουν ένα χώρο εξαιρετικά εντυπωσιακό, που συνδυάζει με μαεστρία την αίγλη του παρελθόντος με τα σύγχρονα, πολυτελή στοιχεία.

landmark-se-fwmh-3-desktop.jpg
1682000022-s-05-004-r4-1-1-scaled.jpeg
Το σχεδιαστικό δίδυμο


Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για τον σχεδιασμό του καταστήματος, να αναφέρουμε πως το εξωτερικό του έχει διατηρηθεί στην αρχική του μορφή, έτσι όπως το γνώρισε και το αγάπησε όλος ο κόσμος. Όσο για το εσωτερικό, έχει ανακαινιστεί πλήρως, λανσαρόντας μια απόλυτα fresh εικόνα, με τον χώρο να γεμίζει με ξεχωριστά έργα τέχνης και κοσμήματα του οίκου, τα οποία δεν έχουν πουληθεί ποτέ σε κανένα κατάστημα στο παρελθόν.

Το "The Landmark", όπως ονομάζεται το flagship store δεν είναι απλώς ένα κοσμηματοπωλείο σαν όλα τα άλλα. Αυτό που το κάνει ξεχωριστό είναι η μοναδική εμπειρία που προσφέρει στους επισκέπτες του. Προσφέρεται είτε για luxury shopping είτε απλώς για μια βόλτα στον φανταστικό κόσμο του Tiffany & Co.

1681999893-23037-press-tiffany-nyc-4-18-22-floor7-shot02-01-layered-cv-1-2048x1365.jpeg


Η πολυτέλεια αποτυπώνεται από την είσοδο κιόλας του καταστήματος, η οποία είναι γεμάτη με γυάλινες βάσεις κοσμημάτων και έναν όμορφα φτιαγμένο φεγγίτη. Στο ισόγειο, οι τοίχοι προβάλλουν το αστικό τοπίο της Νέας Υόρκης κι εκεί θα βρει κανείς διάφορα artworks διάσημων καλλιτεχνών, συμπεριλαμβανομένων των Damien Hirst, Julian Schnabel, Rashid Johnson, Anna Weyant και Daniel Arsham.

Δε θα μπορούσαμε να μην αναφέρουμε πως το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο στον νέα σχεδιασμό του καταστήματος που αποτελείται από δέκα ορόφους, είναι η σπειροειδής σκάλα του στο κέντρο του κτιρίου, για την οποία λέγεται ότι έμπνευση αποτέλεσε η Ιταλίδα σχεδιάστρια κοσμημάτων Elsa Peretti.

1681999846-23037-press-tiffany-nyc-4-18-22-floor7-shot01-layered-cv-1-2048x1365.jpeg


«Σύμβολο μιας νέας εποχής για την Tiffany & Co., το Landmark είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κοσμηματοπωλείο - είναι ένας πολιτιστικός κόμβος εξαίσιας αρχιτεκτονικής, ανώτερης φιλοξενίας, καλών τεχνών και design», όπως αποκάλυψε ο Anthony Ledru, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Tiffany & Co.

Τέλος, να πούμε πως ένα γαστρονομικό ταξίδι δε θα μπορούσε να απουσιάζει, ολοκληρώνοντας την όλη εμπειρία που προσφέρεται στους λάτρεις της μόδας και του design. Πιο συγκεκριμένα, το Blue Box Cafe που στεγάζεται στο flagship store προσφέρει καθημερινά νέα πιάτα από τον βραβευμένο με αστέρι Michelin σεφ, Daniel Boulud.

landmark-se-fwmh-4-desktop.jpg
1681999753-23037-press-tiffany-nyc-4-18-22-floor3-shot08-01-layered-cv-1-scaled.jpeg


Πλέον, το κατάστημα ξεχωρίζει σε ολόκληρη την πόλη για τον luxury χαρακτήρα του. Είναι υπέροχα φωτισμένο και αποτελείται κυρίως από ουδέτερες αποχρώσεις, όπως είναι το λευκό, το μπεζ και το καφέ. Φυσικά και οι χρυσές λεπτομέρειες δε θα μπορούσαν να λείπουν από τους χώρους του, οι οποίες είναι σαν να συμπληρώνουν τις iconic συλλογές του οίκου. Ένα περιβάλλον απαράμιλλης αισθητικής, που εντυπωσιάζει του πάντες και παραπέμπει σε σύγχρονη art gallery.