fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο Brooklyn συνδυάζει ονειρικά τους γήινους με τους ψυχρούς τόνους
INTERIORS

Μια κατοικία στο Brooklyn συνδυάζει ονειρικά τους γήινους με τους ψυχρούς τόνους

Υπό την αρχιτεκτονική επιμέλεια της Jennifer Hanlin


Λίγοι είναι αυτοί που δε γνωρίζουν το σπουδαίο έργο της Jennifer Hanlin. Μ' έδρα τη Νέα Υόρκη, ταξιδεύει σε ολόκληρο τον κόσμο, όπου και αναλαμβάνει τα πιο εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά αριστουργήματα. Κλασικό και μοντέρνο, minimal και maximal -κάπως έτσι προσεγγίζει το design, εξασφαλίζοντας εκπληκτικά αποτελέσματα που έχουν τον τρόπο να μας εμπνέουν και να μας γεμίζουν αισιοδοξία.

Πρόσφατα, μάλιστα, στο Brooklyn η ολοκληρωτική αναδιαμόρφωση μιας κατοικίας έγινε ο λόγος για τον οποίο εστιάσαμε στη δουλειά της. Ένα σπίτι που αποτυπώνει την αίγλη του παρελθόντος σε συνδυασμό με πιο μοντέρνα στοιχεία, που κάνουν τη διαφορά και απογειώνουν το τελικό αποτέλεσμα.

Peek inside!
edc100123builder-001-64fb471822127.jpg


Αυτό που της ζήτησαν οι ιδιοκτήτες ήταν ένα ξεκούραστο και πολύ σύγχρονο περιβάλλον, που να ανταποκρίνεται πλήρως στις ανάγκες τους. Αυτό που τους ενδιέφερε ήταν να αποτυπωθεί το πάθος τους για την τέχνη μέσα από artworks που έχουν συλλέξει τα τελευταία χρόνια της κοινής τους πορείας. Η designer με τη σειρά της, κατάλαβε αμέσως πώς ακριβώς είχαν οραματιστεί την κατοικία των ονείρων τους κι έτσι ξεκίνησε το makeover.

Το βασικό υλικό που κυριαρχεί στους χώρους του σπιτιού του είναι το ξύλο σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή, που έχει εξασφαλίσει μοντερνισμό, αλλά κι ένα διαχρονικό τελικό αποτέλεσμα. Βασίστηκε σε έναν καμβά earthy χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, το μπεζ, το μπλε, το λιλά, αλλά και κάποιες μαύρες λεπτομέρειες.

Με μια πρώτη κιόλας ματιά, γίνεται αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα. Στο μεταξύ, οι μαρμάρινες επιφάνειες είναι αυτές που χαρίζουν expensive looking χαρακτήρα στο εσωτερικό της κατοικίας, ενώ έχουν ταιριάξει φανταστικά με το υπόλοιπο indoor σκηνικό. Bonus, κανείς μας δεν μπορεί να παραμελήσει το γεγονός πως τα metallics δίνουν την απαραίτητη λάμψη από γωνιά σε γωνιά μέσα στο σπίτι.

edc100123builder-extras-005-650cc4be262c7.jpg


Οι γεμάτες τέχνη πινελιές φαίνεται να είναι η ιδανική προσθήκη από χώρο σε χώρο, δίνοντας ένα πιο σοφιστικέ αποτέλεσμα και κάνοντας τα δωμάτια πολύ πιο σύγχρονα και προσαρμοσμένα στο σήμερα. Ένα glam σκηνικό με επιρροές από το παρελθόν και κλασική φινέτσα είναι αυτό ακριβώς που αποτυπώνει το σπίτι. Έχουν επιλεχθεί για κάθε δωμάτιο βασικά υλικά, όπως είναι για παράδειγμα το ξύλο και το μάρμαρο. Ωστόσο, έχουν τοποθετηθεί με τρόπο σύγχρονο, το οποίο δε βλέπουμε τόσο συχνά, παρά μόνο σε κατοικίες που χτίζονται τα τελευταία χρόνια.

Ένα φανταστικό περιβάλλον, λοιπόν, που σε ένα γενικότερο πλαίσιο συγκεντρώνει μινιμαλιστικά στοιχεία, πραγματοποιώντας το απόλυτο mix με natural προσθήκες. Μια εικόνα κάπως νοσταλγική αλλά παράλληλα κι εξαιρετικά μοντέρνα, δίνει την ευκαιρία στην οικογένεια να απολαμβάνει κάθε στιγμή όλες τις εποχές του χρόνου.

Μπορεί πολλοί από τους χώρους να είναι μικροί, αλλά δίνουν την αίσθηση ενός ευήλιου σκηνικού, που διακρίνεται για τον cozy χαρακτήρα που αποπνέει και την εκλεπτυσμένη αισθητική που ορίζει το τελικό αποτέλεσμα. Τα λευκά στοιχεία, παράλληλα, σε συνδυασμό με τα σκούρα και πιο statement έχουν τον τρόπο να εξισορροπούν το total σκηνικό και να του προσδίδουν αριστοκρατική φινέτσα και διακριτική πολυτέλεια.

edc100123builder-004-64fb4b1580c55.jpg
Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Annie Schlechter, Elle Decor