fbpixel

Search icon
Search
Ένα διαμέρισμα στην Πολωνία, ωδή στο coziness και τον μοντερνισμό
INTERIORS

Ένα διαμέρισμα στην Πολωνία, ωδή στο coziness και τον μοντερνισμό

Σχεδιασμένο από το Paradowski Studio


Το Paradowski Studio μ' έδρα την Πολωνία δίνει τη σχεδιαστική υπογραφή του σε μερικά από τα πιο updated σπίτια του σήμερα. Οι αρχιτέκτονες του γραφείου γνωρίζουν πολύ καλά πώς να αποτυπώνουν το σύγχρονο design στα projects τους και, παράλληλα, να τα κάνουν να ξεχωρίζουν για τον cozy χαρακτήρα τους. Αυτό που προσπαθούν να κάνουν είναι να συνδέουν την περιοχή της κάθε κατοικίας με τον σχεδιασμό της, δημιουργώντας την τέλεια αρμονία.

Πρόσφατα, ολοκλήρωσαν την αναδιαμόρφωση ενός διαμερίσματος στην πόλη Poznań της χώρας τους, το οποίο χτίστηκε τον 20ό αιώνα. Πλέον, το σπίτι για τον απίστευτα σύγχρονο χαρακτήρα, τις πολυτελείς γραμμές που το χαρακτηρίζουν, αλλά και τον διακριτικό τρόπο με τον οποίο αποτυπώνει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά και την τέχνη σε κάθε σημείο.

Go inside!
edc110123paradowski-004-651c214577649.jpg


Αυτό που ζήτησαν οι ιδιοκτήτες εξ αρχής ήταν ένα περιβάλλον απόλυτα λειτουργικό και μοντέρνο που να γίνεται «ένα» με τους ρυθμούς και τα χρώματα της πόλης. Κατά τη διαδικασία της ανακαίνισης, οι γήινοι τόνοι θεωρήθηκαν η πιο σοφή επιλογή κι έτσι αποτυπώθηκαν από χώρο σε χώρο με θεαματικό τρόπο.

Μια πρώτη ματιά για να γίνει αντιληπτό το πόσο μοναδικά έχουν αποτυπωθεί τα elegant στοιχεία ακόμα και στην παραμικρή γωνία. Έχουμε να κάνουμε με ένα συνονθύλευμα από κλασικά αλλά και πιο μοντέρνα στοιχεία, τα οποία έχουν «δέσει» συγκλονιστικά μεταξύ τους, εξασφαλίζοντας ένα ονειρικό, αξιοζήλευτο αποτέλεσμα.

Το βασικό υλικό που κυριαρχεί στους χώρους του σπιτιού του είναι το ξύλο σε μια ανοιχτόχρωμη εκδοχή, που έχει εξασφαλίσει μοντερνισμό, αλλά κι ένα διαχρονικό τελικό αποτέλεσμα. Το team βασίστηκε σ' έναν καμβά earthy χρωμάτων, τα οποία αποτυπώθηκαν εκπληκτικά σε κάθε χώρο του σπιτιού. Συγκεκριμένα, βλέπουμε πως κυριαρχεί το καφέ σε όλες του τις αποχρώσεις, ενώ την ίδια στιγμή δίνεται μια πιο bold εκδοχή στο design χάρη στην παρουσία του μαύρου.

edc110123paradowski-extras-007-653031323c9bc.jpg


Η ζεστασιά και η απαράμιλλη κομψότητα έχουν τον τρόπο να μας εντυπωσιάζουν όπου κι αν στρέψουμε την προσοχή μας. Μ' έντονη προσήλωση στην παραμικρή λεπτομέρεια, πέρα από τα έπιπλα, τα χρώματα και τις κατασκευές στους τοίχους, βλέπει κανείς πόσο όμορφα έχουν ταιριάξει τα σοφιστικέ διακοσμητικά αντικείμενα, τα οποία προσδίδουν κομψό χαρακτήρα. Συγκεκριμένα, η σύγχρονη τέχνη σε πίνακες, γλυπτά, βάζα κι extra διακοσμητικά είναι αυτή που έχει πρωταγωνιστήσει στις περισσότερες γωνίες κι έχει χαρίσει ανεπανάληπτο ενδιαφέρον στο συνολικό decor. Bonus, η τέχνη πρωταγωνιστεί στις περισσότερες από τις γωνίες, γεγονός που έχει εξασφαλίζει περισσότερο χρώμα και ζωντάνια. Μικροί και μεγάλοι πίνακες κεντρίζουν το ενδιαφέρον μας και δεσπόζουν από χώρο σε χώρο.

Βλέποντας τα δωμάτια του loft, κανείς δεν μπορεί να αμελήσει τον προσεγμένο φωτισμό που «ντύνει» ένα προς ένα τα σημεία του διαμερίσματος. Από την κουζίνα μέχρι τα υπνοδωμάτια και το μπάνιο, έχει δοθεί τεράστια βάση στον θερμό, κρυφό φωτισμό που έχει τον τρόπο να απογειώνει το συνολικό σκηνικό.

Ένα φανταστικό περιβάλλον, λοιπόν, που σ' ένα γενικότερο πλαίσιο συγκεντρώνει μινιμαλιστικά στοιχεία, πραγματοποιώντας το απόλυτο mix με natural προσθήκες. Μια εικόνα ιδιαίτερα «ζεστή», αλλά παράλληλα κι εξαιρετικά μοντέρνα, δίνει την ευκαιρία στην οικογένεια να απολαμβάνει κάθε στιγμή όλες τις εποχές του χρόνου.

edc110123paradowski-003-651c295381033.jpg
Περιηγηθείτε στην gallery για να δείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού!

Φωτογραφίες: PION Studio, Elle Decor