fbpixel

Search icon
Search
Τα 7 καλύτερα φυτά για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας
INTERIORS

Τα 7 καλύτερα φυτά για να διακοσμήσετε το μπάνιο σας

Οι top επιλογές που θα μεταμορφώσουν τον χώρο σας


Το μπάνιο είναι ίσως το πιο ιδανικό σημείο μέσα στο σπίτι για να εντάξουμε φυτά, κι αυτό γιατί υπάρχει υγρασία που τα ευνοεί να αναπτυχθούν. Μάλιστα, έχουν την ικανότητα να απορροφούν την υγρασία, να μειώνουν την εμφάνιση βακτηρίων και, παράλληλα, να καθαρίζουν τον αέρα. Πέρα από πρακτικούς λόγους, αποτελούν και την τέλεια προσθήκη χρώματος που αναζητάμε για τον συγκεκριμένο χώρο, γι' αυτό κι εμείς συγκεντρώσαμε όσα θεωρούνται κατάλληλα για να επιλέξετε.

Ανακαλύψτε τα καλύτερα bathroom plants!

1. Καλαθέα

24.jpg

Η καλαθέα αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα φυτά εσωτερικού χώρου, χάρη στα μεγάλα και γυαλιστερά φύλλα της, τα οποία παρατηρούνται σε διάφορες μορφές, αφού είναι είτε στενόμακρα είτε στρογγυλά σε πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς με ρίγες. Ένα φυτό που μπορεί να προσαρμοστεί πολύ εύκολα σε φωτεινά σημεία, αλλά και σε σκοτεινά και αυτό γιατί αγαπά το έμμεσο φως και την υψηλή υγρασία. Ιδανικό, λοιπόν, ακόμα και για εσάς που το μπάνιο σας δεν είναι και τόσο φωτεινό.


2. Ορχιδέα

3-azd8f.png

Αυτή είναι η δική μας πιο αγαπημένη επιλογή, που ταιριάζει υπέροχα στο μπάνιο. Η ορχιδέα είναι ένα από τα πιο κομψά λουλούδια, που για να αναπτυχθεί σωστά, καλό είναι να την τοποθετήσετε σε μια φωτεινή θέση στο μπάνιο με φιλτραρισμένο φως κι όχι απευθείας σ' έντονο, καθώς προκαλεί εγκαύματα στα φύλλα και ξηραίνει τα λουλούδια. Τοποθετήστε τη μακριά από θερμαντικά σώματα, από ψυχρά και θερμά ρεύματα. Plus, οι ιδανικές θερμοκρασίες για να ευδοκιμήσει η ορχιδέα στους εσωτερικούς χώρους είναι 18-27°C.


3. Ζάμια

zamioculcas-zamiifolia-zz-plant-home-decor-inspiration-easy-houseplant-beginner-houseplant-low-light-houseplant-home-ideas-bathroom-design.jpg

Ένα δημοφιλές φυτό, το οποίο συναντάμε συχνά τόσο σε σπίτια όσο και σε γραφεία. Η ζάμια ευδοκιμεί τόσο σε χαμηλό όσο και σε άμεσο φως κι είναι εξαιρετικά ανθεκτική σε συνθήκες υγρασίας - ό,τι πρέπει δηλαδή για το μπάνιο. Να αναφέρουμε πως κατάγεται από τη Ζανζιβάρη, όπου οφείλεται και το όνομά της. Εκεί, η υγρασία είναι υψηλή και οι θερμοκρασίες κυμαίνονται από -1º έως 32º C μέσα στον χρόνο.


4. Αλόη

aloe-vera-2.jpg

Η αλόη, πέρα από το γεγονός ότι αποτελεί ένα από τα ιδανικότερα φυτά εσωτερικού χώρου για το μπάνιο, είναι και θαυματουργό, γνωστό στην αρχαία Ελλάδα για τις φαρμακευτικές και καλλυντικές του ιδιότητες. Πρόκειται για ένα ποώδες φυτό με μεγάλα σαρκώδη φύλλα, στο εσωτερικό των οποίων βρίσκεται ένα διάφανο ζελέ, πλούσιο σε ευεργετικές για τον ανθρώπινο οργανισμό ουσίες. Επίσης, έχει την ικανότητα να παράγει οξυγόνο στον χώρο, προσφέροντας ένα υγιές περιβάλλον, καθώς και μια καθαρή ατμόσφαιρα.


5. Σπαθίφυλλο

b-d-day1-184-grande.jpg

Ένα εντυπωσιακό φυτό γεμάτο ιδιότητες, καθώς μπορεί να καθαρίζει τον αέρα του χώρου μας από ατμοσφαιρικούς ρύπους και τοξικές ουσίες. Επιπλέον, η καταλληλότερη θέση για να το τοποθετήσουμε είναι σε ένα φωτεινό σημείο, μακριά από τις έντονες ακτίνες του ηλίου, έτσι ώστε να μην δημιουργηθούν καψίματα στα φύλλα του. Ακόμα, το σπαθίφυλλο είναι αρκετά ευαίσθητο σε χαμηλές θερμοκρασίες, γι’ αυτό για να διατηρήσει την ζωτικότητά του πρέπει να προσέξετε οι θερμοκρασίες του χώρου να κυμαίνονται από 20 μέχρι και 25°C.


6. Μπαμπού

lucky-bamboo2.jpg

Πρόκειται ίσως για το πιο «εύκολο» φυτό αυτής της λίστας. Το μπαμπού, πέρα από πολύ μοντέρνο και όμορφο για το μπάνιο σας, μπορεί να ευδοκιμήσει ακόμα και μέσα σ' ένα δοχείο με λίγο νερό, όπου θα παραμείνει καταπράσινο για πολύ καιρό. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αλλάζετε συχνά το νερό.


7. Πόθος

36943007834-d24fa6658a-h.jpg

Άλλη μια must επιλογή που είναι γνώριμη σε όλους τους plant lovers. Ο πόθος είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακός, καθώς είναι αναρριχώμενος και μπορεί να κρεμαστεί κάπου ψηλά ώστε να γεμίσει ωραία μια κενή επιφάνεια. Ένα φυτό που αγαπά τις ζεστές θερμοκρασίες και μπορεί να επιβιώσει σε διάφορες συνθήκες φωτισμού.