fbpixel

Search icon
Search
Περίοδος ιώσεων: Tips για να ανακουφιστείτε γρήγορα από τα ενοχλητικά συμπτώματα
HEALTH

Περίοδος ιώσεων: Tips για να ανακουφιστείτε γρήγορα από τα ενοχλητικά συμπτώματα

Δράστε άμεσα χωρίς τη χρήση φαρμάκων


Η έντονη έξαρση της γρίπης κατά περιόδους μπορεί να μας επηρεάσει όλους και να μας βγάλει «εκτός προγράμματος». Όταν συμβεί, θα πρέπει να δείξουμε την απαραίτητη φροντίδα στον εαυτό μας, προκειμένου να την αντιμετωπίσουμε και να μπορέσουμε να επιστρέψουμε δυναμικά στη ρουτίνα μας. Η ξεκούραση είναι βασικό συστατικό για να επανέλθει ο οργανισμός, αλλά μαζί με αυτήν είναι βασικό να δράσουμε για να μην ταλαιπωρηθούμε αρκετά.

Τα πιο συνήθη συμπτώματα που θα εμφανίσετε είναι ο υψηλός πυρετός, ο πονόλαιμος, ο βήχας, ο πονοκέφαλος, η ρινική καταρροή σε συνδυασμό με το επίπονο ρίγος. Σε περίπτωση που ο γιατρός δεν κρίνει απαραίτητη τη λήψη αντιβίωσης, τότε μπορείτε να ακολουθήσετε κάποια μικρά tips για να τα καταπολεμήσετε με φυσικό τρόπο. Τα αποτελέσματα θα είναι ακόμα πιο επιτυχημένα, εφόσον συνδυάσετε αυτά τα «μυστικά» με τις οδηγίες του γιατρού σας.

shutterstock-1158314410.jpg
Συνεχίστε να διαβάζετε και ανακαλύψτε τα tips για το πώς θα περιορίσετε τα συμπτώματα της γρίπης πριν επιδεινωθούν.

Τι κάνουμε για τον πυρετό;

Το μυστικό για να επανέλθει η θερμοκρασία του σώματός σας κρύβεται κυρίως στην κατανάλωση πολλών υγρών και στις κομπρέσες. Δεν θα πρέπει να αμελείτε να πίνετε ημερησίως τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό, αλλά μια καλή πρόταση είναι και ο φυσικός χυμός πορτοκάλι, ώστε να λάβετε όλες τις βασικές βιταμίνες. Παράλληλα, δώστε προσοχή στις τροφές και προτιμήστε ζεστές επιλογές, όπως οι σούπες. Μαζί με αυτά, κάντε περίπου δύο φορές τη μέρα τις κομπρέσες σας, αλλά με ξύδι. Βάλτε τες στο μέτωπο και θα αισθανθείτε ήδη την ανακούφιση από το πρώτο λεπτό. Πολλοί υποστηρίζουν και την ιδέα ενός μπάνιου, αλλά καλύτερα πραγματοποιήστε το τη δεύτερη με τρίτη ημέρα, για να αποφύγετε την αίσθηση ανεπιθύμητου κρύου.

Τι κάνουμε για τον πονόλαιμο;

Για αυτό το σύμπτωμα θα αξιοποιήσουμε υλικά που περιέχει η κουζίνα μας. Δοκιμάστε χλιαρά ροφήματα και όχι πολύ ζεστά για να μην τραυματιστεί παραπάνω ο λαιμός, όπως τσάι, γάλα με μέλι, για να σας μαλακώσουν. Επιπλέον, οι γαργάρες είναι ιδιαίτερα θαυματουργές. Σε ένα ποτήρι, γεμίστε με νερό μέχρι τη μέση και ρίξτε ½ της κουταλιάς του γλυκού αλάτι. Προσπαθήστε να το κρατάτε στο στόμα σας για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε τη διαδικασία 3 φορές τη μέρα -πρωί – μεσημέρι – βράδυ.

Τι κάνουμε για τον βήχα;

Μπορείτε να ακολουθήσετε την παραπάνω συμβουλή με το αλατόνερο, καθώς δρα αποτελεσματικά και σε αυτό το κομμάτι. Επίσης, το συστατικό που τον αντιμετωπίζει είναι το μέλι. Κατά τη διάρκεια της ημέρας να τρώτε μια κουταλιά της σούπας. Σε περίπτωση που σας ταλαιπωρεί και δεν καταφέρνετε να κοιμηθείτε το βράδυ, καταναλώστε ακόμη μια ακριβώς πριν ξαπλώσετε.

immune-boost-6.jpg

Τι κάνουμε για τον πονοκέφαλο;

Τα βότανα, όπως ο βασιλικός, ο δυόσμος, η μαντζουράνα και το μελισσόχορτο θεωρούνται φυσικά φάρμακα για τις έντονες και επίπονες ενοχλήσεις. Επειδή, όμως μπορεί να μη φανεί αρκετό, άλλη μια εναλλακτική είναι να βάλετε στον αυχένα σας μια κρύα κομπρέσα και παράλληλα να τοποθετήσετε τα πόδια σας σε ζεστό νερό. Μένετε για λίγα λεπτά και χαλαρώνετε.

Τι κάνουμε για την ρινική συμφόρηση;

Από τα χειρότερα συμπτώματα, καθώς μας είναι αδύνατον να εισπνεύσουμε με ευκολία και ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς διακόπτει τον ύπνο μας. Για να ανακουφίσετε τη βουλωμένη μύτη, δοκιμάστε τη μέθοδο του ατμού. Ρίξτε σε ένα μπολ βραστό νερό και βάζοντας μια πετσέτα στο κεφάλι σας που θα το καλύπτει, ξεκινήστε να εισπνέετε δυνατά. Plus, μην ξεχνάτε και το ζεστό μπάνιο, το οποίο βοηθάει στο κρυολόγημα.