fbpixel

Search icon
Search
Μια βίλα στα χρώματα της τερακότας στη Μύκονο απολαμβάνει το φυσικό φως με θέα 270 μοιρών σε όλο το Αιγαίο
INTERIORS

Μια βίλα στα χρώματα της τερακότας στη Μύκονο απολαμβάνει το φυσικό φως με θέα 270 μοιρών σε όλο το Αιγαίο

Η Bobotis+Bobotis Architects σχεδίασε τη βίλα με θέα στον κόλπο του Φωκού


Σε μια μαγευτική τοποθεσία στην εντυπωσιακή ακτογραμμή του κόλπου του Φωκού στο νησί της Μυκόνου, αυτή η εντυπωσιακή πολυτελής βίλα συνδυάζει την αλληλεπίδραση ισχυρών δομικών στοιχείων και μαλακών, οργανικών υλικών σε ένα ποικίλο φυσικό περιβάλλον και τη σύγχρονη πολυτέλεια με τη γοητεία του νησιού.

1x2a8071.jpg


To σπίτι είναι προσανατολισμένο προς τη θάλασσα, με μια μεγάλη βεράντα με πλακάκια από τερακότα που προσφέρει εκτεταμένη θέα 270 μοιρών σε όλο το Αιγαίο. Κάθε δωμάτιο επηρεάζεται από τη σχέση του με αυτή τη θέα, με έμφαση στο φυσικό φως, την ανοιχτή διαβίωση και τους γήινους τόνους παντού.

Η βίλα αναπτύσσεται με μεγαλοπρέπεια σε τρία επίπεδα, που περιλαμβάνουν μια σειρά από υπνοδωμάτια, εσωτερικές κι εξωτερικές κουζίνες, καθιστικά σε διάφορα σημεία, καθώς και πισίνα, υπαίθριο μπαρ και τζάκι. Στην κύρια είσοδο, τα πάνελ celosia στον τοίχο έχουν χρησιμοποιηθεί για να φέρουν ζεστασιά στη νύχτα, με το ανοιχτό τούβλο από τερακότα να επιτρέπει στο φως να φιλτράρεται. 

the-greek-foundation-bobotisbobotisarchitects-casagaia-mykonos11-qIGfv.jpg


Η πρόσοψη της βίλας χρησιμοποιεί τοπική πέτρα και λεία επίστρωση ασβέστη, επιλεγμένη για την αντοχή και τη φυσική της εμφάνιση. Τα κουφώματα από χάλυβα Corten στο χρώμα της σκουριάς παραπέμπουν στο φυσικό περιβάλλον, προσθέτοντας μια ρουστίκ πινελιά που αντηχεί το γύρω τοπίο. Η μεγάλη εξωτερική βεράντα, με ξύλινη πέργκολα και ψάθινη οροφή, συγχωνεύεται άψογα με τους χώρους καθιστικού.

Στο εσωτερικό, τα υπνοδωμάτια οριοθετούνται από αψιδωτές εισόδους, επιτρέποντας την ελεύθερη ροή μεταξύ των δωματίων και μεταξύ των υπνοδωματίων και των λουτρών. Σε κάθε υπνοδωμάτιο, οι custom made ξύλινες ντουλάπες, τα δοκάρια και οι ξύλινες ράγες χαρίζουν ζεστασιά στην υφή που συμπληρώνει με ιδανικό τρόπο τους πέτρινους τοίχους και τα δάπεδα χαρίζοντας στους εσωτερικούς χώρους μια ζεστή, μεσογειακή αίσθηση.

the-greek-foundation-bobotisbobotisarchitects-casagaia-mykonos-cover-viW1x.jpg


Στην καρδιά της βίλας βρίσκεται το master bedroom που είναι ένα ιδιωτικό καταφύγιο με κύριο υπνοδωμάτιο, πισίνα, υπαίθριο μπαρ και τζάκι. Εδώ, ομοναδικός σχεδιασμός προσφέρει πραγματικά ανοιχτή διαβίωση. Ένα ανεξάρτητο ντους, φτιαγμένο από πράσινο μάρμαρο που προέρχεται από το γειτονικό νησί της Τήνου, καταλαμβάνει τη μία πλευρά του δωματίου, ενώ στην άλλη, το κρεβάτι που βλέπει στη θάλασσα ντύνεται ομοίως με πράσινο μάρμαρο, ώστε να υπάρχει άμεση σύνδεση. Μια θολωτή οροφή ενισχύει την αίσθηση του χώρου, καθιστώντας την ένα γαλήνιο καταφύγιο μέσα στη βίλα. 

1x2a3704-1-9QwCW.jpg

About

Η Bobotis+Bobotis Architects είναι ένα ιδιωτικό αρχιτεκτονικό γραφείο, με έδρα την Αθήνα, που ιδρύθηκε από τους Θεοφάνη Μπομπότη και Λουκά Μπομπότη, με χαρτοφυλάκιο που καλύπτει τόσο τον δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, από οικιστικά έως εμπορικά και πολιτιστικά έργα. Ανεξάρτητα από το μέγεθός του, αντιμετωπίζουν κάθε έργο - από το μικρότερο έως το μεγαλύτερο - με την ίδια σημασία. Η ικανοποίηση των πελατών τους είναι ανεκτίμητη και είναι περήφανοι που εκπληρώνουν τις οδηγίες και τις απαιτήσεις τους παρέχοντας λύσεις υψηλής ποιότητας, οικονομικά αποδοτικές με προϋπολογισμό και έγκαιρα. Υποστηρίζουν τον ενεργειακά αποδοτικό και βιώσιμο σχεδιασμό με σεβασμό στο περιβάλλον. Από τη φύση της, η αρχιτεκτονική είναι ένας τομέας που εξελίσσεται διαρκώς, καθώς προωθείται παράλληλα με την ταχύτατα αναπτυσσόμενη τεχνική πρόοδο. Ως εκ τούτου, έχουν συνεχώς κίνητρα να σχεδιάζουν προσαρμόσιμα κτίρια που μπορούν να ανταποκριθούν και να υποστηρίξουν τις μεταβαλλόμενες ανάγκες, τους περιβαλλοντικούς παράγοντες και τις ανθρώπινες σχέσεις. Εμπνευσμένοι από νέα υλικά και λειτουργικότητα, ενσωματώνουν την πιο πρόσφατη τεχνολογία και τα πιο καινοτόμα υλικά που διατίθενται στην κατασκευή για να δημιουργήσουν μια σύγχρονη αρχιτεκτονική έκφραση καθώς ζωντανεύουν τις έννοιες που έχουν συλλάβει σε χαρτί. Κάθε στάδιο της διαδικασίας απαιτεί κριτική αμφισβήτηση και αισθητικές επιλογές που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν ένα συνολικό αποτέλεσμα που είναι ταυτόχρονα διαχρονικό και αντανάκλαση της εποχής του.

1x2a8285-M9cgz.jpg

Δείτε περισσότερες φωτογραφίες του σπιτιού στην gallery!

Φωτογραφίες: Yiorgos Kordakis