fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στο West Palm Beach της Florida που «αντιστέκεται» στη μονοτονία των λευκών τοίχων
INTERIORS

Μια κατοικία στο West Palm Beach της Florida που «αντιστέκεται» στη μονοτονία των λευκών τοίχων

Σχεδιασμένη από την Cece Bowman της Kemble Interiors


Όταν μια οικογένεια από το West Palm Beach ανέθεσε την κατασκευή ενός νέου σπιτιού, οι πελάτες ήταν ξεκάθαροι ότι μια καινούρια αρχή δε σήμαινε κενοί χώροι δίχως χαρακτήρα. «Αποφασίσαμε ότι δε θα υπήρχε σχεδόν καθόλου λευκό στο σπίτι», λέει η Cece Bowman της Kemble Interiors. Στην ουσία, αυτό που ζητήθηκε από το design studio ήταν ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον, το οποίο θα ανταποκρινόταν πλήρως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της οικογένειας. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε τρομερή βάση στα υλικά κατασκευής, στα χρώματα, αλλά και στην παραμικρή λεπτομέρεια που πήρε τη θέση της από χώρο σε χώρο.

hbx050124kembleinterior-010-663900f7492c0.jpg


Ομολογουμένως, ήταν λιγότερο η τύχη και περισσότερο ο συντονισμός που ένωσε τοσπίτι. «Μόνο για τα χρώματα και τις επενδύσεις τοίχων χρειάστηκαν τρεις ολόκληρες εργάσιμες ημέρες για να τα σχεδιάσουμε», λέει η designer, σημειώνοντας ότι όλα τα στοιχεία -από τα ταβάνια μέχρι τα πατώματα- οδηγούν τον σχεδιασμό στο επόμενο επίπεδο. Η προκύπτουσα συνεκτική αλλά όχι ταιριαστή παλέτα ενισχύει την τροπική διάταξη που φιλοτέχνησε ο Austin DePree της Northworks.

Σχεδίασε το νέο κτίριο γύρω από μια κεντρική αυλή, στρέφοντας το σπίτι προς το κέντρο του και ελαχιστοποιώντας τους μεταβατικούς χώρους υπέρ μιας ανοιχτής ακολουθίας δωματίων. Αρχιτεκτονικά και θεματικά, το σπίτι ρέει από τη μια περιοχή στην άλλη, αλλά είναι πάντα προσανατολισμένο προς την αυλή. Εμβαθύνοντας στο design του σπιτιού, η κομψότητα και η απαράμιλλη φινέτσα είναι τα πρώτα που μας έρχονται στο μυαλό, από την πρώτη κιόλας ματιά. Βλέπουμε πως οι περισσότεροι χώροι είναι διαμορφωμένοι από φυσικά υλικά, με πρώτο και πιο βασικό το ξύλο στην πιο ανοιχτόχρωμη εκδοχή του, ενώ με μια πρώτη εικόνα οι γήινοι τόνοι καταλαμβάνουν τον μεγαλύτερο μέρος όλων των δωματίων. Ακόμη, οι μαρμάρινες και γρανιτένιες επιφάνειες, αυξάνουν το όλο magic vibe και του χαρίζουν μοντέρνα διάσταση, χωρίς ωστόσο να στερείται την κλασική υπεροχή.

hbx050124kembleinterior-003-6638fde35a848.jpg


Είναι όλα μια συστροφή στο πρότυπο της Νότιας Φλόριντα, από την τοποθέτηση του σπιτιού μακριά από τον δρόμο και την επιλογή του ανοιχτού ροζ παραθυρόφυλλων αντί για το καθιερωμένο μπλε μέχρι την τοποθέτηση ενός τραπεζιού κρίκετ στο οικογενειακό δωμάτιο. «Στο τέλος», λέει ο Bowman, «όλα λειτουργούν μεταξύ τους».

Παράλληλα, έντονες αποχρώσεις και διαφορετικά μεταξύ τους prints, κάνουν το τελικό αποτέλεσμα εξαιρετικά εντυπωσιακό, πετυχαίνοντας αριστουργηματικό το απόλυτο mix & match. Οι γεμάτες χρώματα λεπτομέρειες στους τοίχους και τα έπιπλα, οι floral ταπετσαρίες, οι vintage καναπέδες με τα πολυτελή υφάσματα, αλλά και τα φυτά εσωτερικού χώρου δημιουργούν ένα περιβάλλον που ξεχωρίζει για τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Ένα χαρακτήρα που σπάνια θαυμάζουμε σε μια σύγχρονη κατοικία και που λειτουργεί ως η τέλεια πηγή έμπνευσής μας.

murray-road-residence-030-66393119d1177.jpg


Το κτίσμα αυτό ξεπροβάλει πρωταγωνιστικά μέσα στο καταπράσινο και ολάνθιστο σκηνικό ενός τεράστιου κήπου. Από το εξωτερικό του σπιτιού καταλαβαίνει κανείς την αίγλη που αποπνέεται διάχυτη, ενώ άνετα θυμίζει κάποιο ιστορικό κάστρο που φέρνει στην επιφάνεια εικόνες και στιγμές του παρελθόντος. Ένα περιβάλλον που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι, το οποίο διαθέτει πισίνα, σκιερά σημεία για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και απέραντη θέα προς το Palm Angels.

hbx050124kembleinterior-001-6638fde58034e.jpg

Δείτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: Carmel Fasano Brantley, House Beautiful