fbpixel

Search icon
Search
6 χρώματα στα οποία οι interior designers λένε «όχι» για το καλοκαίρι
INTERIORS

6 χρώματα στα οποία οι interior designers λένε «όχι» για το καλοκαίρι

Plus, με τι να τα αντικαταστήσετε


Το καλοκαίρι πλησιάζει και αυτή η περίοδος είναι ιδανική για μικρές αλλαγές στη διακόσμησή μας, έτσι ώστε να χαρίσουμε fresh αέρα στο σπίτι μας και να απογειώσουμε τη διάθεσή μας. Τα χρώματα παίζουν σημαντικό ρόλο στο πώς δείχνει ένα δωμάτιο και αυτό σημαίνει πως είναι απαραίτητο να κάνετε τις σωστές επιλογές.

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τις αποχρώσεις, τις οποίες οι experts στο interior design δε θα σας πρότειναν γι' αυτήν την εποχή!

1. Μαύρο

elegantnye-chorno-belye-apartamenty-v-parizhe-pufikhomes-10.jpg

Στο Νο1 δε θα μπορούσε να είναι κάτι άλλο πέρα από το μαύρο. Όσο elegant και μοντέρνα επιλογή κι αν φαντάζει, ανήκει περισσότερο στους χειμερινούς μήνες. Είναι ένα χρώμα που «κλείνει» τον χώρο, κάνοντάς τον σκοτεινό και μικρότερο απ' ό,τι είναι στην πραγματικότητα. Το καλοκαίρι θέλουμε το σπίτι μας να αποπνέει φρεσκάδα, γι' αυτό και προτιμούμε το ακριβώς αντίθετο από το μαύρο, που δεν είναι άλλο από το λευκό και τις παρεμφερείς αποχρώσεις που ανήκουν στην παλέτα του.

2. Γκρι

yla8803-def.webp

Στην ίδια φιλοσοφία με το μαύρο κινείται και το γκρι. Πέρα από τους προφανείς λόγους για να μην το επιλέξετε, είναι ένα χρώμα που βλέπαμε να κυριαρχεί στο design πριν από κάποια χρόνια, με αποτέλεσμα, πλέον, να μην είναι σύγχρονο και κάτι το ιδιαίτερο. Αν, μάλιστα, δεν ενταχθεί σωστά σε έναν χώρο, κάνει το σπίτι να δείχνει μονότονο και καθόλου ζεστό.

3. Καφέ

parisian-apartment-marianne-tiegen-03-1-kindesign.jpg

Ένα χρώμα που ανήκει ξεκάθαρα στις πιο διαχρονικές τάσεις του φθινοπώρου και είναι ιδανική και safe επιλογή για εκείνη την εποχή, αλλά και για τον χειμώνα που ακολουθεί. Το εντάσσομε, συνήθως, με σκοπό να δημιουργήσει cozy ατμόσφαιρα, γι' αυτό και οι ειδικοί το αντικαθιστούν το καλοκαίρι με πιο «γλυκές» αποχρώσεις, όπως είναι το μπεζ και οι τόνοι του ανοιχτούν ροζ. Ωστόσο, αν τα έπιπλά σας είναι καφέ, χαρίστε φως σε κάθε γωνία με πιο fun αποχρώσεις στα διακοσμητικά.

4. Σκούρο πράσινο

maison-noire-6.jpg

Η σκούρα εκδοχή του πράσινου είναι άρρηκτα συνδεμένη με τους πιο κρύους μήνες του χρόνου και οι περισσότεροι το έχουμε συνδέσει με «βαριά» υφάσματα, όπως είναι το βελούδο. Σε περίπτωση που έχετε τέτοιους καναπέδες στο σαλόνι σας, επιλέξτε ριχτάρια με πιο καλοκαιρινές υφές και αποχρώσεις και προσθέστε στον υπόλοιπο χώρο πιο φωτεινά διακοσμητικά, ακόμα και χρωματιστά για το απόλυτο color blocking.

5. Σκούρο μπλε

a-fashionistas-pied-a-terre-01-at-2x.webp

Στην προσπάθειά μας να εντάξουμε ένα χρώμα που να είναι συνδεδεμένο με το καλοκαίρι, ίσως και να επιλέξουμε το σκούρο μπλε. Σε γενικές γραμμές, οι αποχρώσεις του μπλε μπορούν να ταιριάξουν φανταστικά σε ένα καλοκαιρινό σκηνικό, αρκεί μόνο να μην είναι ιδιαίτερα dark και όχι φυσικά σε χειμερινά υφάσματα. Το electric blue, το ciel και το τιρκουάζ είναι οι καλύτερες εναλλακτικές προτάσεις.

6. Too many colors

edc050123uchronia-005-6435c604cf568.jpg

To καλοκαίρι διαφεύγουμε σε πιο ανεπιτήδευτες και φυσικές χρωματικές επιλογές, αποφεύγοντας τα neon χρώματα, ιδίως τον συνδυασμό πολλών από αυτά μεταξύ τους. Αν είστε λάτρεις του color blocking, προτιμήστε πιο pastel και neutral αποχρώσεις, έτσι ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο minimal και ταιριαστό με τα vibes του καλοκαιριού.