fbpixel

Search icon
Search
Τα τροπικά φυτά που θα φέρουν jungle αέρα στην κατοικία σας
INTERIORS

Τα τροπικά φυτά που θα φέρουν jungle αέρα στην κατοικία σας

Ξεχωρίσαμε τα πιο ιδιαίτερα από αυτά


Τα φυτά αποτελούν το ιδανικό στοιχείο διακόσμησης για όλους εσάς που θέλετε να χαρίσετε στους προσωπικούς σας χώρους νότες φρεσκάδας και καταπράσινες πινελιές. Μπορείτε να βρείτε τις κατάλληλες επιλογές που θα κοσμήσουν το σπίτι σας και θα αποτελέσουν μια υπέροχη προσθήκη. Τροπικά και με μια ιδιαίτερη γοητεία, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικά τροπικά houseplants, τα οποία αξίζουν μια θέση στους προσωπικούς σας χώρους, όπου θα προσδώσουν μια jungle αισθητική, απευθείας βγαλμένη από κάποιο tropical island του κόσμου.

1. Κέντια

26012019174757-0.jpg

Ένα τροπικό φυτό είναι και η κέντια και αυτό γιατί συνδυάζει την κομψότητα με τον τροπικό χαρακτήρα, προσφέροντας «ζωή» στον χώρο σας. Είναι ιδανική για γωνιακές θέσεις λόγω του μεγάλου όγκου και ύψους. Διαθέτει λεπτό κορμό με μεγάλα φοινικοειδή φύλλα με μακρύ μίσχο που πραγματικά εντυπωσιάζουν και δίνουν μια τεράστια αίσθηση φρεσκάδας. Επίσης, είναι ένα φυτό που αργεί να αναπτυχθεί, γι' αυτό εάν δε θέλετε να περιμένετε μπορείτε να προμηθευτείτε ένα έτοιμο.


2. Μπαμπού

c088b041-4a7f-45cf-8157-88de3a99908f.jpeg

Δημοφιλής στην εσωτερική διακόσμηση, η ποικιλία bamboo palm θα κάνει το σπίτι σας να φαίνεται πλήρως ανανεωμένο. Απαιτώντας σημαντικά ποσοστά υγρασίας -ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες- καθώς και ηλιακό φως, απομακρύνει το βενζόλιο, το τριχλωροαιθυλενίου και τη φορμαλδεΰδη αποτελεσματικά. Μάλιστα, το γεγονός πως στο pinterest, παραμένει εδώ και χρόνια, μια από τις πιο διάσημες αναζητήσεις, δεν είναι καθόλου τυχαίο.


3. Money tree

5-qlih1.jpg

Το money tree έχει ξεχωρίσει στη συλλογή των plant lovers, ακριβώς επειδή ο κορμός του μπορεί να πάρει το σχήμα που εσείς επιθυμείτε να του δώσετε, ενώ συχνά τον βλέπουμε να έχει τη μορφή πλεξούδας. Υποστηρίζεται, μάλιστα, πως φέρνει πολλή τύχη και οικονομικές επιτυχίες στους ιδιοκτήτες και τα μέλη του σπιτιού και τα καλά νέα είναι πως δεν απαιτεί πολύ πότισμα για να αναπτυχθεί. Μία-δύο φορές την εβδομάδα είναι ό,τι πρέπει.


4. Monstera deliciosa

00e32c33111348ee624cf4d25ebd335c.jpg

Μερικές φορές αποκαλείται ως "Swiss-cheese plant", μια αναφορά στις τρύπες που σχηματίζονται στα φύλλα του, το Monstera deliciosa είναι απαραίτητο σε κάθε σπίτι με τροπική ατμόσφαιρα. Ενδημικό φυτό της Κεντρικής Αμερικής, είναι ένα ανθεκτικό φυτό που δεν απαιτεί πολλή φροντίδα, απλώς αποφύγετε το άμεσο φως και ποτίστε τακτικά μία ή δύο φορές την εβδομάδα κατά τους πιο ζεστούς μήνες.


5. Μπανανιά

shutterstock-1973021495.jpg

Μια super επιλογή που αποτελεί επιτομή των τροπικών φυτών και μπορεί να γεμίσει ιδανικά οποιαδήποτε γωνιά του σπιτιού σας. Μια μπανανιά, που χρειάζεται ελάχιστο πότισμα (1-2 φορές την εβδομάδα), θα δώσει στο σπίτι σας μια υπέροχη όψη και θα λειτουργήσει και ως center piece στον όλο διάκοσμο.


6. Burgundy rubber tree

shutterstock-1762154963.jpg

Ένα φυτό που ξεχωρίζει για τα σκούρα πράσινα και γυαλιστερά φύλλα του. Το θετικό με το συγκεκριμένο είναι πως μπορεί να αντέξει και να παραμείνει καταπράσινο ακόμα και σε σημεία που δε φωτίζονται επαρκώς. Ωστόσο, πρέπει να γνωρίζετε πως σε περίπτωση που το τοποθετήσετε σε κάποιο χώρο όπου υπάρχει έντονο φυσικό φως, θα δείτε τα φύλλα του να γίνονται ακόμα πιο γυαλιστερά, ενώ πέρα από το πράσινο χρώμα τους θα πάρουν και μερικές πιο κοκκινωπές αποχρώσεις.