fbpixel

Search icon
Search
In Fashion We Art: Μια επίδειξη μόδας με δημιουργίες των Zuhair Murad και Ralph & Russo
PEOPLE & MOMENTS

In Fashion We Art: Μια επίδειξη μόδας με δημιουργίες των Zuhair Murad και Ralph & Russo

Καθώς και πολλών ακόμη, όπως οι Jitrois, Vicedomini, Edward Achour και Ungaro μας παρουσίασε ο Χάρης Τσιμόγιαννης • Boutique New Image


Μια μοναδική επίδειξη μόδας με τις δημιουργίες των designers Zuhair Murad, Ralph & Russo, Jitrois, Vicedomini, Edward Achour και Ungaro πραγματοποιήθηκε με σκοπό την ενίσχυση των πολιτιστικών σκοπών του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη στο Ballroom του ξενοδοχείο Μεγάλη Βρεταννία. Με τίτλο «In Fashion We Art» η επίδειξη του Χάρη Τσιμόγιαννη • Boutique New Image εντυπωσίασε και μάγεψε το κοινό. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τον χαιρετισμό του Προέδρου του Ιδρύματος, κυρίου Βασίλη Θεοχαράκη και αμέσως μετά ακολούθησε η λαμπερή πασαρέλα μόδας. 

264543.jpg
Αμαλία Μήλιου Θεοχαράκη, Βασίλης Θεοχαράκης, Μαρίνα Λαμπράκη Πλάκα

Η μόδα χρησιμοποιεί πολλές φορές την τέχνη ως πηγή έμπνευσης. Αποτέλεσμα αυτού είναι να παραχθούν δημιουργίες αξεπέραστες στον χρόνο που μπορούν να χαρακτηρίσουν μια εποχή. Η μόδα έχει τη δική της ιστορία, συνομιλεί πολλές φορές και εμπνέεται από τη ζωγραφική και τη γλυπτική αποκαλύπτοντας μια άλλη εικόνα του κόσμου μας.

Στην επίδειξη παρουσιάστηκαν δημιουργίες των οίκων:

  • Zuhair Murad
    Ο οίκος Zuhair Murad ιδρύθηκε το 1997 στη Βηρυτό και το Παρίσι. Οι συλλογές του αναμιγνύουν την αρχαία κληρονομιά με σύγχρονα στοιχεία. Το αποτέλεσμα είναι ονειρικές δημιουργίες αριστοτεχνικά σχεδιασμένες. Το κάθε ένδυμα είναι αποτέλεσμα μιας μακράς και απαιτητικής διαδικασίας που πετυχαίνει την απόλυτη εμπειρία κομψότητας. 
  • Ralph & Russo
    Ο λονδρέζικος οίκος Ralph & Russo δημιουργεί σύγχρονα και ταυτόχρονα διαχρονικά σχέδια που αποπνέουν πολυτέλεια και είναι περιζήτητα παγκοσμίως. Τα εκλεπτυσμένα items του αποπνέουν μια ισχυρή θηλυκότητα και δε χάνουν ποτέ την κομψότητά τους.
  • Jitrois
    Καινοτόμος, ανατρεπτικός, πολυτελής. Αυτά είναι τα τρία επίθετα που χαρακτηρίζουν τον γαλλικό οίκο Jitrois που έχει ως έμβλημά του το δέρμα. Κάθε του δημιουργία είναι μια διερεύνηση της σχέσης μεταξύ του σώματος, του δέρματος και του ψηφιακού κόσμου.
  • Vicedomini
    Από την αρχή της δημιουργίας του το 1962, ο οίκος Vicedomini ντύνει την ευρωπαϊκή ελίτ με δημιουργίες-σήμα κατατεθέν της μάρκας, όπως το φόρεμα «tubino». Δυο απλές βελονιές που συναρμολογούσαν ένα ίσιο φόρεμα με πολύχρωμα μοτίβα εκτυπωμένα σε πλεκτά ή χοντρό μετάξι. Πλέον, ο οίκος, διατηρώντας την κληρονομιά των προηγούμενων δεκαετιών, δημιουργεί μοντέρνες συλλογές για τη σύγχρονη γυναίκα συνδυάζοντας διάφορα υφάσματα, δέρματα και φυσικά το κασμίρ.
  • Ungaro
    Ο γαλλικός οίκος Ungaro, από το 1967 που δημιουργήθηκε απέκτησε διεθνή φήμη με δημιουργίες αδιαμφισβήτητης θηλυκότητας, καθαρές σιλουέτες και φανταχτερά σχέδια δίνοντας εξαιρετική προσοχή στη λεπτομέρεια και το χρώμα. Κάθε κολεξιόν του οίκου δημιουργεί τάσεις και υπενθυμίζει τη γυναικεία σαγήνη.
264591.jpg
Μοντέλο της επίδειξης

Το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη

Το Ίδρυμα Βασίλη και Μαρίνας Θεοχαράκη έχει στο κέντρο των ενδιαφερόντων του τις εικαστικές τέχνες και τη μουσική στην Ελλάδα και παγκοσμίως, με κύριο άξονα την εμφάνιση κι εξέλιξη του μοντέρνου στον 20ό και 21ο αιώνα. Οι στόχοι του Ιδρύματος είναι να ενθαρρύνει το κοινό να αναπτύξει έναν πλατύ και διεπιστημονικό διάλογο με τις εικαστικές τέχνες και την μουσική, να προβάλει το έργο ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό, να χρησιμοποιήσει σύγχρονα μέσα για την διάδοση του περιεχομένου των δραστηριοτήτων του και να αναπτύξει δίκτυα συνεργασίας, συμπράξεις και ανταλλαγές. Το Ίδρυμα επιδιώκει την επίτευξη των στόχων του με την διοργάνωση περιοδικών εκθέσεων, συναυλιών, διαλέξεων, σεμιναρίων και εκπαιδευτικών προγραμμάτων. Το Ίδρυμα θέλει να φέρει κοντά του όλη την οικογένεια σε μέθεξη πνεύματος και τεχνών. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στους νέους επισκέπτες με στόχο την εκπαίδευση τους σε θέματα εικαστικών τεχνών και μουσικής, την καλλιέργεια αισθητικής παιδείας και την εξοικείωση με μουσειακούς χώρους.

Φωτογραφία Εξωφύλλου: Χάρης Τσιμόγιαννης, Μαρίνα Θεοχαράκη
Φωτογραφία: Studio Panoulis