fbpixel

Search icon
Search
Έτσι θα αξιοποιήσετε εποικοδομητικά τον χρόνο σας αυτό το Σαββατοκύριακο ακόμα κι αν παραμείνετε στο σπίτι
CITY VIBES

Έτσι θα αξιοποιήσετε εποικοδομητικά τον χρόνο σας αυτό το Σαββατοκύριακο ακόμα κι αν παραμείνετε στο σπίτι

Ιδανικές προτάσεις για όσους θα μείνουν λίγο περισσότερο in house αυτό το διάστημα


Τώρα που οι καινούριες συνθήκες που μας επιβάλλει η επικαιρότητα αναγκάζουν τους πάντες να προσέχουν διπλά και τα περιοριστικά μέτρα αυστηροποιούνται συνεχώς, το σπίτι μας φαντάζει ως το καταλληλότερο σημείο για να παραμείνουμε όλοι ασφαλείς. Μη σκέφτεστε πως μια τέτοια ιδέα θα κατέληγε σε ένα βαρετό γεγονός, αλλά αδράξτε αυτήν την ευκαιρία για να αφιερώσετε χρόνο στην οικογένεια και τον εαυτό σας και βάλτε στο πρόγραμμα τις ασχολίες που πάντα αναβάλλατε. 

Παρακάτω, συγκεντρώσαμε για εσάς υπέροχες ιδέες για να αξιοποιήσετε το weekend σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ακόμα και μέσα στο σπίτι & σας υποσχόμαστε πως δε θα βαρεθείτε ούτε στιγμή!

Mini party at home

5dadb9ef1d2cf-passoa-hd-57-resize.jpg

Επειδή η Παρασκευή είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με εξόδους μετά από μια κουραστική εβδομάδα στη δουλειά, τι καλύτερο από το να οργανώσετε κάτι παρόμοιο στο σπίτι σας! Με την οικογένειά σας ή με ελάχιστους φίλους που μπορείτε να προσκαλέσετε, αυτή είναι η τέλεια ευκαιρία για να θυμηθείτε τα παλιά και να κάνετε σχέδια για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον! Μπορείτε να αναζητήσετε εύκολες και γρήγορες συνταγές για να δημιουργήσετε υπέροχα ποτά που θα φέρουν την υπογραφή σας και να τα συνδυάσετε με finger foods, έτσι ώστε να συμπληρωθεί ιδανικά το όλο κλίμα.

Let's exercise

caroline-daur.jpg
Image source: Caroline Daur

Τέρμα πια οι δικαιολογίες! Τώρα μπορείτε κάλλιστα να αφιερώσετε χρόνο στη γυμναστική που πάντα αναβάλλατε και να γεμίσετε το πρόγραμμά σας με μερικά workouts που μπορείτε να κάνετε χωρίς πολλή προσπάθεια -ακόμα κι αν δεν έχετε τον απαραίτητο εξοπλισμό. Εάν δεν ξέρετε πώς ακριβώς να ξεκινήσετε, θα σας προτείναμε να ρίξετε μια ματιά στις ασκήσεις που συνηθίζουν να κάνουν γνωστές influencers και YouTubers, μεταξύ των οποίων η Ashley Graham και η Caroline Daur.

Get organised

shutterstock-1293384709.jpg

Σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ήδη, καλό θα ήταν να οργανώσετε εκ νέου τις ντουλάπες σας, γιατί ο χειμώνας κοντοζυγώνει! Πρόκειται για μια ασχολία που απαιτεί αρκετό από τον χρόνο σας, οπότε ίσως να τη σκεφτείτε πιο θετικά γι' αυτό το weekend, ξεκινώντας με ένα γενικό ξεκαθάρισμα για να καταλήξετε τι θα κρατήσετε και τι θα δωρίσετε. Tip: Καλό είναι να τοποθετήσετε τα ρούχα σας με βάση το χρώμα τους, αποσκοπώντας σε ένα ομοιόμορφο αποτέλεσμα. Χωρίστε τα σε λευκά, μαύρα και χρωματιστά. Το ίδιο ισχύει και για τα παντελόνια ή τα τζιν. Θα σας βοηθήσει πολύ στην καθημερινότητά σας, ιδίως εκείνα τα πρωινά που ετοιμάζεστε βιαστικά για το γραφείο!

C for cooking

woman-cooking-healthy-food-in-kitchen.jpg


Ακριβώς επειδή γυμναστική χωρίς φαγητό δε γίνεται, ήρθε η στιγμή να αποδείξετε τόσο στον εαυτό σας όσο και στους κοντινούς σας ανθρώπους τις ικανότητές σας στη μαγειρική. Όποιο κι αν είναι το γούστο σας στο φαγητό, δεν έχετε παρά να κάνετε ένα search στο διαδίκτυο για να βοηθηθείτε και να ανακαλύψετε μοναδικές συνταγές που θα θέλετε να φτιάχνετε again and again! Μια τέλεια ιδέα είναι να εκμεταλλευτείτε το μήλο που είναι ό,τι πρέπει για τώρα το φθινόπωρο και να φτιάξετε γλυκά και αλμυρά πιάτα έχοντάς το ως το κυρίαρχο συστατικό. Εναλλακτικά, πείτε «ναι» σε vegan επιλογές με την εκτέλεσή τους να είναι πιο εύκολη απ' όσο νομίζετε. Bon appétit!

For book lovers

adobestock-324512891-8b38574.jpeg

Για εσάς που σας αρέσει να χάνεστε σε συναρπαστικές ιστορίες, αυτές τις ημέρες κρατήστε στα χέρια σας το αγαπημένο σας βιβλίο που θα σας συντροφεύσει μοναδικά. Βυθιστείτε στις σελίδες του και νιώστε πως είστε μέλος του inside story αυτού, φέροντας στη φαντασία σας εικόνες που σας ενθουσιάζουν. Ένα ζεστό ρόφημα είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να συνδυάσετε το ξεφύλλισμά σας!

Enjoy the nature

photo-1481127950397-88e4c4f4b83b.jpg

Διανύοντας αυτές τις φθινοπωρινές ημέρες, ίσως η επιβαρυμένη ρουτίνα να μη σας αφήνει να εντοπίσετε τις γοητείες αυτής της εποχής που αποτυπώνονται στα στοιχεία της φύσης, ακόμα και μέσα στην πόλη. Ξεκλέψτε λίγο χρόνο κι εκμεταλλευτείτε τη φθινοπωρινή λιακάδα για να απολαύσετε στο έπακρο τη φύση, μακριά από τους γρήγορους και απαιτητικούς ρυθμούς. Περπατήστε σε δάση, πάρκα και απομακρυσμένες γειτονιές της Θεσσαλονίκης και δείτε πόσο όμορφα συνδυάζονται τα γήινα χρώματα με το μπλε του ουρανού και τη λάμψη του ήλιου. Έτσι θα αποφύγετε και την πολυκοσμία, κάτι που αποτελεί ζητούμενο!

Keep watching

unnamed-1r7Xh.jpg

Έχετε ξεκινήσει κάποια σειρά ή ταινία στις αγαπημένες πλατφόρμες ψυχαγωγίας, αλλά οι συνεχείς υποχρεώσεις δε θα σας αφήνουν να την ολοκληρώσετε; Τώρα πια μπορείτε να το κάνετε και να δώσετε cozy χαρακτήρα στα φθινοπωρινά βράδια αυτού του Σαββατοκύριακου. Εσείς που βρίσκεστε σε μια συνεχή αναζήτηση παραγωγών με σκοπό να εμπλουτίσετε τη watch list σας μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στις ολοκαίνουριες κυκλοφορίες του Netflix, που ανταποκρίνονται σε όλα τα γούστα. Επίσης, don't miss τις νέες χριστουγεννιάτικες παραγωγές που πρόκειται να κάνουν πρεμιέρα μέσα στον Νοέμβριο! 

In the mood for food

121832629-1315515875478307-3127867884564253964-n.jpg
Image source: @wolt.greece

Ακόμα κι εσείς που προτιμάτε να πραγματοποιήσετε ένα υπέροχο γαστρονομικό ταξίδι χωρίς να μαγειρέψετε από μόνοι σας, τότε η ιδανικότερη λύση για εσάς είναι ο εμπλουτισμένος online κατάλογος της Wolt που αξίζει να ανακαλύψετε asap! Βρείτε σε αυτόν ξεχωριστά food choices για κάθε στιγμή της ημέρας, κάντε την παραγγελία σας και υποδεχθείτε τα στην πόρτα σας σε χρόνο dt.

Brunch o'clock

118890548-346334009880998-4584953448037507329-n.jpg
Image source: @monouniquefresh

Τα Σαββατοκύριακα για πολλούς από εμάς είναι συνώνυμα με brunches και αυτήν την περίοδο μπορείτε να τα απολαύσετε από την άνεση του σπιτιού σας με μερικά μόνο cliks. Το MONO unique fresh σας παρέχει τη δυνατότητα τόσο να παραγγείλετε online όσο και να πάρετε κάτι take away, με το μενού να σας αφήνει πραγματικά εντυπωσιασμένους και να σας δυσκολεύει να επιλέξετε χάρη στην τεράστια ποικιλία του! Είτε προτιμήσετε γλυκό είτε αλμυρό πιάτο, αφεθείτε στην έμπιστη υπογραφή των food experts του καταστήματος που παραμένουν πιστοί σε fresh υλικά κι εμπνευσμένες συνταγές. 

Info: MONO unique fresh, πλ. Αριστοτέλους 7.

Sweet escape

122557235-270070844362621-5651517783816579160-n.jpg
Image source: @choureal_profiterole

Οι αθεράπευτοι sugar addicts κάντε ένα διάλειμμα από τη βόλτα σας και περάστε από το Choureal για μια αξεπέραστη και γλυκιά στάση! Το πιο Choureal concept της Θεσσαλονίκης έχει στηθεί στο κέντρο της και υποδέχεται όλους εσάς που επιθυμείτε να γλυκαθείτε από το number one προφιτερόλ του καταστήματος για το οποίο ξεχωρίζει, καθώς και από τα θεϊκά choux που είναι ό,τι πιο φρέσκο θα βρείτε σε ολόκληρη την πόλη.

Info: Choureal, Παλαιών Πατρών Γερμανού 7.

118707760-304013800831770-4632408801996178271-n.jpg
Image source: @miltos_patisserie_catering
Παραμένοντας στο κέντρο της πόλης και λίγο πριν πάρετε τον δρόμο για το σπίτι σας, μπείτε στο ζαχαροπλαστείο του Μίλτου, έτσι ώστε να γεμίσετε τα ράφια της κουζίνας σας με καλούδια για τις λιγούρες. Θα σας προτείναμε να δοκιμάσετε τις λαχταριστές πάστες και τάρτες που ξεχωρίζουν για τα αγνά υλικά τους, ενώ μην παραλείψετε να δοκιμάσετε τα βουτυρένια petit four για να τα συνδυάσετε με τον καφέ σας.

Info: Ζαχαροπλαστεία Μίλτος, Τσιμισκή 82.

Enjoy!