fbpixel

Search icon
Search
Συνταγές για finger food που θα ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα
TASTE

Συνταγές για finger food που θα ετοιμάσετε γρήγορα και εύκολα

Ιδανικές για τα καλοκαιρινά parties και τις μέρες που δεν έχετε χρόνο


Πολλές φορές το snacking, μπορεί να αποδειχθεί βαρετό ή και δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ειδικά εκείνες τις ημέρες που έχετε πολλές υποχρεώσεις και βιάζεστε ή απλώς δεν έχετε τη διάθεση να ετοιμάσετε κάτι γρήγορο και νόστιμο, για να φάτε. Τη λύση δίνουν τα γνωστά finger foods, τα οποία μπορούν να φτιαχτούν με όσα και όποια υλικά διαθέτετε στην κουζίνα σας, μπορούν να είναι ένα σνακ on-the-go και φυσικά υγιεινά και νόστιμα. Επίσης, μπορείτε να τα ετοιμάσετε για τα καλοκαιρινά parties, που μπορεί να φιλοξενήσετε στον κήπο ή το μπαλκόνι σας αυτούς τους μήνες και θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους. Γίνετε, λοιπόν, ο chef του εαυτού σας και δημιουργήστε αυτά τα γρήγορα snacks με κύριο οδηγό τη φαντασία σας. 

Mini τοστ μανιταριών 

mushrooms.jpg

Υλικά: 

  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • μισό πράσο κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • μισό καρότο τριμμένο 
  • λίγο αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 1 συσκευασία με μανιτάρια της αρεσκείας σας
  • 3 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)
  • παρμεζάνα για γαρνίρισμα
  • 8-10 λεπτές φέτες φρέσκου ψωμιού ή ψωμιού του τοστ 
  • λίγο ξύδι μπαλσάμικο 

Εκτέλεση: Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και έπειτα προσθέστε το πράσο και το καρότο, που είναι κομμένα και τριμμένα. Ρίξτε το αλάτι και το μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε πολύ καλά. Μόλις αρχίσουν να παίρνουν χρώμα, προσθέστε τα μανιτάρια και το σκόρδο και επαναλάβετε με λίγο ακόμη αλάτι και πιπέρι. Ψήστε τα μανιτάρια για περίπου 10 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν, βγάλτε τα από τη φωτιά κι αφήστε τα στην άκρη να κρυώσουν ελάχιστα. Ετοιμάστε τις φέτες ψωμιού στη σειρά κι απλώστε λίγο από το μίγμα με τα μανιτάρια και τα λαχανικά σε καθεμία από αυτές. Ολοκληρώστε με παρμεζάνα και extra πιπέρι και είστε έτοιμοι!

Τορτίγιες με cream cheese, σπανάκι και λιαστή ντομάτα

tortillas.jpg

Υλικά:

  • 227 γρ. cream cheese
  • 1/2 κούπας λιαστές ντομάτες 
  • 1/4 κούπας σπανάκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/4 κούπας παρμεζάνα
  • αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 2 μεγάλες τορτίγιες
  • λίγα φύλλα βασιλικού

Εκτέλεση: Σε ένα μπολ, ανακατέψτε το cream cheese με το σπανάκι, τις λιαστές ντομάτες, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθούν. Απλώστε την κρέμα που φτιάξατε στις τορτίγιες, ολοκληρώστε με μερικά φύλλα βασιλικού και τυλίξτε τες προσεκτικά. Κόψτε τις τορτίγιες σε ροδέλες και σερβίρετε τους καλεσμένους σας. Είναι το τέλειο finger food για τα parties του καλοκαιριού και ταυτόχρονα είναι πολύ νόστιμο. Enjoy!

Mini sandwiches

baguettes.jpg

Υλικά: 

  • 1 ή 2 γαλλικές μπαγκέτες (ανάλογα το εάν θα τις ετοιμάσετε για ένα πάρτι ή για εσάς)
  • βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • ζαμπόν σε φέτες

Εκτέλεση: Κόψτε τις μπαγκέτες στη μέση, ώστε να έχετε ένα ανοιχτό σάντουιτς κι απλώστε το βούτυρο. Βάλτε τις φέτες του ζαμπόν στην κάθε φέτα και κλείστε την μπαγκέτα. Μπορείτε να ετοιμάσετε αυτά τα mini sandwiches είτε για ένα event στο σπίτι σας είτε για να τα έχετε έτοιμα για εκείνες τις φορές, που θέλετε ένα γρήγορο σνακ στο σπίτι ή στο γραφείο. Στη δεύτερη περίπτωση, βάλτε τα απλώς στο ψυγείο, για να διατηρηθούν και αρπάξτε από ένα όταν το χρειάζεστε. 

Μπουκιές γλυκοπατάτας

sweet-potatoes.jpg

Υλικά:

  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 1 1/2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • αλάτι
  • 1/4 κούπας + 2 κ. σ. καρύδια
  • 1 συσκευασία cream cheese

Εκτέλεση: Προθερμάνετε τον φούρνο σας στους 200 βαθμούς και τοποθετήστε στο ταψί ένα φύλλο λαδόκολλας. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε τις γλυκοπατάτες που κόψατε σε φέτες και 1 κ. σ. από το σιρόπι σφενδάμου, διατηρώντας το υπόλοιπο για αργότερα. Τοποθετήστε τις πατάτες σας στο προετοιμασμένο ταψί και ρίξτε από πάνω τους λίγο ελαιόλαδο και αλάτι. Στο μεταξύ, σε ένα άλλο ταψί ρίξτε μαζί τα ψιλοκομμένα καρύδια και το υπόλοιπο 1/2 κ. σ. του σιροπιού σφενδάμου, φροντίζοντας να τα καλύψετε ομοιόμορφα. Τοποθετήστε και τις πατάτες και τα καρύδια στον φούρνο και μαγειρέψτε τα για 10 λεπτά. Σε αυτό το σημείο, ελέγξτε τα τελευταία, ώστε να βεβαιωθείτε ότι δεν καίγονται. Αναποδογυρίστε τις πατάτες και μαγειρέψτε για επιπλέον 10-15 λεπτά, προσέχοντας να είναι τρυφερές στο εσωτερικό και με χρυσαφένιο χρώμα γύρω-γύρω. Μόλις ψηθούν όλα, αφήστε τα να κρυώσουν για μερικά λεπτά, σερβίρετε σε ένα μεγάλο και ωραίο πιάτο τις γλυκοπατάτες, βάλτε από πάνω το τριμμένο καρύδι, λίγο από το cream cheese σας στο κέντρο και απολαύστε.