Η vegan κουζίνα εξελίσσεται ολοένα και περισσότερο και έχει ήδη κατακτήσει μία υψηλή θέση στην παγκόσμια γαστρονομία. Εάν κάνετε μία γρήγορη αναζήτηση στο διαδίκτυο, θα διαπιστώσετε πόσο μεγάλος είναι πια ο αριθμός των άρθρων, που προτείνουν ευφάνταστα πιάτα. τα οποία ανταποκρίνεται άψογα σε αυτό το είδος διατροφής. Plus, τα food sites έχουν μερικές πεντανόστιμες συνταγές να παρουσιάσουν, που θα μεταπείσουν ακόμη και τους πιο πιστούς φίλους του κρέατος να τα δοκιμάσουν. Άλλωστε, οι περισσότερες από αυτές προσφέρουν λαχταριστά meat-free πιάτα και μπορούν να σας ξετρελάνουν με την πρώτη μπουκιά. Συγκεντρώσαμε τις 3 αγαπημένες μας προτάσεις για αυστηρώς χορτοφαγικό και νόστιμο φαγητό και σας προσκαλούμε να τις δοκιμάσετε αμέσως.
Quesadillas με αβοκάντο
Υλικά:
- 3 κ.σ. χυμός lime
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. κύμινο
- 1/4 κ.γ. αλάτι
- 1/4 κ.γ. μαύρο πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. σιρόπι σφενδάμου
- 1 κόκκινη πιπεριά
- 1 κολοκύθι
- 1/2 κρεμμύδι
- 1 πιπεριά jalapeño
- 1 κούπα μαύρα φασόλια
- 1/4 κούπας κόλιανδρος
- 2 αβοκάντο λιωμένα
Εκτέλεση: Ανακατέψτε τον χυμό lime, το ελαιόλαδο, το κύμινο, το αλάτι, το πιπέρι, το σκόρδο και το σιρόπι σφενδάμου μαζί σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε, έπειτα, το πιπέρι, το κολοκυθάκι, το κρεμμύδι και το jalapeño. Στη συνέχεια, τοποθετήστε μία μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια υψηλή θερμότητα. Αφού ζεσταθεί, προσθέστε τα λαχανικά και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι το μεγαλύτερο μέρος του υγρού να εξατμιστεί και να γίνουν πιο τραγανά τα λαχανικά, για περίπου 4 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε τα φασόλια και τον κόλιαντρο.
Σε ένα μικρό μπολ, πιέστε ελαφρά τα αβοκάντο με ένα πιρούνι. Απλώστε λίγο σε κάθε τορτίγια. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε λίγα λαχανικά πάνω από το αβοκάντο, στη συνέχεια διπλώστε την τορτίγια και επαναλάβετε. Τέλος, βάλτε λάδι σε ένα άλλο τηγάνι και τοποθετήστε το σε μέτρια φωτιά. Βάλτε μία ή δύο τορτίγιες μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν πιο crispy. Επαναλάβετε μέχρι να μαγειρευτούν όλα τα quesadillas και σερβίρετε με μία hot σος.
Guacamole από σπανάκι
Υλικά:
- 2 αβοκάντο
- 1 ψητή πιπεριά chilli
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1 κρεμμύδι
- 1 κούπα baby σπανάκι
- 1 ντομάτα
- 1 κούπα κόλιανδρος
- χυμός από 1 lime
Εκτέλεση: Αρχικά, βάλτε την πιπεριά στον φούρνο μέχρι το δέρμα να μαυρίσει. Μόλις ψηθεί τοποθετήστε την σε ένα πιάτο και καλύψτε το με ένα μπολ. Έπειτα, ξύστε το μαυρισμένο δέρμα, κόψτε τη στo μισό, αφαιρέστε τους σπόρους και ψιλοκόψτε την. Τρίψτε το σκόρδο και το θαλασσινό αλάτι σε ένα γουδί. Στη συνέχεια, λιώστε το αβοκάντο σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέστε μέσα το κρεμμύδι, το σπανάκι, την ντομάτα, τον κόλιανδρο και την πιπεριά και ρίξτε από πάνω και τον χυμό lime. Ανακατέψτε τα συστατικά μαζί μέχρι να ομογενοποιηθούν. Enjoy!
Κεφτεδάκια από κουνουπίδι με σος
Υλικά:
Για τη σος:
- 1/2 κούπα κάσιους
- 3/4 κούπας φυτικό γάλα της επιλογής σας
- 2 κ.γ. χυμός λεμονιού
- 2 κ.γ. μαγιά
- 1 κ.γ. μηλόξυδο
- 1/2 κ.γ. αλάτι
Για τα κεφτεδάκια:
- 1 κ.σ. σπόρους τσία
- 3 κ.σ. νερό
- 5 κούπες κουνουπίδι
- 2 σκελίδες σκόρδο
- 1 κ.γ. ρίγανη
- 1 κ.γ. βασιλικός
- 1/2 κ.γ. αλάτι
- 1/2 κ.γ. πιπέρι
- 3-4 κούπες ηλιέλαιο
Εκτέλεση: Ανακατέψτε τους σπόρους τσία με νερό και βάλτε το μείγμα στο ψυγείο για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια, βάλτε το κουνουπίδι σε ένα μπλέντερ μαζί με τις σκελίδες σκόρδου και προσθέστε το σε ένα μεγάλο μπολ. Σε άλλο μπολ ανακατέψτε τη ρίγανη, τον βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι.
Στο μεταξύ, ξεπλύνετε τα κάσιους. Προσθέστε τα σε ένα μπλέντερ μαζί με τα υπόλοιπα συστατικά της συνταγής για τη σος και χτυπήστε τα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ζεστάνετε τη σος σε μία κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά για 3-4 λεπτά και φροντίστε να χτυπάτε συνεχώς. Μόλις ετοιμαστεί, προσθέστε τη στο μείγμα του κουνουπιδιού, μαζί με τους σπόρους τσία, που έχετε στο ψυγείο και ανακατέψτε για να τα συνδυαστούν τα υλικά. Η ζύμη σας για τα vegan κεφτεδάκια είναι έτοιμη! Έπειτα, ζεστάνετε το ηλιέλαιο σε μία κατσαρόλα και αρχίστε να ρίχνετε τα meatballs σας μέσα. Ψήστε τα μέχρι να ροδίσουν και απολαύστε.