fbpixel

Search icon
Search
Σκόπελος: Γνωρίστε το μαγευτικό νησί των Σποράδων με τις παραδεισένιες παραλίες
TRAVEL

Σκόπελος: Γνωρίστε το μαγευτικό νησί των Σποράδων με τις παραδεισένιες παραλίες

Μία όαση για τους λάτρεις της φύσης και της θάλασσας


Ένα νησί διαφορετικό από τα άλλα. Ένα μέρος ξεχωριστό, που σαγηνεύει όσους το επισκέπτονται με την απλότητα και τον ιδιαίτερο χαρακτήρα του. Αυτή είναι η Σκόπελος! Το μαγικό νησί των Σποράδων αιχμαλωτίζει την καρδιά όσων το επισκέπτονται και τους προκαλεί μοναδικά συναισθήματα. Η εντυπωσιακή βλάστηση, αλλά και οι παραδεισένιες παραλίες είναι μερικά μόνο από τα πράγματα που καθιστούν τη Σκόπελο μοναδική και πραγματικά, αν δεν το έχετε ήδη κάνει, αξίζει να την προσθέσετε στην bucket-list σας και να την επισκεφθείτε. Εμείς, σας παρουσιάζουμε όλα όσα αξίζει να γνωρίζετε γι' αυτήν και τα καλά, κρυμμένα μυστικά της...

Η Σκόπελος είναι πιο εντυπωσιακή από ποτέ!

Where?

Σποράδες, Ελλάδα.

Why now?

Ένα ταξίδι στην Σκόπελο, αποτελεί πάντα μία καλή ιδέα κι ειδικά κατά την περίοδο του καλοκαιριού, το νησί έχει την τιμητική του. Η διάρκεια της διαδρομής με το πλοίο από τη Θεσσαλονίκη για την Σκόπελο είναι περίπου 4 ώρες και 20 λεπτά κι η απόσταση είναι 182 χιλιόμετρα, οπότε, σίγουρα δεν πρόκειται για ένα κουραστικό ταξίδι. Αντιθέτως, θα φτάσετε πολύ εύκολα στον προορισμό σας και θα έχετε την ευκαιρία να απολαύσετε τις διακοπές σας σε ένα πανέμορφο περιβάλλον με καταπράσινα τοπία.

Στο μαγευτικό νησί των Σποράδων, θα συναντήσετε γαλαζοπράσινα νερά, εντυπωσιακά τοπία, ιδιαίτερες διαδρομές, γραφικά χωριά και ονειρεμένες παραλίες, που παραπέμπουν σε άλλα μέρη, εξωτικά. Το νησί προσφέρεται, επίσης, για δραστηριότητες στη φύση και δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι το προτιμούν οι nature-lovers, καθώς μεταξύ άλλων μπορεί να κάνει κανείς καταδύσεις και πεζοπορία σε μαγικές τοποθεσίες. Η Σκόπελος συνδυάζει την απόλυτη ξεκούραση με τη διασκέδαση και σίγουρα, θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας, εφόσον την επισκεφθείτε.

befunky-collage-6.jpg

Don't miss

Τα τελευταία χρόνια, η Σκόπελος συγκέντρωσε όλα τα βλέμματα επάνω της, με αφορμή το musical "Mamma Mia". Τo Hollywood έκανε «απόβαση» στο νησί και κάπως έτσι, ακόμη κι όσοι δεν το γνώριζαν, είχαν την ευκαιρία να το μάθουν και να θαυμάσουν τα όμορφα τοπία της. Πρόκειται γι' ένα νησί που μπορεί να προσφέρει στους επισκέπτες όλα όσα ζητούν κι ακόμη περισσότερα! Είναι ιδανική για οικογένειες, αλλά και για ζευγάρια με τον ρομαντισμό του να θυμίζει μία άλλη εποχή. Είναι γεμάτη με εντυπωσιακά τοπία, ενώ στα σοκάκια της Χώρας "κρύβονται" μικρά ταβερνάκια, που θεωρούνται must-visit, τόσο για τους locals, όσο και για τους visitors. Εκεί, θα μπορέσετε να γευτείτε μοναδικά πιάτα και να απολαύσετε την τοπική κουζίνα του νησιού.

Όσο για τις βουτιές σας; Αν είστε λάτρεις της οργάνωσης και προτιμάτε τη σιγουριά του beach bar, η παραλία Καστάνη αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς. Πρόκειται για την παραλία, στην οποία έγιναν τα γυρίσματα για το Mamma Mia. Η χρυσαφένια αμμουδιά, τα κρυστάλλινα νερά και τα πεύκα που φτάνουν σχεδόν μέχρι τη θάλασσα συνθέτουν ένα μοναδικό σκηνικό, ενώ στο beach bar μπορείτε να απολαύσετε δροσιστικά cocktails με θέα το απέραντο μπλε. Εξίσου εντυπωσιακή, είναι και η παραλία Στάφυλος, που βρίσκεται πολύ κοντά στη Χώρα κι έχει άμμο και γαλαζοπράσινα νερά, ενώ σε περίπτωση που θέλετε να αποφύγετε την πολυκοσμία και ψάχνετε κάτι διαφορετικό, ένα περιβάλλον ήσυχο, μακριά από όλους κι από όλα, τότε η παραλία Χόβολο, είναι ακριβώς αυτό που ψάχνετε! Η ψιλή άμμος, τα επιβλητικά λευκά βράχια, τα γαλαζοπράσινα νερά και το πευκόδασος που περιβάλλει την ακτή δημιουργούν ένα εντυπωσιακό τοπίο, ωστόσο, θα πρέπει να γνωρίζετε πως η πρόσβαση σε αυτήν, γίνεται από δύσβατο μονοπάτι. 

befunky-collage-3.jpg
Aριστερά: Panormos Beach Hotel Δεξιά: Skopelos Holidays Hotel & Spa

Where to stay?

Εξίσου πολλές είναι κι οι επιλογές για τη διαμονή στην Σκόπελο. Για τους λάτρεις της φύσης, ιδανική επιλογή αποτελεί το Panormos Beach Hotel, που βρίσκεται σε μία ειδυλλιακή τοποθεσία και προσφέρεται για χαλάρωση και πλήρη αποφόρτιση. Διαθέτει εντυπωσιακά, πλήρως εξοπλισμένα δωμάτια και suites, πισίνα για να κάνετε τις βουτιές σας στη διάρκεια της ημέρας, αλλά και pool bar, όπου σερβίρονται signature cocktails και ποτά, προκειμένου να κλείσετε ιδανικά μία γεμάτη ημέρα στο νησί. Όσον αφορά στα δωμάτια, δίνεται η δυνατότητα στους guests να επιλέξουν οι ίδιοι τη θέα που θέλουν να έχουν από το δωμάτιο ή την σουίτα τους, καθώς από τη μία βρίσκεται το βουνό κι από την άλλη η θάλασσα. 

Σε περίπτωση που δεν επιθυμείτε να απομακρυνθείτε από το κέντρο του νησιού, τότε το Skopelos Holidays Hotel & Spa είναι ιδανικό για εσάς, καθώς προσφέρει άνετη και πολυτελή διαμονή στη Χώρα της Σκοπέλου. Η προνομιακή του τοποθεσία και οι παροχές του είναι μερικά μόνο από τα bonus του εν λόγω resort, ενώ στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Emerald Spa & Wellness, θα ζήσετε την απόλυτη εμπειρία περιποίησης και αναζωογόνησης που χαρίζουν τα αρωματικά έλαια. Επιλέξτε το δωμάτιο ή τη σουίτα που ανταποκρίνεται στις δικές σας ανάγκες κι απολαύστε την παραμονή σας σ' ένα πανέμορφο περιβάλλον.

befunky-collage-4.jpg

Where to go for dinner?

Θέλετε να απολαύσετε ελληνικές γεύσεις, μοναδικά dishes κι ολόφρεσκα ψάρια με θέα το απέραντο γαλάζιο; Στο λιμανάκι του Αγνώντα δίπλα ακριβώς στη θάλασσα, βρίσκεται το Korali Seafood Restaurant, που διαθέτει το πιο λαχταριστό menu, με τα θαλασσινά να παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Για όσους γνωρίζουν, must-try αποτελεί η αστακομακαρονάδα, αλλά κι η αχινοσαλάτα, η φάβα με καπνιστό χέλι και τα μύδια σαγανάκι. Η λίστα κρασιών περιλαμβάνει τις πιο εκλεκτές ελληνικές ετικέτες και κάπως έτσι, ολοκληρώνεται μία ιδανική μέρα στο νησί! 

Αν πάλι ψάχνετε μία διαφορετική τοποθεσία, ένα spot με μαγευτική θέα που κόβει την ανάσα, το Agnanti Restaurant αποτελεί ιδανική επιλογή για εσάς. Πρόκειται -ενδεχομένως- για το πιο εντυπωσιακό μπαλκόνι στην Σκόπελο, που προσφέρει μοναδική θέα στη θάλασσα. Βρίσκεται στον οικισμό Γλώσσα κι αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις του ρομαντισμού και τους gastronomy-lovers. Στο menu θα συναντήσετε αμέτρητες επιλογές που θα κινήσουν την περιέργειά σας και μερικά από τα πιάτα που αξίζει να δοκιμάσετε, είναι τα σπαράγγια, το κριθαρότο θαλασσινών, αλλά και το μυλοκόπι. 

Last but not least, για όσους γνωρίζουν το νησί, must-visit αποτελεί το ουζερί Ανατολή, που βρίσκεται ψηλά στην Χώρα, δίπλα στο παλιό επιβλητικό κάστρο. Στο παραδοσιακό αυτό ταβερνάκι, εκτός από το γεγονός ότι σερβίρονται πεντανόστιμοι μεζέδες κι ελληνικές γεύσεις, διοργανώνονται και live βραδιές, με καλλιτέχνες που ταξιδεύουν τους παρευρισκόμενους με τη μουσική τους και δημιουργούν μία πολύ ιδιαίτερη ατμόσφαιρα, με θέα το απέραντο μπλε της θάλασσας. Extra tip: Η σκοπελίτικη τυρόπιτα θα κερδίσει μία θέση στην καρδιά σας!

Who to take with you?

Στην Σκόπελο δεν υπάρχουν περιορισμοί! Με όποιον κι αν επιλέξετε να την επισκεφθείτε, είτε με φίλους, είτε με την οικογένειά, είτε με το ταίρι σας, είναι σίγουρο πως θα αγαπήσετε αυτό το νησί και θα μπορέσετε να απολαύσετε όλες τις μαγικές τοποθεσίες του. Συνδυάζει την ηρεμία με τη διασκέδαση, την απομόνωση, με τα κοσμοπολίτικα beach bars κι αποτελεί τον απόλυτο γαστρονομικό παράδεισο, για όσους αγαπούν το καλό φαγητό και τις αυθεντικές, ελληνικές γεύσεις.

When to go?

Αν θέλετε να αποφύγετε την full-season, ιδανικά επιλέξτε να την επισκεφθείτε είτε μέσα στον Ιούλιο, είτε στο τέλος του Αυγούστου, όταν δεν θα υπάρχουν πολλοί τουρίστες και θα μπορείτε να ευχαριστηθείτε το ταξίδι σας, όπως ακριβώς το θέλετε. Σε κάθε περίπτωση -όμως- είναι σίγουρο πως θα λατρέψετε το νησί και θα θέλετε κάθε καλοκαίρι να επιστρέφετε σε αυτό!

befunky-collage-5.jpg
Kastani & Stafilos beach

Essentials to pack

Η Σκόπελος προσφέρεται για εξερεύνηση και πεζοπορία, συνεπώς, must-have είναι και σε αυτό το ταξίδι τα athleisure looks, προκειμένου να είστε απόλυτα προετοιμασμένοι για τις βόλτες σας. Από εκεί και πέρα, προτιμήστε να προσθέσετε στην travel-bag σας basic pieces που μπορούν να φορεθούν με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και μην παραλείψετε να τοποθετήσετε σε αυτήν κι ένα denim jacket, που είναι απαραίτητο για τις βραδινές βόλτες στο νησί.

How to get there?

Η γραμμή Θεσσαλονίκη-Σποράδες για το 2022 εξυπηρετείται από ταχύπλοα της Seajets κι είναι διάθεσιμη 3-4 φορές την εβδομάδα από τον Ιούνιο μέχρι και τον Σεπτέμβριο. Η διάρκεια της διαδρομής με το πλοίο είναι περίπου 4 ώρες και 20 λεπτά, ενώ τα πλοία σας δίνουν τη δυνατότητα να μεταφέρετε το όχημά σας από τη Θεσσαλονίκη στην Σκόπελο, με μία extra χρέωση. Εναλλακτικά, μπορείτε να μεταβείτε οδικώς στο Βόλο και να πάρετε από εκεί το καράβι για το νησί. Ό,τι κι αν επιλέξετε, απολαύστε τις διακοπές σας περισσότερο από ποτέ!