fbpixel

Search icon
Search
SKG Stories: Η Έφη Παναγούλα μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 10+1 στάσεις
SKG STORIES

SKG Stories: Η Έφη Παναγούλα μάς ξεναγεί στη δική της Θεσσαλονίκη μέσα από 10+1 στάσεις

Η φωτογράφος και visual artist μοιράζεται μαζί μας τα αγαπημένα της spots στην πόλη


Με τον κόσμο της φωτογραφίας να τη μαγεύει, ήξερε ότι αυτήν θα ακολουθούσε κάποια στιγμή επαγγελματικά. Η Έφη Παναγούλα είναι εικαστική φωτογράφος, ενώ τα τελευταία χρόνια εξερευνά νέες μορφές έκφρασης μέσα από τον πηλό, τη δημιουργία κοσμημάτων και τη ζωγραφική. Η ανάγκη της για ουσιαστική σύνδεση με το κοινό που αγαπά τις τέχνες την οδήγησε στη δημιουργία ενός νέου χώρου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (Ορφανίδου 2). Ένας χώρος που λειτουργεί τόσο ως εκθεσιακός, δίνοντας στο κοινό την ευκαιρία να συναντήσει τα έργα της, όσο και ως σημείο μοιράσματος γνώσεων και εμπειριών, προσφέροντας τη δυνατότητα φιλοξενίας και σε άλλους καλλιτέχνες.


Who is Who


Σπούδασα Εφαρμοσμένη Φωτογραφία στην A, Photography Studies στο U.C.A καθώς και Fine Art Photography στο Falmouth University.

Η ενασχόλησή μου με τη φωτογραφία προέκυψε κάπως τυχαία, μετά από αναζήτηση αλλαγής κατεύθυνσης στις αρχικές σπουδές μου που ήταν στον τομέα του Business.

Πέρα από τη φωτογραφία, ασχολούμαι με τη δημιουργία κοσμημάτων από πηλό, και τη ζωγραφική.

Μέσω της τέχνης μου θέλω να συνδεθώ και να επικοινωνήσω με τον κόσμο.

zara-3.jpg


Α
υτό που με γεμίζει περισσότερο στη δουλειά μου είναι η αστείρευτη δημιουργικότητα και η ελευθερία.

Αντλώ έμπνευση από την προσωπική μου διαδρομή ως γυναίκα.

Πλέον, στην καρδιά της Θεσσαλονίκης, έχω ανοίξει έναν νέο χώρο όπου εκτός από το στούντιο και το εργαστήριο μου, υπάρχει και ο εκθεσιακός χώρος στον οποίο βρίσκονται επιλεγμένα φωτογραφικά και άλλα έργα μου, και στον οποίο ονειρεύομαι να φιλοξενήσω και άλλα αγαπημένα καλλιτεχνικά πρόσωπα.

Στο μέλλον θα ήθελα να ασχοληθώ με το βίντεο και τη μουσική.


About Thessaloniki


Η αγαπημένη μου γειτονιά στη Θεσσαλονίκη είναι η Βαλαωρίτου.

Το σημείο της πόλης όπου έχω την πιο ξεχωριστή ανάμνηση είναι ο πεζόδρομος της πλατείας Ναυαρίνου, ως έφηβη.

Ξεκινάω την ημέρα μου με καφέ από το The Seed specialty coffee project στη Λέοντος Σοφού.

487482101-2097064374131113-4735124029426442287-n.jpg
Ύψιλον


Α
πολαμβάνω να τρώω στο Ύψιλον. Αγαπώ το vibe και την ηρεμία που εκπέμπει.

Ένα spot για φαγητό στην πόλη που μόνο λίγοι και καλοί γνωρίζουν είναι το Οψοποιών Μαγγανείαι.

Για ένα ατμοσφαιρικό dinner θα ήθελα να επισκεφτώ το Linaire.

Και μετά για ποτό και πάλι Ύψιλον!

snapinsai-479511908-1423529542189434-3299289315158833114-n-1080.jpg
Γκαλερί Nitra


Ένας χώρος Τέχνης
που ξεχωρίζω είναι η γκαλερί Nitra, που κατά καιρούς φιλοξενεί εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκθέσεις.

Ένα κτίριο που πάντα θαύμαζα είναι το Μ2 του Μεγάρου Μουσικής.

Ένα αξιοθέατο/σημείο στο οποίο θα ξεναγούσα κάποιον γνωστό μου από άλλη πόλη είναι το Λιμάνι και όλα τα μουσεία MOMus.

Δεν πρέπει να φύγει κανείς από τη Θεσσαλονίκη αν δε δοκιμάσει την μπουγάτσα μας φυσικά!

Όταν θέλω να αποφορτιστώ, το καταφύγιό μου είναι οι αίθουσες του σινεμά, και οι βόλτες με την μοτοσυκλέτα μου.

shutterstock-2207262697.jpg
Λιμάνι


Tο κρυφό μου σημείο στην πόλη
είναι μια περιπατητική δασική διαδρομή στην περιοχή Ελαιώνες.

Αυτό που αγαπώ περισσότερο στη Θεσσαλονίκη είναι η καλλιτεχνική της ανησυχία.