fbpixel

Search icon
Search
6+1 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε, όταν οργανώνετε τις διακοπές σας
TRAVEL

6+1 πράγματα που πρέπει να αποφεύγετε, όταν οργανώνετε τις διακοπές σας

Και δημιουργήστε τις συνθήκες για να απολαύσετε τις πιο ξέγνοιαστες διακοπές


Το καλοκαίρι συνεχίζεται κι αν ανήκετε στην κατηγορία αυτών που ετοιμάζονται τώρα για τις διακοπές τους, είστε πολύ τυχεροί! Έχετε μπροστά σας ένα διάστημα ξεκούρασης, για να περάσετε χρόνο με τα αγαπημένα σας πρόσωπα, να απολαύσετε την κάθε στιγμή, το κάθε λεπτό, να ταξιδέψετε, να ζήσετε... Είναι η δική σας, αγαπημένη περιόδος και την αξίζετε. Για να μην κάνετε -ωστόσο- τα λάθη που έγιναν πολλές φορές ξανά στο παρελθόν, συνεχίστε να διαβάζετε, για να γνωρίσετε όλα όσα είναι καλό να αποφύγετε, οργανώνοντας τις διακοπές σας στα πανέμορφα ελληνικά νησιά.

Enjoy your time!

Το timing έχει σημασία

First things first, αν αυτό που ζητάτε στη διάρκεια των διακοπών σας είναι η ηρεμία κι η απόλυτη χαλάρωση μακριά από όλους κι από όλα, τότε αυτό που πρέπει να κάνετε, είναι να επιλέξετε ένα αντίστοιχο νησί. Αποφύγετε τους πιο δημοφιλείς προορισμούς όπως η Μύκονος, η Σαντορίνη ή η Κρήτη, που ειδικά τον Αύγουστο αποτελούν πόλο έλξης για visitors από κάθε γωνιά του κόσμου και πείτε ένα μεγάλο «ναι» σε άλλα νησιά, πιο μικρά, πιο απομονωμένα, που θα σας προσφέρουν ακριβώς αυτό που ψάχνετε. Το timing των διακοπών σας έχει τεράστια σημασία κι είναι καλό, να επιλέξετε τον προορισμό σας, εξετάζοντας όλα τα δεδομένα.

shutterstock-1936475311.jpg

Only good vibes

Έχετε επιλέξει το κατάλληλο νησί για τις φετινές σας διακοπές, αλλά κάνετε δεύτερες σκέψεις για τους ανθρώπους, με τους οποίους θα ταξιδέψετε και θα συνυπάρξετε αυτό το διάστημα; Αυτό σίγουρα συνιστά ένα τεράστιο «καμπανάκι» και θα πρέπει να σας προβληματίσει. Οι διακοπές, είναι μία περίοδος ξεκούρασης, αναζωογόνησης, ανασύνταξης, αποφόρτισης. Αν αισθάνεστε πως ο άνθρωπος ή οι άνθρωποι που θα είναι μαζί σας, δε θα σας βοηθήσουν να απολαύσετε το κάθε λεπτό, τότε θα πρέπει να δράσετε, πριν να είναι αργά.

Keep it simple

Είναι δεδομένο πως όταν ταξιδεύουμε σε ένα μέρος κι ειδικά σε ένα ελληνικό νησί, με αμέτρητες παραλίες, αξιοθέατα, γραφικά χωριά και πανέμορφα τοπία, θέλουμε να τα επισκεφθούμε όλα και να τα θαυμάσουμε από κοντά. Ωστόσο, αυτή τη φορά είναι σημαντικό να σκεφτείτε το τι πραγματικά θέλετε να κάνετε και να βάλετε προτεραιότητες. Δεν είναι απαραίτητο η κάθε ημέρα στο νησί, να περιλαμβάνει μία σειρά από δραστηριότητες, που τελικά δε θα σας επιτρέψουν να απολαύσετε τίποτα. Είναι καλύτερο να αποφύγετε τις υπερβολές, για να έχετε την απαραίτητη ενέργεια να κάνετε όσα θέλετε και το πιο σημαντικό να ξεκουραστείτε, επιστρέφοντας στην καθημερινότητά σας με περισσότερη όρεξη και διάθεση.

Food lovers

Κάθε μέρος, κάθε νησί της Ελλάδας έχει να προσφέρει διαφορετικές γεύσεις, διαφορετική γαστρονομία, γι' αυτό κι είναι σημαντικό, να μην περιοριστείτε στα γεύματα αποκλειστικά του ξενοδοχείου που θα επιλέξετε. Προτιμήστε να βρεθείτε στα μικρά ταβερνάκια, στα μικρά ουζερί που βρίσκονται μπροστά στη θάλασσα και σερβίρουν καθημερινά τοπικές λιχουδιές, που φτιάχνονται με μεράκι και με αγνά προϊόντα. Ένα dinner με θέα το απέραντο γαλάζιο, υπό το φως των αστεριών, συνιστά το ιδανικό φινάλε μίας summer-day στα ελληνικά νησιά.

shutterstock-2001816047.jpg

Do it like a local

Όση έρευνα κι αν κάνετε πριν από τις διακοπές σας, όσες πληροφορίες κι αν συλλέξετε για το μέρος που πρόκειται να επισκεφθείτε, κανείς δε γνωρίζει καλύτερα ένα ελληνικό νησί από τους locals. Ενημερωθείτε, εντοπίστε τα must-visit μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε στη διάρκεια του ταξιδιού σας, όμως, φτάνοντας στον προορισμό σας μιλήστε με τους ντόπιους, με τους ανθρώπους που γνωρίζουν καλά τον τόπο τους κι εμπιστευθείτε τους. Δεν είναι κακό να οργανώνεστε, αλλά σίγουρα, αυτό το διάστημα μπορείτε να αφεθείτε και να απολαύσετε την κάθε στιγμή με διαφορετικό τρόπο.

Simple things matter

Έχετε την τάση να ξεκινάτε τις διακοπές σας, θέτοντας συγκεκριμένους στόχους και στο τέλος, επιστρέφετε στην καθημερινότητά σας, έχοντας ένα αίσθημα απογοήτευσης; Ήρθε η ώρα να αλλάξετε αυτή τη συνήθειά σας και να σταματήσετε να υπεραναλύετε τα πάντα, ακόμη και τις ημέρες που προσφέρονται για χαλάρωση και ξεκούραση. Αυτή τη φορά, μην προγραμματίσετε ακόμη και την πιο μικρή λεπτομέρεια και μην ξεκινήσετε το ταξίδι σας, με συγκεκριμένες εικόνες που θα έχετε δημιουργήσει στο μυαλό σας. Απολαύστε την κάθε στιγμή κι αφεθείτε. 

travel-bag-cover.jpg

Packing rules 

Πρόκειται -ίσως- για το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε όλοι μας, όταν προετοιμαζόμαστε για τις διακοπές μας κι είναι σημαντικό να αναρωτηθείτε, αν όντως χρειάζεστε μία extra-large travel bag για φετινές σας διακοπές. Φροντίστε να τοποθετήσετε σε αυτήν όσα πραγματικά έχετε ανάγκη για τις διακοπές σας και μην υποκύψετε στις σκέψεις σας. Φτιάξτε μία λίστα, με τα items που πρέπει να έχουν μία θέση στη βαλίτσα σας, προσθέστε τα αξεσουάρ και τα essentials του ταξιδιού κι απολαύστε περισσότερο από ποτέ τις summer vacations!

Ό,τι κι αν επιλέξετε να κάνετε, το σημαντικό είναι να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας και στα αγαπημένα σας πρόσωπα. Αυτό είναι το μόνο που έχει σημασία...