fbpixel

Search icon
Search
Ever-blooming: Τα 5 λουλούδια που ανθίζουν όλο το χρόνο
INTERIORS

Ever-blooming: Τα 5 λουλούδια που ανθίζουν όλο το χρόνο

Χάρη στην αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες, αυτά τα φυτά θα διατηρήσουν το σπίτι σας ζωντανό και πολύχρωμο καθ' όλη τη διάρκεια του έτους.


Αν και πολλοί μπορεί να έχουν βασιστεί σε εποχικότητα όσον αφορά τα φυτά τους, υπάρχουν μερικά λουλούδια που ανθίζουν όλο το χρόνο. Μόλις μάθετε ποια από αυτά ενδείκνυνται για την μακροζωΐα τους, ίσως αποφασίσετε ότι τα θέλετε όλα στο σπίτι σας. Εξάλλου, είναι πολύ συνηθισμένο να νιώθετε μια θλίψη όταν μαραίνονται τα κάποτε ζωηρά και πολύχρωμα άνθη.

Ευτυχώς, αυτό δεν θα συμβεί με τα παρακάτω φυτά. Χάρη στην αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες, μπορούν να ευδοκιμήσουν και τους 12 μήνες του χρόνου (αρκεί να μη ζείτε σε μέρος με ακραίες καιρικές συνθήκες). Ακόμα καλύτερα, πολλά από αυτά είναι σχετικά χαμηλής συντήρησης και δεν είναι πιο δύσκολο να τα φροντίσετε 

Παρακάτω, λοιπόν, σας παρουσιάζουμε τα λουλούδια που θα δείχνουν εντυπωσιακά στο σπίτι, τον κήπο ή όπου αλλού επιλέξετε να τα εκθέσετε - όλο το χρόνο!

Μπιγκόνια

shutterstock-2150612403-8RAER.jpg
Η γοητεία της μπεγκόνιας διαρκεί όλο το χρόνο, εφόσον της παρέχετε κάποια βασική φροντίδα. Αυτά τα λουλούδια προτιμούν σημεία με πολύ έμμεσο φως και θα πρέπει να τα ποτίζετε τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και μία φορά κάθε 10 ημέρες κατά τη διάρκεια του χειμώνα. 

Μια επιπλέον συμβουλή για να βοηθήσετε τις μπιγκόνιες σας να ευδοκιμήσουν σε κάθε εποχή: Τοποθετήστε ένα πιάτο με λίγο νερό κάτω από τις γλάστρες της και τα φυτά θα απορροφήσουν την υγρασία από τον αέρα.

Λεβάντα

shutterstock-2147566887.jpg

Το αγαπημένο αυτό λουλούδι μπορεί να ανθίσει όλο το χρόνο και τα καταπληκτικά μωβ άνθη της θα αρωματίσουν φυσικά το σπίτι σας. Ωστόσο, αν φυτέψετε λεβάντα απευθείας στον κήπο σας, θα πρέπει να είστε προσεκτικοί, καθώς μπορεί να αναπτυχθεί γρήγορα και να εκτοπίσει άλλα φυτά. Το λουλούδι παραμένει επίσης δημοφιλές μεταξύ των σχεδιαστών εσωτερικών χώρων χάρη στις λεπτές αποχρώσεις των λουλουδιών και των φύλλων του. 

Αφρικάνικη βιολέτα

shutterstock-2027703101.jpg

Όταν πρόκειται να προσθέσετε μια κομψή πινελιά σε ένα σπίτι, η αφρικανική βιολέτα είναι μια ιδιαίτερα όμορφη επιλογή. Μπορεί να είναι μικρή, αλλά μοιάζει άκρως εντυπωσιακή. Αν θέλετε να ανθίζει καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, θα πρέπει να δώσετε προσοχή στις ανάγκες της- συνιστάται να ποτίζετε το φυτό σας τρεις φορές την εβδομάδα κατά τους θερμούς μήνες και μία φορά κάθε δύο εβδομάδες κατά τη διάρκεια του χειμώνα.

Γεράνι

shutterstock-2010518699.jpg

Τα γεράνια οφείλουν τη δημοτικότητά τους στα έντονα χρώματά τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι επίσης πολύ εύκολα στη φροντίδα τους: κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα πρέπει να τα ποτίζετε κάθε μέρα, ενώ το χειμώνα αρκεί κάθε τρίτη μέρα. Προσθέστε λίπασμα μια φορά το μήνα για να προωθήσετε την άνθηση του και θα μπορείτε να τα απολαμβάνετε όλο το χρόνο.

Πέντα

shutterstock-2280637829.jpg
Θα αναγνωρίσετε το συγκεκριμένο λουλούδι χάρη στα λεπτεπίλεπτα κλαδιά του και τις υπέροχες ομάδες μικρών λευκών, λιλά, ροζ ή κόκκινων λουλουδιών. Αυτό το τυπικά ανθεκτικό είδος είναι σε θέση να ανθίσει ακόμη και κατά τους ψυχρότερους μήνες και δεν απαιτεί ιδιαίτερη φροντίδα. Θα πρέπει να ποτίζεται τρεις φορές την εβδομάδα και να φυτεύεται σε έδαφος με καλή αποστράγγιση.

Feature image source: @ananbopapierpeintpanoramique