fbpixel

Search icon
Search
Συμβουλές επιτυχίας από τους ιδρυτές της start up Welcome Pickups
LIFE & CAREER

Συμβουλές επιτυχίας από τους ιδρυτές της start up Welcome Pickups

Οι Αλέξανδρος Τρίμμης και Σάββας Γεωργίου πρωτοπορούν στον τουρισμό


Έχοντας ιδρυθεί το 2015 στην Αθήνα από τους Αλέξανδρο Τρίμμη και Σάββα Γεωργίου, η Welcome PIckups ξεπερνάει τις συνηθισμένες υπηρεσίες μεταφορών, ως η πρώτη εταιρεία που προσφέρει μια συνολική ταξιδιωτική εμπειρία. Από τη στιγμή της άφιξης ενός ταξιδιώτη σε ένα νέο προορισμό μέχρι την επιστροφή του, αναλαμβάνει όλες τις ταξιδιωτικές ανάγκες (μεταφορές, ταξιδιωτικά προϊόντα, προτάσεις ενασχόλησης, πληροφορίες) με τον πιο εύκολο τρόπο. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό μοντέλο, το οποίο έχει δημιουργήσει μια νέα ταξιδιωτική κατηγορία που καλύπτει όλες τις ανάγκες εντός προορισμού, εκτός από αεροπορικά εισιτήρια και διαμονή. Είναι η πρώτη στο είδος της στον κόσμο, με θετική ανταπόκριση από εκατοντάδες χιλιάδες ταξιδιώτες. 

welcome-3.jpg

Η Welcome, πέρα από τα προϊόντα που επικεντρώνονται στον ταξιδιώτη, προσφέρει εργαλεία παραγωγικότητας για ξενοδόχους και ιδιοκτήτες διαμερισμάτων BnB. Μέσα από το Welcome for BnBs γεφυρώνει το κομμάτι στην επικοινωνία μεταξύ οικοδεσποτών και ταξιδιωτών - συντονίζοντας την άφιξη και το check-in. Με παρόμοιο τρόπο, το Welcome for Hotels βοηθά τα ξενοδοχεία με την ελαχιστοποίηση του φόρτου εργασίας και καλύτερη κατανόηση του πελατολογίου.

Η εταιρία σχεδιάζει να καλύψει 6 νέους προορισμούς μέχρι το τέλος του 2017 και να εξυπηρετήσει περισσότερους από 1 εκατομμύριο ταξιδιώτες το 2018. Πρόσφατα ανακοίνωσε, ότι έλαβε επένδυση ύψους 1.65 εκατομμυρίων ευρώ από τους VentureFriends, Openfund και Melih Odemis, η οποία θα χρησιμοποιηθεί στην επέκταση της προσφοράς υπηρεσιών, την ενίσχυση της κεντρικής ομάδας και την αύξηση του δικτύου προορισμών της Welcome.

welcome-dark-transparent.png

Με αφορμή την τεράστια επιτυχία τους, ζητήσαμε από τους Αλέξανδρο Τρίμμη και Σάββα Γεωργίου να χαρίσουν μερικές συμβουλές στους φιλόδοξους start-uppers, που τώρα ξεκινούν ή ονειρεύονται να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση.

1. Όταν ξεκινήσετε για κάτι μεγάλο μην περιμένετε να τα έχετε όλα σεταρισμένα από την αρχή (ομάδα, ιδέα, χρήματα, timing, προιόν, κανάλια προώθησης κα). Καλό είναι να έχετε, έστω κάποια από αυτά, και να βρείτε σιγά σιγά και με κάποια δυσκολία τα υπόλοιπα. Αν τα έχετε όλα έτοιμα, είναι πιθανό στην πρώτη κακιά στιγμή να τα παρατήσετε.

2. Το πιο σημαντικό είναι η επιμονή στο στόχο, αλλά και να ξέρετε, πότε πρέπει να σταματήσετε. Πρέπει να μάθετε πότε να σταματάτε, να μάθετε πότε να επιμένετε, και να καταλαβαίνετε τη διαφορά αυτών των δυο. 

3. Το δεύτερο πιο σημαντικό είναι η ομάδα. Αν έχετε μια καλή ομάδα, μπορείτε να δουλέψετε σε πολλές ιδέες, ενώ μια καλή ιδέα πολλές φορές δεν σημαίνει τίποτα, μέχρι να έχετε τα απαραίτητα συστατικά να την υλοποιήσετε.

4. Αν έχετε την ομάδα, μην χάνετε χρόνο σε εκδηλώσεις, βραβεία και άλλα πράγματα που σας κόβουν χρόνο από το βασικό σας focus, τον πιθανό πελάτη σας. Μέχρι να βρείτε product market fit δεν πρέπει να κάνετε οτιδήποτε άλλο που δεν στοχεύει σε αυτό.

5. Μην χάνετε χρόνο στο να γίνετε καλοί σε όλα. Βρείτε ανθρώπους καλύτερους από σας στα πράγματα που υστερείτε. 

6. Το χειρότερο που μπορεί να σας τύχει είναι ο μέτριος συνεργάτης. Τον κακό τον διώχνεις αργά ή γρήγορα, τον καλό θέλεις να τον έχεις πάντα ευχαριστημένο, ενώ τον μέτριο πολλές φορές δεν ξέρεις πως να τον χειριστείς. Προσέξτε πολύ καλά τους ανθρώπους που βάζετε στην ομάδα σας, διαφορετικά μπορεί να μείνετε σε μια συνεχή κατάσταση αμφισβήτησης.