fbpixel

Search icon
Search
Μια κατοικία στην Αγγλική εξοχή μετατρέπεται στο απόλυτο ησυχαστήριο
INTERIORS

Μια κατοικία στην Αγγλική εξοχή μετατρέπεται στο απόλυτο ησυχαστήριο

Φέρει την υπογραφή του studio Cushing Terrell


Έχοντας δώσει την υπογραφή τους σε μερικά από τα πιο εντυπωσιακά, σύγχρονα σπίτια που έχουμε θαυμάσει τα τελευταία χρόνια, οι αρχιτέκτονες του studio Cushing Terrell ξέρουν πολύ καλά πώς να αποτυπώνουν το ταλέντο που τους διακατέχει στις κατοικίες που αναλαμβάνουν να διαμορφώσουν. Με έμφαση στα φυσικά υλικά, κάθε τους δουλειά εκπέμπει έναν ανεπιτήδευτο μοντερνισμό που έχει τον τρόπο να εμπνέει.

Γυρνώντας τον χρόνο πριν από μερικούς μήνες, ολοκλήρωσαν μια υπέροχη κατοικία στην Αγγλία, στο Derby συγκεκριμένα, η οποία πλέον αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα για το πώς μπορεί να διαμορφώσει το σπίτι του με γνώμονα την λιτότητα, τις «καθαρές» γραμμές στο design, πάντα όμως με μια updated ματιά στη διακόσμηση και τις στάσεις που επικρατούν αυτήν τη στιγμή.

Take a look!
fat-deer-lodge-cushing-terrell-6.jpg


Δίνοντας περισσότερες λεπτομέρειες για την κατοικία, πρόκειται για ένα κτίσμα που βρίσκεται στην περιοχή εδώ και περίπου πέντε χρόνια -από τότε που μια νεαρή οικογένεια θέλησε να σκιαγραφήσει το μέλλον της μέσα σε αυτήν. Πριν από λίγο καιρό, οι ιδιοκτήτες ανέθεσαν το έργο στο συγκεκριμένο αρχιτεκτονικό team, γνωρίζοντας πως οι αρχικές προσδοκίες τους θα ήταν και η πραγματικότητα, μέσα στην οποία θα μεγάλωναν την οικογένειά τους.

Στην ουσία, αυτό που ζητήθηκε από το design studio ήταν ένα υπερσύγχρονο περιβάλλον, το οποίο θα ανταποκρινόταν πλήρως στις ανάγκες και τις απαιτήσεις της οικογένειας. Έτσι, λοιπόν, δόθηκε τρομερή βάση στα υλικά κατασκευής, στα χρώματα, αλλά και στην παραμικρή λεπτομέρεια που πήρε τη θέση της από χώρο σε χώρο.

Βλέπουμε πως οι επιφάνειες από ξύλο πρωταγωνιστούν in & out, χαρίζοντας ενημερωμένη, cozy αίσθηση, την οποία βλέπουμε σχεδόν σε κάθε δωμάτιο, όπως επίσης και στο φανταστικό outdoor σκηνικό. Σε ό,τι αφορά στα χρώματα που τελικά επιλέχθηκαν, οι designers δεν ξέφυγαν ιδιαίτερα από την παλέτα των κλασικών, γήινων χρωμάτων, όπως το μπεζ, το ανοιχτό καφέ και -σε πολλά σημεία- το διαχρονικό και ultra clean λευκό. Ωστόσο, μερικά μπλε και πράσινα στοιχεία κάνουν τη διαφορά και αναβαθμίζουν τους χώρους.

fat-deer-lodge-cushing-terrell-5.jpg


Η γυάλινη πρόσοψη του σπιτιού, κάνει τους εσωτερικούς χώρους να εναρμονίζονται με το exterior περιβάλλον, εκπέμποντας ένα μοναδικό, summery feeling, ειδικά τώρα που η φύση «οργιάζει» και ο ήλιος στέκεται αγέρωχος εκεί ψηλά. Αυτό που είναι εμφανές, είναι πως επιλέχθηκαν τα απολύτως απαραίτητα διακοσμητικά στοιχεία, που εξυπηρετούν τους ιδιοκτήτες στο lifestyle τους, χωρίς να δημιουργείται ίχνος υπερβολής στο συνολικό αποτέλεσμα. Όλα είναι τόσο μελετημένα και προσεκτικά τοποθετημένα, που μόνο να τα θαυμάσει μπορεί κανείς.

Σημαντική, τέλος, είναι η τοποθέτηση μοναδικών διακοσμητικών που «ξυπνούν» αναμνήσεις στους ιδιοκτήτες και προέρχονται από διάφορα ταξίδια τους, ενώ συμπληρώνουν εξαίσια τις επιφάνειες και πολλά από αυτά λειτουργούν σαν center pieces στα τραπέζια.

Όσο για τους αύλειους χώρους, ακολουθείται παρόμοια σχεδιαστική φιλοσοφία, με περισσότερο πράσινο ωστόσο. Ένα περιβάλλον που μοιάζει σαν να βγήκε από παραμύθι, το οποίο διαθέτει τη δική του πισίνα, σκιερά σημεία για ατελείωτες στιγμές χαλάρωσης και απέραντη θέα προς του κατάφυτους λόφους της Αγγλίας.

fat-deer-lodge-cushing-terrell-1.jpg
Ανακαλύψτε στην gallery περισσότερες φωτογραφίες της κατοικίας!

Φωτογραφίες: ArchDaily