fbpixel

Search icon
Search
6 εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, χωρίς καν να προσπαθήσετε
WELLNESS

6 εύκολοι τρόποι για να βελτιώσετε τη φυσική σας κατάσταση, χωρίς καν να προσπαθήσετε

Ξεκινήστε την προετοιμασία για τη summer season από τώρα


Το να δημιουργήσετε καλές συνήθειες εκτός γυμναστηρίου είναι ευκολότερο από ό,τι νομίζετε. Για να αρχίσετε να κάνετε αλλαγές, επικεντρωθείτε στην καθιέρωση μιας συνήθειας που δεν θα διαταράξει το τρέχον πρόγραμμά σας. Ένας από τους καλύτερους τρόπους για να δημιουργήσετε μια νέα ρουτίνα είναι να εντοπίσετε κάτι που ήδη κάνετε κάθε μέρα και στη συνέχεια να προσθέσετε κάτι παραπάνω σε αυτό. Μπορεί να μην συνειδητοποιείτε πόσες καθημερινές δραστηριότητες εμπίπτουν σε αυτή την ομπρέλα και ίσως σας εκπλήξει το πόσο σημαντική είναι η έννοια αυτή για τη συνολική υγεία. Εκτός από την καύση εκατοντάδων ή και χιλιάδων θερμίδων την ημέρα, οι μικρές κίνησης low-impact μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση των μυών, στην καρδιαγγειακή υγεία, στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα και στη μείωση του στρες και των φλεγμονών. 

Παρακάτω δείτε πώς! 

1.// Σηκωθείτε & τεντωθείτε

Αν ακόμα και η μεγαλύτερη κίνηση σας φαίνεται υπερβολική, το να σηκώνεστε πιο συχνά όρθιοι μπορεί να βελτιώσει τη φυσική σας κατάσταση. Η ορθοστασία βοηθά στην εμπλοκή των μυών της στάσης να εμπλακούν, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο πόνου στον αυχένα και την πλάτη, αλλά μπορεί επίσης να βελτιώσει την ισορροπία, τη στάση του σώματος και τη συνολική δύναμη. Η ενεργοποίηση αυτών των μυών, ακόμη και κατά ένα ελάχιστο ποσό, καίει επίσης θερμίδες, οι οποίες, όταν γίνονται συχνά, αθροίζονται με την πάροδο του χρόνου. Μελέτες έχουν δείξει ακόμη ότι η καμπούρα και το κακό κάθισμα μπορούν να μειώσουν την ικανότητα των πνευμόνων - οπότε θυμηθείτε πάντα να κάθεστε ίσια! 

2.// Αλλάξτε τη διαδρομή σας

Αν ζείτε σε αστικό περιβάλλον, το να κατεβείτε από το μετρό, το τρένο ή το λεωφορείο μία ή δύο στάσεις νωρίτερα μπορεί να κάνει μεγάλη διαφορά. Εκτός από την αύξηση του καθημερινού αριθμού βημάτων σας, το να περπατάτε στους προορισμούς σας καθημερινά μπορεί να συμβάλει στην αντοχή και τη συνολική σας φυσική κατάσταση. Το περπάτημα σε κατοικημένες περιοχές έχει ως αποτέλεσμα έναν ταχύτερο ρυθμό και επομένως μια πιο απαιτητική προπόνηση, βοηθώντας σας να γίνετε πιο υγιείς και πιο γυμνασμένοι πιο γρήγορα.

shutterstock-735121573.jpg

3.// Lunch-Out!

Δοκιμάστε να ενσωματώσετε κάποια ήπια κίνηση κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού σας. Απολαύστε το φαγητό σας όρθιοι για να βοηθήσετε στην επιπλέον κατανάλωση ενέργειας ή χρησιμοποιήστε με σύνεση τον χρόνο που περιμένετε να ζεσταθεί το πιάτο σας, προσθέτοντας μερικές επαναλήψεις εύκολων ασκήσεων.

4.// Go Shopping

Την επόμενη φορά που θα βρεθείτε αντιμέτωποι με βαριές σακούλες από ψώνια που πρέπει να μεταφέρετε, αγκαλιάστε τες - κυριολεκτικά! Το καθημερινό ισοδύναμο του «κουβαλήματος του αγρότη», το περπάτημα με μια βαριά τσάντα σε κάθε χέρι είναι μια φανταστική άσκηση δύναμης και φυσικής κατάστασης που μπορεί να κάψει πάνω από 100 θερμίδες και να βοηθήσει στο work-out των κύριων μυϊκών ομάδων σας!  Για να αποφύγετε τον τραυματισμό σας, διατηρήστε το βάρος κάθε σάκου όσο πιο ίσα μπορείτε και βεβαιωθείτε ότι κρατάτε την πλάτη σας στην ευθεία, τους ώμους σας πίσω και το κεφάλι και το στήθος σας ψηλά. Μπόνους πόντους για παράλληλες κάμψεις δικεφάλων! 

5.// Walk the Talk

Κάθε φορά που δέχεστε ένα τηλεφώνημα κατά τη διάρκεια της ημέρας, δώστε την υπόσχεση να περπατάτε και να μιλάτε. Εκτός του ότι προσθέτετε επιπλέον βήματα στο καθημερινό σας σύνολο, η πιο τακτική κίνηση βελτιώνει τα πάντα: από την κινητικότητα και την υγεία των πνευμόνων μέχρι την υγεία του ανοσοποιητικού συστήματος, τη διάθεση και τη συγκέντρωση.

shutterstock-2256140573.jpg

6.// Πάρτε τις σκάλες προς... τα κάτω

Τα οφέλη από το να παίρνετε τις σκάλες για να ανεβείτε στον προορισμό σας είναι καλά τεκμηριωμένα, αλλά και αντίθετο έχει πολλά καλά αποτελέσματα. Αντί να συμπιέσετε τους μύες σας, όπως μπορεί να συμβεί με το περπάτημα προς τα επάνω, το περπάτημα προς τα κάτω επιμηκύνει τους μύες στο κάτω μέρος του σώματός σας, βελτιώνει την ισορροπία και τον συντονισμό και προσφέρει στις αρθρώσεις σας (ιδίως στα γόνατα και τους αστραγάλους).