fbpixel

Search icon
Search
Το Clochard με εστιατορική αρχοντιά μας διδάσκει τη σύγχρονη ελληνική αστική κουζίνα
TASTE

Το Clochard με εστιατορική αρχοντιά μας διδάσκει τη σύγχρονη ελληνική αστική κουζίνα

Ο fine dining γαστρονομικός προορισμός της Θεσσαλονίκης που προσφέρει γεύματα υψηλών προδιαγραφών


Δεν υπάρχει κάτι που δεν έχει ειπωθεί για το Clochard. Γεύσεις υπεροχής, μοναδικοί γαστρονομικοί συνδυασμοί, άψογο service, ατμοσφαιρικό περιβάλλον και φυσικά μια από τις πιο εμβληματικές οικογένειες της Θεσσαλονίκης να κρατά τα ηνία ενός εστιατορίου, που αποτελεί πλέον ορόσημο της πόλης. 

17a9502.JPG
Γιώργος Βασίλογλου

Ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Βασίλογλου «σφραγίζουν» με τις αξίες τους έναν χώρο που ικανοποιεί απόλυτα κάθε λάτρη της γαστρονομίας. Οι συναντήσεις στο ισόγειο του ξενοδοχείου Excelsior στην οδό Κομνηνών έχουν μια ξεχωριστή θέση στο μυαλό όσων αγαπούν τα ωραία πιάτα και εκτιμούν την υψηλή ποιότητα των πρώτων υλών αλλά και την εφευρετικότητα στην κουζίνα. 

17a8843.JPG

Το Clochard δεν είναι απλά ένα fine dining εστιατόριο, αλλά ένας ναός αυθεντικών γεύσεων, που σου ξυπνούν μνήμες ενώ παράλληλα σου συστήνουν ένα νέο εξελιγμένο είδος αστικής γαστρονομικής μεγαλοπρέπειας. Με παρουσία από το 1978 στην πόλη, δεν υπάρχει Θεσσαλονικιός που δεν θεωρεί σταθερή αξία ένα γεύμα στο Clochard ή δεν θα έχει μια μοναδική ιστορία να σου διηγηθεί που έχει βιώσει στα τραπέζια του. 

17a9390.JPG

Το μενού του αναδεικνύει ένα καρέ εκλεκτών πιάτων, τόσο για τους ψαροφάγους όσο και για όσους επιλέγουν εξαιρετικής ποιότητας κρέατα σε διαφορετικές κοπές και ποικιλίες. Στην κουζίνα του ανακαλύπτει κανείς σύγχρονα ελληνικά πιάτα με εκλεπτυσμένες επιρροές από Γαλλία αλλά και την Ασία. Η πολύπειρη ομάδα διαχειρίζεται με τον καλύτερο τρόπο τα ολόφρεσκα προϊόντα του, τις εποχιακές πρώτες ύλες του, και τις σπιτικές συνταγές - στοιχεία που αποτελούν αναπόσπαστο συστατικό της γαστρονομικής Clochard εμπειρίας.

img-3867.JPG

Από το υπέροχο μοσχαρίσιο φιλέτο ταρτάρ με μαύρη τρούφα, κονφί αυγό και μαγιονέζα τσίλι μέχρι τη μοναδική γιουβετσάδα μοσχαρίσια μάγουλα με κρέμα κολοκυθάκι, Γωνιανή φέτα και σάλτσα Ξινόμαυρου Νάουσας αλλά και την ονειρεμένη πάπια Rougie με πατάτα Clochard και σάλτσα beurre noisette, η κρεατοφαγία στο πιο εμβληματικό εστιατόριο της Θεσσαλονίκης είναι στα καλύτερά της. 

17a8945.JPG

Για τους πιστούς λάτρεις των θαλασσινών γεύσεων, το Clochard προσφέρει μια σειρά από εξωστρεφείς, κοσμοπολίτικες και δημιουργικές γεύσεις που μένουν αξέχαστες. Το χταπόδι καρπάτσιο, το σεβίτσε ξιφία με μάνγκο και jalapeno στα ορεκτικά, και η πεσκανδρίτσα meuniere με baby πατάτες, το φιλέτο σολομού με μαύρο ρύζι στα κυρίως, όπως και το φιλέτο από ψάρι ημέρας μπαίνουν στη λίστα με τα must-try. 

clochard-1.jpg

Τα εξαιρετικά ευφυή επιδόρπιά του και η ενημερωμένη λίστα κρασιών του -με περισσότερες από 400 ετικέτες από τον ελληνικό και διεθνή αμπελώνα- ολοκληρώνουν με τον καλύτερο τρόπο ένα γαστριμαργικό ταξίδι που αξίζει να κάνετε! Αφήστε την ομάδα του Clochard να γίνει ο οδηγός σας...

Και τις ημέρες του Πάσχα, το Clochard σας περιμένει με το πιο απολαυστικό πασχαλινό μενού. 

Info: Κομνηνών 10 & Μητροπόλεως, τηλ.: 2310 239805, www.clochard.gr, Facebook: Clochard Restaurant, Instagram: @clochard_restaurant