fbpixel

Search icon
Search
5 hacks που θα αλλάξουν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το concealer για πάντα
MAKE UP

5 hacks που θα αλλάξουν τον τρόπο που χρησιμοποιείτε το concealer για πάντα

Γίνετε pros στην εφαρμογή αυτού του "makeup weapon" με τις συμβουλές μιας beauty editor


Θεωρώ πως το concealer είναι πραγματικά ένα "όπλο" για το μακιγιάζ μας. Ακόμη και όταν δεν θέλουμε να εφαρμόσουμε μια παχύρευστη βάση, ειδικά τις πιο θερμές μέρες που όλα μοιάζουν βαριά για το πρόσωπό μας, το concealer είναι η καλύτερή μας λύση για να φανούμε λαμπερές και να κρύψουμε τις ατέλειες - τις οποίες κατά τα άλλα αγαπάμε, αλλά μας χαλάνε το glowy complexion που αναζητούμε μετά από κάθε makeup routine. Προσωπικά, όποτε πλησιάζει το καλοκαίρι και η θερμοκρασία ανεβαίνει, "κρύβω" τα foundations μου και ξεκινώ να χρησιμοποιώ μόνο το αγαπημένο μου concealer. Για αυτόν τον λόγο θεωρώ ότι πρέπει να μιλήσουμε για την σωστή τοποθέτησή του (ναι, είναι σημαντικό ακόμη και αν συνεχίσετε να εφαρμόζετε το foundation σας). Αν το concealer σας είναι σωστό, δείχνετε φρέσκια, με λαμπερά μάτια - αν το εφαρμόζετε λάθος, οι γραμμές τονίζονται και η επιδερμίδα φαίνεται "αταίριαστη".

Παρακάτω, συγκέντρωσα 5 hacks που θα αλλάξουν για πάντα τον τρόπο με τον οποίο χρησιμοποιείτε αυτό το "makeup weapon"!
7fae239cfaa0d638cdd49a944d5ead0b.jpg

1. Πώς να κάνετε το concealer να διαρκέσει περισσότερο

Δεν μου αρέσει να χρησιμοποιώ πολλή πούδρα, αλλά πάντα σταθεροποιώ το concealer με μια ελεύθερη πούδρα. Πρέπει να είναι λεπτή, όμως- τόσο λεπτή που αν φυσήξετε τη loose powder, αυτή θα αιωρείται στον αέρα. Αν πέφτει αμέσως, αυτό σημαίνει ότι μάλλον είναι πολύ βαριά για την περιοχή των ματιών σας. Ποτέ, μα ποτέ μη χρησιμοποιείτε πρεσαρισμένη πούδρα για να σταθεροποιήσετε το concealer σας- είναι πολύ βαριά και ξηρή - και οτιδήποτε βαρύ και ξηρό θα είναι συνταγή καταστροφής στην περιοχή των ματιών, καθώς το δέρμα εκεί είναι τόσο λεπτό, που είναι σχεδόν διάφανο. 

2. Πώς να καλύψετε τις ατέλειες

Όταν καλύπτετε ένα breakout, θέλετε να το αντιμετωπίσετε έτσι ώστε να μην επηρεάσει το υπόλοιπο μακιγιάζ σας. Εφαρμόζω πρώτα ένα αντιφλεγμονώδες τζελ και στη συνέχεια το αφήνω να κατασταλάξει για ένα ή δύο λεπτά. Στη συνέχεια, εφαρμόζω ένα primer σκιάς ματιών - έτσι το τζελ προστατεύει το ανοιχτό σημείο και το primer το σφραγίζει. Μετά από αυτό, μπορείτε να εφαρμόσετε το concealer και το foundation σας.

ddf4184a47d79e101252716d3f45fe54-1.jpg

3. Πώς να καλύψετε τους μαύρους κύκλους

Θέλετε μια απόχρωση που θα εξουδετερώνει τις μπλε ή γκρι σκιές που μπορεί να εμφανιστούν κάτω από τα μάτια. Για το ανοιχτόχρωμο δέρμα, αυτό σημαίνει ένα concealer που είναι πιο ροδακινί από τη φυσική σας επιδερμίδα- για το μαύρο δέρμα, επιλέξτε ένα concealer με terracotta αποχρώσεις για να εξουδετερώσετε το γκρι που μπορεί να εμφανιστεί κάτω από τα μάτια. Η επιλογή μιας απόχρωσης που θα εξουδετερώνει τις σκιές και όχι θα ταιριάζει με τον τόνο του δέρματός σας είναι σημαντική αν θέλετε να φαίνεται όσο το δυνατόν πιο φυσική. 

Απλώστε μια μικρή ποσότητα με το δάχτυλο του δακτυλίου σας (πιέζοντας, όχι ταμπονάροντας) και συγκεντρώστε το χρώμα στις εσωτερικές γωνίες των ματιών σας, όπου οι σκιές είναι πιθανό να είναι πιο σκούρες. Αποφύγετε όμως να το τοποθετήσετε πολύ κοντά στις βλεφαρίδες, κάτι που μπορεί να κάνει τα μάτια να φαίνονται πρησμένα. Εφαρμόστε ένα μικρό σχήμα μισοφέγγαρου μέσα στις εσωτερικές γωνίες των ματιών -πολλοί συχνά παραλείπουν αυτή την περιοχή, η οποία μπορεί να φαίνεται πολύ μπλε και σκοτεινή - και ένα μεγαλύτερο σχήμα μισοφέγγαρου στις εξωτερικές γωνίες. Για το υπόλοιπο πρόσωπό σας, επιλέξτε ένα concealer που να είναι όσο το δυνατόν πιο κοντά στο φυσικό χρώμα του δέρματός σας, τόσο ως προς την απόχρωση όσο και ως προς τον τόνο. Μπορεί να χρειαστείτε μερικές αποχρώσεις concealer, ανάλογα με τον τόνο του δέρματός σας, και αν έχετε κάποια μελάγχρωση ή βλάβη από τον ήλιο, το δέρμα σας μπορεί να είναι πιο σκούρο σε ορισμένα σημεία από ό,τι σε άλλα.

e67ffda6bcd2399ba54f221412a30584.jpg

4. Πώς να αποτρέψετε το "caking"

Η ανάμειξη λίγου προϊόντος για τα μάτια (την κρέμα σας) με το concealer κάτω από τα μάτια είναι ένα εξαιρετικό τέχνασμα, καθώς όχι μόνο διατηρεί το δέρμα σφριγηλό, αλλά, καθώς η κρέμα απορροφάται, δίνει στο concealer ένα όμορφο, απρόσκοπτο, second skin αποτέλεσμα. 

5. Πώς να επιλέξετε τη σωστή υφή concealer για την περιοχή που καλύπτετε

Υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ του concealer που θα χρησιμοποιούσα κάτω από τα μάτια και αυτού που θα χρησιμοποιούσα στο υπόλοιπο πρόσωπο. Η περιοχή κάτω από τα μάτια είναι λεπτή και ξηρή, οπότε η επιδερμίδα εδώ χρειάζεται ένα ενυδατικό, κρεμώδες concealer που δεν θα δείχνει κολλώδες, ενώ η πιο λιπαρή ζώνη Τ χρειάζεται μια πιο πουδρένια φόρμουλα που να μένει στη θέση της.