fbpixel

Search icon
Search
Allergy relief: Πώς να απαλλαγείτε από τις αλλεργίες με φυσικό τρόπο
HEALTH

Allergy relief: Πώς να απαλλαγείτε από τις αλλεργίες με φυσικό τρόπο

Δοκιμάστε αυτούς τους απόλυτα αποτελεσματικούς τρόπους και δείτε τη διαφορά!


Το allergy season είναι εδώ, και με την αλλαγή του κλίματος τα συμπτώματα διαρκούν για περισσότερους μήνες δημιουργώντας την ανάγκη για νέους τρόπους αντιμετώπισης, που δεν επιβαρύνουν την υγεία. Σε περίπτωση, λοιπόν, που αναζητάτε μια φυσική θεραπεία για την καταρροή και φαγούρα στη μύτη σας - και όχι μόνο - μπορείτε να καταφύγετε στις παρακάτω λύσεις. 

Μην ξεχνάτε πως οι φυσικές θεραπείες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τα φάρμακα για τις αλλεργίες σας, αλλά μπορούν να λειτουργήσουν παράλληλα με αυτά. Από τον βελονισμό μέχρι τα συμπληρώματα διατροφής, scroll down και ανακαλύψτε μερικές φυσικές μεθόδους που μπορούν να σας βοηθήσουν να αναπνεύσετε ευκολότερα.

Βελονισμός 

Για ορισμένους ασθενείς, οι θεραπείες βελονισμού μπορεί να είναι αρκετές για να ανακουφίσουν τα δυσάρεστα συμπτώματα της αλλεργίας, όπως το φτέρνισμα και η ρινική συμφόρηση. Διεγείροντας, λοιπόν, ορισμένα σημεία του σώματος με βελόνες, ενισχυείται το ανοσοποιητικό σύστημα και μειώνει την ευαισθησία του οργανισμού σε αλλεργιογόνα.

Προστασία του σπιτιού σας

Δεν μπορείτε να σταματήσετε τη γύρη να φυσάει έξω, έχετε όμως κάποιο έλεγχο στο τι συμβαίνει μέσα στο σπίτι σας. Κρατήστε τα παραθυρά σας κλειστά όταν υπάρχει γύρη στον αέρα. Αντ' αυτού, ανοίξτε τον κλιματισμό. Αν μπορείτε, αλλάξτε τα ρούχα σας πριν μπείτε μέσα (ή μόλις μπείτε), βγάλτε τα παπούτσια σας και κάντε ντους.

shutterstock-2152193451.jpg

Χρήσιμα τρόφιμα

Η κατανάλωση κάτι πικάντικου μπορεί να αραιώσει τη βλέννα και να καθαρίσει τη συμφόρηση. Ένα κουταλάκι του γλυκού μέλι μπορεί να καταπραΰνει το λαιμό σας αν ερεθίζεται από το βήχα όλη μέρα. Παρόλαυτα μην ξεχνάτε πως στα παιδιά κάτω του ενός έτους δεν πρέπει ποτέ να δίνεται μέλι.

Φίλτρα HEPA

Οι μελέτες είναι ανάμεικτες σχετικά με το αν τα φίλτρα αέρα βοηθούν στα συμπτώματα των αλλεργιών. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολύ περισσότερα αλλεργιογόνα αναπαύονται σε επιφάνειες όπως χαλιά, έπιπλα και πάγκους, παρά απλά κρέμονται στον αέρα. Έτσι, ο καθαρισμός είναι ένα σημαντικό βήμα για τον έλεγχο των εκλυτικών παραγόντων των αλλεργιών και του άσθματος. Αν αγοράσετε φίλτρο αέρα, βεβαιωθείτε ότι πρόκειται για φίλτρο HEPA. Αυτά συλλαμβάνουν τα λεπτά σωματίδια, μεγέθους γύρης. Είναι καλή ιδέα να προμηθευτείτε και μια ηλεκτρική σκούπα με φίλτρο HEPA, καθώς οι κανονικές ηλεκτρικές σκούπες μπορεί να φυσήξουν τα αλλεργιογόνα πίσω στον αέρα.

Ρινικές πλύσεις

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα αλατούχο διάλυμα (αλατόνερο) σε ένα δοχείο neti pot ή ένα μπουκάλι για να ξεπλύνετε τα ιγμόρεια σας. Χρησιμοποιήστε αποσταγμένο ή αποστειρωμένο νερό. Καθαρίζετε τη φιάλη ή το δοχείο neti μετά από κάθε χρήση, χρησιμοποιώντας επίσης αποσταγμένο, αποστειρωμένο, βρασμένο ή φιλτραρισμένο νερό.

Προστασία

Αν είναι η εποχή των αλλεργιών, κρατήστε τους παράγοντες που σας προκαλούν αλλεργίες μακριά. Μην κάνετε υπαίθριες δραστηριότητες όταν ο αριθμός των γύρεων είναι υψηλός. Η περισσότερη γύρη κορυφώνεται μεταξύ 5 π.μ. και 10 π.μ. κάθε μέρα, ενώ μπορεί επίσης να είναι υψηλή γύρω στο μεσημέρι όταν έχει ζέστη και αέρα. Εννοείται πως τα γυαλιά ηλίου θα σας βοηθήσουν πολύ!

80281869f94d7d872b35c0e4c107936e.jpg
Image source: Mija Flatau

Αλατούχα spray

Αυτά τα σπρέι αλατόνερου που χορηγούνται χωρίς συνταγή μπορούν να ξεπλύνουν τις ρινικές διόδους σας. Βοηθούν στην απομάκρυνση της γύρης και άλλων ερεθιστικών ουσιών.

Συμπληρώματα

Υπάρχουν ενδείξεις ότι ορισμένα συμπληρώματα βοηθούν στις ρινικές αλλεργίες. Μελέτες δείχνουν ότι το butterbur - συγκεκριμένα ένα εκχύλισμα butterbur που ονομάζεται Ze 339 - λειτουργεί εξίσου καλά με ορισμένα φάρμακα κατά των αλλεργιών.Το κόκκινο τζίνσενγκ, επίσης, οδήγεί σε σημαντική βελτίωση της ρινικής συμφόρησης και της ποιότητας ζωής των ρινιωδών. 


Feature image source: Zimmerman