fbpixel

Search icon
Search
Καθαρή επιδερμίδα τώρα με αυτά τα μυστικά των Γαλλίδων
FACE & BODY

Καθαρή επιδερμίδα τώρα με αυτά τα μυστικά των Γαλλίδων

Το δέρμα είναι ο δικός σας «ναός»


Οι κηλίδες και τα σημάδια στο πρόσωπο και το σώμα είναι ένα κοινό πρόβλημα για τους περισσότερους ανθρώπους. Και -όπως πιθανότατα γνωρίζετε- το όμορφο, καθαρό δέρμα είναι πολύ σπάνιο. Ακόμη, περίπου 50 εκατομμύρια άνθρωποι στην Αμερική αντιμετωπίζουν breakouts, σύμφωνα με την Αμερικανική Ακαδημία Δερματολογίας κάτι που υπενθυμίζει πως η ακμή αποτελεί μια πραγματική πρόκληση για τους ειδικούς. 

Τόσο η ακμή ενηλίκων, όσο και εφήβων, χρειάζονται τοπική φροντίδα δέρματος για την αντιμετώπιση των βακτηρίων, της απόφραξης των πόρων και της παραγωγής ελαίων.

french-make-up-natural.jpg

Ξεκινώντας από την αρχή θα πρέπει να γνωρίζετε η πλειοψηφία των γυναικών αντιμετωπίζει αυτήν την κατάσταση τουλάχιστον μία φορά στη ζωή τους. Η ορμονική ανισορροπία, η ρύπανση, τα αντιβιοτικά, το στρες και άλλοι επιθετικοί παράγοντες που φράζουν τους πόρους, δημιουργούν αυτή την τάση που μοιάζει να εξαπλώνεται. Το δέρμα με ατέλειες δεν είναι σε καμία περίπτωση μια κατάσταση στην οποία δεν υπάρχουν λύσεις, απλώς απαιτούνται μερικές αλλαγές στον τρόπο ζωής για να το επαναφέρετε σε φυσιολογική κατάσταση. Για αυτό το λόγο συγκεντρώσαμε τις top συμβουλές των Γαλλίδων για υπέροχο, καθαρό δέρμα.

1. Clean eating για καθαρό δέρμα

Δεν βλάπτει ποτέ να γνωρίζετε πώς η διατροφή παίζει καθοριστικό ρόλο στην ακμή και τις κηλίδες. Οι άνθρωποι που αλλάζουν τον τρόπο που τρέφονται βλέπουν τεράστια διαφορά στο δέρμα τους. Μειώνοντας τις επεξεργασμένες και ανθυγιεινές τροφές, τη ζάχαρη και την πρόσληψη γαλακτοκομικών, αυτό μπορεί να γίνει μόλις σε μερικές εβδομάδες. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι ορισμένες τροφές που προκαλούν αύξηση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα αυξάνουν τα επίπεδα ινσουλίνης του σώματος, γεγονός που προκαλεί μια αντίδραση που φράζει τους πόρους και δημιουργεί σημάδια. Αντ' αυτού, μια διατροφή πλούσια σε αντιοξειδωτικά, δημητριακά ολικής αλέσεως, φρούτα και λαχανικά θα αλλάξει πραγματικά την εμφάνισή σας, από μέσα προς τα έξω. 

french-woman.jpg

2. Κοιμηθείτε περισσότερο

Ο τρόπος ζωής που ακολουθείτε μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά. Ανεξάρτητα από την ηλικία σας ή το πόσο σοβαρή είναι η ακμή σας, συνιστάται να επενδύσετε στον ύπνο. Όταν κοιμάστε, το δέρμα «εργάζεται» για να αποκατασταθεί μέσω μιας διαδικασίας που ονομάζεται αναγέννηση. Η έλλειψη μπορεί να οδηγήσει σε κουρασμένη επιδερμίδα, μαύρους κύκλους, σακούλες κάτω από τα μάτια και μερικές φορές ακόμη και σε εξάρσεις. Ακόμη οδηγεί σε αυξημένα επίπεδα στρες τα οποία επίσης σχετίζονται με τα breakouts. Κλείστε λοιπόν το τηλέφωνο ή την τηλεόρασή σας μια ώρα νωρίτερα από το συνηθισμένο, κάντε ένα χαλαρωτικό αφρόλουτρο, ανάψτε ένα κερί και διαβάστε ένα καλό βιβλίο πριν πάτε για ύπνο. Το δέρμα σας θα σας ευγνωμονεί. 

3. Κάντε μετάβαση σε μια clean beauty ρουτίνα

Πολλά συμβατικά beauty προϊόντα χρησιμοποιούν υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, parabens, αλκοόλ, συστατικά με βάση το πετρέλαιο, τεχνητές βαφές και αρώματα, τα οποία όλα μπορούν να ερεθίσουν το δέρμα σας. Αυτά τα συστατική μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερες φλεγμονές και ερεθισμούς. Ακόμη, πολλά συστατικά που καταπολεμούν τις ατέλειες, όπως τα άλφα και βήτα υδροξυοξέα και ο φυσικός άργιλος, μπορούν να στεγνώσουν και να «ενοχλήσουν» το δέρμα εάν χρησιμοποιηθούν σε υπερβολική ποσότητα. Αποφύγετε επίσης την περίπλοκη ρουτίνα περιποίησης του δέρματος. Μερικοί άνθρωποι εφαρμόζουν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο προϊόντων στο πρόσωπό τους καθημερινά, αλλά πάρα πολλά προϊόντα μπορεί στην πραγματικότητα να έχουν μη επιθυμητές συνέπειες. Εάν χρησιμοποιείτε ένα καθαριστικό για την καταπολέμηση της ακμής που περιέχει υπεροξείδιο του βενζοϋλίου, δεν απαιτείται και κάποιο φυσικό απολεπιστικό. Τα χημικά συστατικά διαλύουν τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και η υπερβολική απολέπιση μπορεί να ερεθίσει το δέρμα και να προκαλέσει σπυράκια.

french-woman-5vckv.jpg

4. Καταπολεμήστε τα ξεσπάσματα απλά

Ο καλύτερος τρόπος για να καθαρίσετε το «προβληματικό» δέρμα είναι να το αντιμετωπίσετε όσο πιο απαλά μπορείτε. Οι σκληροί ξηραντικοί παράγοντες, οι υψηλές συγκεντρώσεις ενεργών συστατικών ή το έντονο τρίψιμο μπορούν να επιδεινώσουν την κατάσταση σας. Χρησιμοποιώντας πολύ σκληρά συστατικά -ακόμη και αυτά που έχουν σχεδιαστεί για τη θεραπεία της ακμής- μπορεί να καταλήξετε να κάνετε τα πράγματα χειρότερα. Αυτά μπορεί να δημιουργήσουν ένα ιδανικό έδαφος για περισσότερα σπυράκια, να προκαλέσουν ξηρότητα και τελικά να επιταχύνουν τα ορατά σημάδια γήρανσης. Αντί για αυτό, χρησιμοποιήστε προϊόντα που δεν ξηραίνουν το δέρμα, όπως για παράδειγμα ένα απαλό μη τοξικό καθαριστικό. Τέλος, να θυμάστε ότι η ενυδάτωση είναι ζωτικής σημασίας όταν έχετε δερματικά προβλήματα.

5. Να είστε συνεπείς και υπομονετικοί

Αν θέλετε υπέροχο δέρμα, φροντίστε το καθημερινά. Η σποραδική φροντίδα δεν θα λειτουργήσει. Και το πιο σημαντικό: μην περιμένετε θαύματα από τη μια μέρα στην άλλη. Πέρα από κάθε συγκεκριμένη φόρμουλα ή συστατικό, αυτό που θα αλλάξει πραγματικά το δέρμα σας είναι η επιμονή. Περιμένετε τουλάχιστον έξι εβδομάδες για να δείτε τα πρώτα σημάδια από οποιοδήποτε σχήμα περιποίησης και αν χρησιμοποιείτε.