fbpixel

Search icon
Search
Danish women: 4 beauty μυστικά από τις γυναίκες με το πιο υπέροχο δέρμα
FACE & BODY

Danish women: 4 beauty μυστικά από τις γυναίκες με το πιο υπέροχο δέρμα

Ανακαλύψτε και τις δικές σας λύσεις


Οι γυναίκες από μερικές χώρες ξεχωρίζουν για το υπέροχο δέρμα τους. Ανάμεσα τους είναι φυσικά αυτές που κατάγονται από τη Δανία. Έχοντας τη δική τους, ολιστική προσέγγιση στον τομέα της ομορφιάς διαθέτουν όλα εκείνα τα μυστικά που κάνουν την επιδερμίδα τους να λάμπει. Φυσικά, δεν περιορίζονται μόνο στις κρέμες και στα facial treatments αλλά προχωρούν τον beauty χώρο ένα βήμα παρακάτω. 

Κάνοντας αρωματοθεραπείες, ασκήσεις αναπνοής και πολλά άλλα, δημιουργούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία ευεξίας μυαλού και σώματος. Τα τελετουργικά τους, σίγουρα, θα τα ζήλευε ακόμη και η πιο έμπειρη guru και γι' αυτόν τον λόγο, σας συστήνουμε να εντάξετε τα παρακάτω tips στην καθημερινότητά σας και να αρχίσετε να αντιμετωπίζετε την ομορφιά σαν ένα κορίτσι από την Κοπεγχάγη.

Hygge

311156448-1233321860577056-7281702712749110159-n.jpg
@mathildegoehler

Οι Δανοί προσυπογράφουν κάτι που ονομάζεται «hygge» στην καθημερινότητά τους, και αυτό ισχύει και για τον τρόπο που βλέπουν την ομορφιά. Ο όρος αυτός έχει να κάνει με τη δημιουργία μιας ζεστής ατμόσφαιρας για τον εαυτό σας και περιλαμβάνει την εκτίμηση του κόσμου γύρω σας. Ο Ole Henriksen, ιδρυτής της επώνυμης μάρκας περιποίησης της επιδερμίδας, λέει ότι οι άνθρωποι στη Δανία διαμορφώνουν τη ζωή τους γύρω από το hygge αφιερώνοντας τον χρόνο τους σε πρακτικές ευεξίας όπως το χειμερινό μπάνιο, η σάουνα και η ποδηλασία, σχεδόν παντού, ανεξάρτητα από τον καιρό. «Προσπαθούμε να αγκαλιάσουμε τον Σκανδιναβικό τρόπο ζωής που επικεντρώνεται στη ευεξία με αυτοφροντίδα εμπνευσμένη από το hygge», λέει ο Henriksen. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να επενδύσετε σε μινιμαλιστικά προϊόντα ομορφιάς και να μετατρέψετε τη beauty ρουτίνας σας σε ένα τελετουργικό αυτοεξυπηρέτησης και όχι σε αγγαρεία.

Αυξήστε την κυκλοφορία

Στις δανέζικες ρουτίνες ομορφιάς, είναι σύνηθες οι γυναίκες να επενδύουν στην τόνωση της κυκλοφορίας του αίματος για να βελτιώσουν την υγεία του δέρματος τους. Ένα ελαφρύ μασάζ προσώπου με αμυγδαλέλαιο πριν από το scrub, θα κάνει την επιδερμίδα πιο ζωντανή και λαμπερή. Επενδύστε σε αυτό και θα δείτε ότι όσο προσέχετε το δέρμα σας, τόσο θα σας προσέχει και αυτό.

311066302-1080498732669454-8867040422129835706-n.jpg
@iliridakrasniqi

Καταπραϋντικές θεραπείες

Στη Δανία, το μυστικό είναι η ενσωμάτωση καταπραϋντικών θεραπειών στη ρουτίνα ομορφιάς. Δύο καταπραϋντικές ρουτίνες που κάνουν τακτικά οι Δανοί, είναι οι θεραπείες ματιών με χαμομήλι και οι θεραπείες με ατμό λεβάντας στο πρόσωπο. Τις πρώτες είναι εύκολο να τις δοκιμάσετε στο σπίτι. Πώς; Απλώς τοποθετήστε φακελάκια τσαγιού χαμομηλιού σε δροσερό νερό για ένα ή δύο λεπτά και στη συνέχεια βάλτε τα στην περιοχή των ματιών σας για 10 έως 15 λεπτά, πριν ξεκινήσετε τη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας. Είναι επίσης, εφικτό να δοκιμάσετε μια θεραπεία με ατμό λεβάντας στο σπίτι. Το συστατικό αυτό είναι το πιο ηρεμιστικό, καταπραϋντικό και θεραπευτικό αιθέριο έλαιο, καθώς το άρωμα της από μόνο του είναι πολύ χαλαρωτικό. Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα με ζεστό νερό, πάρτε μια κουταλιά της σούπας με αιθέριο έλαιο λεβάντας και ανακατέψτε την με το νερό. Τοποθετήστε μέσα μια πετσέτα και στη συνέχεια βάλτε την στο πρόσωπό σας για να λάβετε όλη τη διεγερτική και καταπραϋντική δράση της. Κρατήστε το έτσι για τουλάχιστον 30 δευτερόλεπτα και μετά επαναλάβετε πέντε έως οκτώ φορές. 

danish woman
@sofielinde1

Συστατικά τοπικής προέλευσης

Αυτό που μπορεί να μην εκτιμούν πολλοί άνθρωποι σε άλλες χώρες είναι το γεγονός πως είναι περιτριγυρισμένοι από μια υπέροχη φύση. Φυσικά, αν και εσείς ανήκετε σε αυτούς είναι σίγουρο ότι δε θα την εκμεταλλεύεστε αρκετά. Οι γυναίκες από τη Δανία δεν λειτουργούν έτσι, και προτιμούν να επιλέγουν φυσικά συστατικά, όπως ο χυμός σημύδας, ο λωτός χιονιού, η αλπική ιτιά, το λευκό λούπινο, τα μούρα και τα μανιτάρια. Βρείτε τι υπάρχει γύρω σας και λάβετε όλα τα πιθανά οφέλη από αυτό, ώστε να απολαύσετε απλόχερα όσα η φύση χαρίζει!