fbpixel

Search icon
Search
FACE & BODY

Αυξήθηκε η ακμή σας το καλοκαίρι; Υπάρχει λόγος και σας έχουμε τις λύσεις

Αλλάξτε τη ρουτίνα σας και θα δείτε διαφορά


Αυξήθηκε η ακμή σας το καλοκαίρι; Υπάρχει λόγος και σας έχουμε τις λύσεις

Xαλαρές μέρες στην παραλία, άφθονα φεστιβάλ και ατελείωτη λιακάδα. Οι περισσότεροι τείνετε να περνάτε τον ελεύθερο σας χρόνο το καλοκαίρι σε μια κατάσταση που σίγουρα περιλαμβάνει μια μίξη από τις παραπάνω προτάσεις. Παρόλα αυτά με τη θερμοκρασία να ανεβαίνει μπορεί επίσης να εμφανιστεί και μια αύξηση στα σπυράκια ακμής που εμφανίζετε. Και μπορεί κάποτε να κυκλοφορούσε ο μύθος πως αυτό αφορά μόνο τα εφηβικά χρόνια αλλά πλέον γνωρίζετε πως, και για την ενήλικη ζωή, αυτό είναι μια πραγματικότητα. Η ακμή των ενηλίκων είναι ένα πολύ κοινό πρόβλημα και υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους μπορεί να παρατηρηθεί η έξαρση της κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. 

face-summer.jpg

Σύμφωνα με τη Melissa Kanchanapoomi Levin, MD, πιστοποιημένη δερματολόγο της Νέας Υόρκης και κλινική καθηγήτρια στο Mount Sinai Icahn School of Medicine: "Oι πόροι φράσσονται με τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και όσοι έχουν ακμή έχουν πιο «κολλώδη» κύτταρα που προάγουν την απόφραξη και κατά συνέπεια δημιουργούν περισσότερη ακμή."

Έτσι, χάρη στη ζέστη, τον ιδρώτα και την υγρασία που παράγει υπερβολικά το σώμα σας κατά τη διάρκεια αυτών των θερμότερων μηνών, τα κύτταρα του δέρματος γίνονται ιδιαίτερα κολλώδη με αποτέλεσμα αυτή η συσσώρευση νεκρών κυττάρων του δέρματος και σμήγματος να παγιδεύεται μέσα στους πόρους, δημιουργώντας ένα περιβάλλον χωρίς οξυγόνο. Σε αυτό το σημείο ένα ήδη υπάρχον βακτήριο, που ονομάζεται P. acnes, πολλαπλασιάζεται και οδηγεί σε φλεγμονή. Αν και ο καιρός, λοιπόν, είναι κάτι που δε μπορείτε να ελέγξετε υπάρχουν τρόποι για να ρυθμίσετε την καλοκαιρινή ακμή και να αποτρέψετε την ενοχλητική "εμμονή" της. 

1. Χρησιμοποιήστε αντηλιακό χωρίς λάδι

Τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι βέβαιο πως κάνετε συνεχείς επαλείψεις από το αγαπημένο σας αντηλιακό. Ωστόσο, η συσσώρευση μιας λιπαρής λοσιόν μπορεί να δημιουργήσει ένα ασφυκτικό περιβάλλον για το δέρμα σας. Εκεί ακριβώς νεκρά κύτταρα και φραγμένοι πόροι ευνοούνται. Η λύση είναι να επιλέξετε αντηλιακά χωρίς συγκεκριμένα συστατικά και να ενδώσετε σε κάποια που περιέχουν οξείδιο του ψευδαργύρου και οξείδιο του τιτανίου, για ιδανική προστασία από τον ήλιο. Το γεγονός πως στερούνται των λιπώδων συστατικών τους μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση του στρώματος λίπους που φράζει τους πόρους.

acne-face-summer.jpg

2. Προσέξτε τα κλασικά «καλοκαιρινά» φαγητά

Δεν είναι λίγες οι φορές που έχετε πιάσει τον εαυτό σας να αυξάνει την πρόσληψη ζαχαρούχων ποτών, αλκοολούχων ποτών και ανθυγιεινών σνακ κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Τα τρόφιμα με ζάχαρη ή με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη προκαλούν αύξηση των επιπέδων ινσουλίνης, η οποία με τη σειρά της αυξάνει την παραγωγή σμήγματος, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology. 

Must-have products

 Amino acids and B6

Amino acids and B6

Μάσκα για Ακμή, Tzimas Cosmetics

BUY ME
 Acne Treatment Gel

Acne Treatment Gel

Super Spot Remover™, Origins, Attica

BUY ME
 Blue Pulsed Light Acne Device

Blue Pulsed Light Acne Device

Espada, Foreo, Sephora

BUY ME

3. Ξεκινήστε από τα βασικά με τις θεραπείες ακμής

Οι θεραπείες με σαλικυλικό οξύ και υπεροξείδιο του βενζοϋλίου είναι διάσπαρτες σε όλους τους διαδρόμους των φαρμακείου αλλά μην αρχίσετε να τις χρησιμοποιείτε χωρίς κάποια έρευνα. Ορισμένοι τύποι δέρματος δεν είναι συμβατοί με αυτές τις χημικές ουσίες, καθώς μπορεί να προκαλέσουν περαιτέρω ερεθισμό και ξηροδερμία. Αντ 'αυτού, δοκιμάστε να πειραματιστείτε με μια μικρή δόση από αυτά και με την πάροδο του χρόνου προσδιορίσετε ποια λύση λειτουργεί καλύτερα για εσάς. 

acne.jpg

4. Μην παραλείπετε την ενυδάτωση

Μπορεί να αισθάνεστε ότι είναι περιττό να εφαρμόσετε την ενυδατική σας κρέμα πρωί και βράδυ αλλά σε υψηλές θερμοκρασίες είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι η διατήρηση ενός υγιούς φραγμού δέρματος με καλές ενυδατικές κρέμες είναι ζωτικής σημασίας κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σε αντίθετη περίπτωση το δέρμα σας θα γίνει ακόμη πιο λιπαρό καθώς θα "προσπαθήσει" να αναπληρώσει όλα όσα του λείπουν. Επιπλέον, ορισμένες θεραπείες ακμής μπορούν να στεγνώσουν το δέρμα σας, επομένως η ενυδάτωση μπορεί να είναι ιδιαίτερα σημαντική.