fbpixel

Search icon
Search
Ησάια Κιοϊλόγλου: «H γυναίκα του 2023 είναι πιο ανεξάρτητη, πιο συνειδητοποιημένη, πρόθυμη για ισότητα και κοινωνική αλλαγή»
LIFE & CAREER

Ησάια Κιοϊλόγλου: «H γυναίκα του 2023 είναι πιο ανεξάρτητη, πιο συνειδητοποιημένη, πρόθυμη για ισότητα και κοινωνική αλλαγή»

H Νέα Ηγέτης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής μας μιλάει για τη νέα της θέση αλλά και τη γυναίκα του 2023


Η Ησάια Κιοϊλόγλου είναι Εκπαιδεύτρια/Εμψυχώτρια στον τομέα του Sport for Development (Αθλητισμός για την Ανάπτυξη). Συνεργάζεται με το Διεθνές Κέντρο Ολυμπιακής Εκεχειρίας, το Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe και με πολλούς ευρωπαϊκούς οργανισμούς, σχεδιάζοντας και εφαρμόζοντας εκπαιδευτικά προγράμματα. Έχει ταξιδέψει σε πάνω από 25 χώρες σε Ευρώπη, Ασία και Αφρική, εκπαιδεύοντας νέους από όλον τον κόσμο που έρχονται μαζί σε διαπολιτισμικές συναντήσεις για να συζητήσουν, να ανταλλάξουν απόψεις και να μάθουν μέσω της μη τυπικής μάθησης πώς ο αθλητισμός μπορεί να οδηγήσει στην κοινωνική αλλαγή. Σπουδάζει φιλοσοφία καθώς πιστεύει ακράδαντα στη διεπιστημονική συσχέτιση του αθλητισμού, των πανανθρώπινων αξιών, της φιλοσοφίας και της μη τυπικής μάθησης. Η Ησάια είναι η Νέα Ηγέτης της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής 2023-2026, μέσα από το οποίο πρόγραμμα θα μετατραπεί σε κοινωνικό επιχειρηματία, αφού θα ιδρύσει μία επιχείρηση για γυναίκες με αναπηρία.

Πώς αισθάνεστε μετά την πρόσφατη διάκρισή σας ανάμεσα στους 25 Νέους Ηγέτες που επέλεξε η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή;

Είναι κυριολεκτικά ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα! Για να είμαι ειλικρινής, είναι ακόμα πολύ δύσκολο να το πιστέψω. Από τότε που ανακοινώθηκε, κάθε φορά που σκέφτομαι ότι είμαι η Νέα Ηγέτης του διοργανωτή φορέα των Ολυμπιακών Αγώνων που εκπροσωπεί τη χώρα μου, την Ελλάδα, ανατριχιάζω. Και αυτό επειδή ο ρόλος ενός Young Leader της ΔΟΕ είναι τόσο ευγενής όσο και ουσιαστικός: για τέσσερα χρόνια ενεργούμε ως πολλαπλασιαστές του Ολυμπισμού στις τοπικές μας κοινότητες, προωθώντας τις Ολυμπιακές Αξίες και τις αρχές του Olympism365 μέσω του έργου μας που θα αναλύσω παρακάτω. Η στρατηγική του Olympism365 έχει ως στόχο την ενίσχυση του ρόλου του αθλητισμού ως σημαντικού παράγοντα για την επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης των Ηνωμένων Εθνών. Και πώς θα το κάνουμε αυτό; Πρώτα απ' όλα, πρέπει να αναφερθώ στην εντατική διαδικασία επιλογής, ώστε να γίνει σαφές πώς γίνεται κανείς Νέος Ηγέτης της ΔΟΕ. Όλα ξεκίνησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Κάναμε αίτηση για μια εκπαίδευση 4 εβδομάδων, μαζί με 3.216 συμμετέχοντες από 156 χώρες. Αυτό το εκπαιδευτικό πρόγραμμα αφορούσε τον Ολυμπισμό και τις Ολυμπιακές Αξίες, τις purpose-led partnerships, τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ και τον τρόπο επίτευξής τους μέσω του αθλητισμού και των κοινωνικών επιχειρηματικών μοντέλων. Αφού αξιολογηθήκαμε για την επίδοσή μας στη φάση αυτή και αφού λάβαμε το σχετικό πιστοποιητικό γύρω στα τέλη Νοεμβρίου, ήρθε η ώρα να υποβάλουμε την αίτησή μας για μια οικονομικά, κοινωνικά και περιβαλλοντικά βιώσιμη ιδέα για μια κοινωνική επιχείρηση που μέσα από τον αθλητισμό θα υλοποιούσαμε στις τοπικές μας κοινότητες. Φυσικά, αυτή η ιδέα που θα υλοποιηθεί μέσα σε 4 χρόνια, πρέπει να συμμορφώνεται με τις αρχές της Ολυμπιακής Ατζέντας 2020+5 και τους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDGs). 361 συμμετέχοντες από 86 χώρες υπέβαλαν αίτηση και εγώ ήμουν ανάμεσα στους 25.

Ποιος ακριβώς θα είναι ο ρόλος σας εκεί;

Ο ρόλος μου είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την επιχειρηματική αυτή ιδέα που κατέθεσα. Είναι αρκετά απλή αλλά πραγματικά απαραίτητη για την ελληνική κοινωνία και απευθύνεται σε Γυναίκες με Αναπηρία. Η κοινωνική μου επιχείρηση που ονομάζεται Femmability έχει ως στόχο την προώθηση της κοινωνικής ένταξης και της ισότητας των φύλων μέσω του αθλήματος του goalball και της μη τυπικής εκπαίδευσης. Γνωρίζατε ότι οι γυναίκες με αναπηρία αποτελούν το 25,7% του πληθυσμού της Ελλάδας, σύμφωνα με ευρωπαϊκή έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2018; (Διοτίμα, Κέντρο για τα Έμφυλα Δικαιώματα & την Ισότητα); Πόσο συχνά εντοπίζετε μια γυναίκα με οποιαδήποτε αναπηρία στους δρόμους της Αθήνας; Η Διοτίμα αναφέρει ότι "παρά το γεγονός ότι πρόκειται για το ¼ του πληθυσμού, με όλες τις παραλλαγές της αναπηρίας, υπάρχει έλλειψη έρευνας, δράσεων και πολιτικών. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να περιθωριοποιούνται σε πολλά επίπεδα". Δεδομένου ότι πρόκειται για μια κοινωνική ομάδα που αντιμετωπίζει διπλή διάκριση, ήξερα ότι έπρεπε να δράσω. Το μοντέλο αυτό που ανέπτυξα έχει ως στόχο να προσφέρει σε αυτές τις γυναίκες τις ευκαιρίες άθλησης και απασχόλησης που χρειάζονται και βασίζεται σε δύο πυλώνες: Στην πρώτη φάση υλοποίησης, θα υπάρξει μια φάση Εκπαίδευσης, όπου γυναίκες με αναπηρία θα εκπαιδευτούν από εμένα μέσω του goalball μαθαίνοντας ήπιες δεξιότητες για να αναλάβουν τον ρόλο είτε του εμψυχωτή είτε της πρέσβειρας. Στη δεύτερη φάση υλοποίησης, θα αναπτύξουμε όλες μαζί ένα team-building εργαστήριο στοχευμένο για εταιρίες και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των υπαλλήλων αυτών, ανεξαρτήτως φύλου ή αναπηρίας, το οποίο στόχο θα έχει την ενίσχυση της επικοινωνίας, της ομαδικότητας, της συνεργασίας, της εμπιστοσύνης και των δεσμών μιας ομάδας: ήπιες δεξιότητες απαραίτητες για κάθε εργαζόμενο σε εταιρικό περιβάλλον. Ο ρόλος των πρεσβειρών είναι να προωθήσουν το εργαστήριό μας σε εταιρείες που είναι πρόθυμες να το προμηθευτούν και βρίσκονται πίσω από την εγκαθίδρυση της εφαρμογής Femmability, μιας εφαρμογής για κινητά που θα αναπτυχθεί για τους σκοπούς του έργου και αποσκοπεί στο να δημιουργήσει μία κοινότητα για την εν λόγω ομάδα και για τις οικογένειες που έχουν κάποιο μέλος με αναπηρία και επιθυμούν το παιδί τους να ξεκινήσει κάποιο άθλημα, είτε να συμμετάσχουν στις δωρεάν μηνιαίες ανοιχτές goalball-for-all προπονήσεις μας. Καθώς αυτή η ιδέα πρέπει να βασιστεί σε δεδομένα για να πετύχει, θα αφιερώσουμε το πρώτο από τα 4 χρόνια του ταξιδιού μας στην έρευνα. Για το σύνολο αυτών των 4 ετών, θα λάβουμε συνολικά 10.000 ελβετικά φράγκα ως αρχική χρηματοδότηση. Τώρα ήρθε η ώρα για εμάς τους νέους ηγέτες να αρχίσουμε να δουλεύουμε μαζί, καθοδηγούμενοι από ειδήμονες. Καθώς σας εξηγώ την ιδέα, συνειδητοποιώ πόσο ανυπομονώ να ξεκινήσουμε. 

Μέσα από το έργο σας προωθείτε μια δυναμική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. Πώς αισθάνεστε ως πρεσβευτής/πρέσβειρά της; Τι ευθύνες είδατε πως έχει για εσάς αυτή η σύνδεση με τη γενέτειρά σας;

Λόγω των προηγούμενων εμπειριών μου με διεθνείς οργανισμούς, από τότε που ήμουν 19 ετών, είτε ως εκπρόσωπος της ENGSO Youth (European Non-Governmental Sport Organization), είτε εκπροσωπώντας τη χώρα μου σε διάφορα σεμινάρια και συνέδρια ως εμψυχώτρια, ήμουν τις περισσότερες φορές η μόνη Ελληνίδα. Έτσι, έχω συνηθίσει να διαδίδω την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, τις Ολυμπιακές Αξίες της Αρχαίας Ελλάδας και ως εκ τούτου βλέπω αυτή τη νέα διάκριση ως μια μεγάλη ευκαιρία να ανέβω ένα ακόμη σκαλοπάτι ψηλότερα στον στόχο μου, να αναπτύξω τον τομέα του Sport for Development (Αθλητισμός για την Ανάπτυξη) στην Ελλάδα. Ο τομέας Sport4Development είναι ένας τομέας που δεν έχει ακόμη αναπτυχθεί αρκετά στην Ελλάδα και αισθάνομαι την ευθύνη να αποκτήσω όσο το δυνατόν περισσότερες γνώσεις ώστε να μπορέσω να συμβάλω στη βελτίωση του, πράγμα που θέλω να πιστεύω πως θα βοηθήσει την εικόνα της χώρας μας στην διεθνή κοινότητα.

Με την πάροδο των χρόνων, προερχόμενη από την χώρα που γέννησε τον Ολυμπισμό, έχω αναπτύξει μέσω της μη τυπικής μάθησης δημιουργικές δραστηριότητες μέσω του αθλητισμού, ο οποίος είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος να συνδέονται οι άνθρωποι από διαφορετικές χώρες μεταξύ τους και να δημιουργώ μια γόνιμη ατμόσφαιρα για να αναδειχθούν οι διαφορές, εκτιμώντας τη διαφορετικότητα. Το γεγονός ότι είμαι Ελληνίδα με βοήθησε να γίνω εύκολα αποδεκτή αλλά και να συνειδητοποιήσω ποιον και τι εκπροσωπώ. Μέσα από την προσπάθεια αυτή, έχουν δημιουργηθεί εγχειρίδια, παιχνίδια και κατευθυντήριες γραμμές που χρησιμοποιούνται σήμερα στα σεμινάρια της ENGSO Youth και έχουν στοιχεία παρμένα από την φιλοσοφία της Αρχαίας Ελλάδας.

Ποια είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη γυναίκα του 2023;

Δεν θεωρώ ότι μπορώ να μιλήσω για τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλες τις γυναίκες του κόσμου. Με δεδομένο αυτό, και αναγνωρίζοντας την όποια προνομιούχα θέση που έχω ως λευκή γυναίκα από την Ευρώπη, το πρώτο στοιχείο που πρέπει να επισημάνω είναι η διαφορετικότητα. Είμαστε πολλές, είμαστε διαφορετικές, μιλάμε διαφορετικές γλώσσες, έχουμε διαφορετικές κουλτούρες, έχουμε διαφορετικά σωματικά χαρακτηριστικά και ικανότητες. Υπάρχει όμως ένα κοινό στοιχείο που θα μπορούσε να συνοψίσει τη γυναίκα του 2023 και αυτό είναι η δύναμη που έχουμε. Αυτό ακριβώς θέλω να αναδείξω με την επιχειρηματική μου ιδέα δίνοντας φωνή σε γυναίκες που συνήθως δεν εκπροσωπούνται στην ελληνική κοινωνία, οι οποίες είναι οι γυναίκες με αναπηρία.

Παρόλο που πάντα αποκλειόμασταν από θέσεις εξουσίας, πάντα βρίσκουμε τρόπο να αποδίδουμε άριστα σε ηγετικούς ρόλους στις μικρές μας κοινότητές: στην οικογένεια, πρόσφατα στον εργασιακό χώρο και σύντομα ακόμη περισσότερο στην πολιτική. Ως εκ τούτου, η γυναίκα του 2023 είναι πιο ανεξάρτητη, πιο συνειδητοποιημένη, πρόθυμη για ισότητα και κοινωνική αλλαγή.

Τι προκλήσεις καλείται να αντιμετωπίσει η σύγχρονη γυναίκα;

Κατά τη γνώμη μου, μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που αντιμετωπίζει μια γυναίκα είναι η ανισότητα των φύλων. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε ότι αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί τα Ηνωμένα Έθνη και ότι οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης έχουν ως στόχο την αντιμετώπισή της. Σύμφωνα με τους ΣΒΑ του ΟΗΕ οι γυναίκες διεθνώς, κατά μέσο όρο, αμείβονται περίπου 20% λιγότερο από τους άνδρες. Σύμφωνα με το unwomen.org, θα χρειαστούν 22 χρόνια για να καλυφθούν τα λεγόμενα gender gaps, δηλαδή τα «κενά» που υπάρχουν ανάμεσα στα δύο φύλα.

Ποια θεωρείτε τη μεγαλύτερη δύναμη και τη μεγαλύτερη αδυναμία μιας γυναίκας;

Η μεγαλύτερη αδυναμία μας είναι ότι έχουμε μάθει να θεωρούμε τους εαυτούς μας ανεπαρκείς σε ηγετικούς ρόλους ή απλά επειδή δεν έχουμε συνηθίσει τους εαυτούς μας σε θέσεις ηγεσίας, δεν το επιδιώκουμε. Ωστόσο η μεγαλύτερη δύναμή μας είναι το γεγονός ότι πάντα επιτελούσαμε τον θεμελιώδη ρόλο της φροντίδας, ως μητέρες στις οικογένειές μας και αυτό συνιστά την αυθεντική ηγεσία. Στη σύγχρονη κοινωνία είμαστε επιτέλους σε θέση, σιγά-σιγά, να επεκτείνουμε αυτή την ηγεσία και σε άλλους τομείς της κοινωνίας. Πρέπει να κατανοήσουμε ότι αυτό το στοιχείο της φροντίδας είναι αυτό που κρατάει την κοινωνία ενωμένη. Χωρίς αυτό, η κοινωνία θα κατέρρεε και γι' αυτό το λόγο ανυπομονώ να δω τις γυναίκες να πρωτοστατούν.

Έχετε νιώσει να σας επηρεάζουν τα μοντέρνα σύνδρομα που «ταλαιπωρούν» τις περισσότερες γυναίκες σήμερα; Για παράδειγμα, σύνδρομο του απατεώνα (imposter syndrome).

Φυσικά! Στην πραγματικότητα, νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό για όλους να αναγνωρίζουν πότε χρειάζονται βοήθεια για να αντιμετωπίσουν κάποια από αυτά τα σύνδρομα και τις πιέσεις της σύγχρονης κοινωνίας και όταν έρχονται σε αυτή τη συνειδητοποίηση, να αναζητούν επαγγελματική βοήθεια. Είμαι περήφανη που μπορώ να πω ότι η ψυχανάλυση με βοήθησε να αντιμετωπίσω το σύνδρομο του απατεώνα, να ανακαλύψω και να απελευθερώσω κομμάτια του εαυτού μου που δεν ήξερα καν ότι υπήρχαν.

Η ενασχόληση με τον αθλητισμό επηρεάζει διαχρονικά θετικά την ψυχολογία μου. Ως αθλήτρια μπάσκετ, βίωσα στιγμές κατά τις οποίες απέδειξα στον εαυτό μου ότι ήμουν ικανή να ξεπεράσω τα εμπόδια και για να το κάνω αυτό, έπρεπε να προπονήσω το σώμα μου. Αυτή είναι μια συμβουλή προς κάθε κορίτσι και γυναίκα: ασχοληθείτε με τον αθλητισμό και προκαλέστε τον εαυτό σας.

Social media: Ποια είναι η σχέση σας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πώς αντιμετωπίζετε τα hate comments (σχόλια μίσους);

Tα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι για μένα μία εξαιρετική πλατφόρμα για να κοινοποιήσω και να διαδώσω το έργο μου σχετικά με τον τομέα Sport for Development για κοινωνική αλλαγή, για να μιλήσω για την ισότητα των φύλων, για την κοινωνική ένταξη, για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την εκπαίδευση. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο δημιούργησα το νέο μου Podcast με τίτλο "The Cycle of Femmability" στο Spotify και πολύ σύντομα στο Apple Podcasts.

Όσον αφορά τα σχόλια μίσους, όταν βγήκε η είδηση ότι έγινα Young Leader της ΔΟΕ, δέχτηκα κάποια αρνητικά, αλλά ξέρω πόσο σκληρά δούλεψα για αυτή τη διάκριση και έτσι αυτό με βοήθησε να τα τοποθετήσω. Παράλληλα μου υπενθύμισε πόσο σκληρή είναι η διαδικασία εξέλιξης των γυναικών στον εργασιακό χώρο.

Αισθάνεστε απελευθερωμένη με την εικόνα σας; Κατά πόσο η εικόνα είναι μέρος της γυναικείας φύσης και πώς αντιμετωπίζετε τις αλλαγές επάνω σας.

Αυτό είναι κάτι για το οποίο αισθάνομαι πολύ περήφανη. Νιώθω πολύ άνετα με το σώμα μου αλλά χρειάστηκε πολύς χρόνος και θέληση για να φτάσω σε αυτό το σημείο. Πολλές από εμάς τις Ελληνίδες χρειάστηκε κάποια στιγμή στη ζωή μας να αντιμετωπίσουμε σχόλια ανδρών στο δρόμο που νιώθουν ότι μπορούν να μιλούν για το σώμα μας ή τα ρούχα μας. Ήταν μεγάλο σοκ για μένα όταν αυτό συνέβη στην ηλικία των 14 ετών, όταν ένας ηλικιωμένος μου επιτέθηκε λεκτικά. Φορούσα σορτσάκι - τι πιο φυσιολογικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού - και μετά από το συμβάν για αρκετό καιρό όλος μου ο κόσμος περιστρεφόταν γύρω από το τι ρούχα να φορέσω ώστε να αποφύγω κάτι αντίστοιχο. Μου πήρε λίγο χρόνο, αλλά κατάλαβα ότι δεν ήμουν εγώ αυτή που έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που ντύνομαι, αλλά εκείνοι που ένιωθαν ότι είχαν το δικαίωμα να επιβάλουν τον φόβο και να συμπεριφέρονται με τον τρόπο που συμπεριφέρονταν.

Ποιο θεωρείτε το “a-ha moment” σας. Τη στιγμή που «έσπασε η γυάλινη οροφή» και οδηγηθήκατε στην επιτυχία;

Όλα όσα έχω πετύχει ήταν μια μακρά διαδικασία. Μια διαδικασία που αποτελείται από μικρά βήματα προσπάθειας, πολλές αποτυχίες, αφοσίωση και εμπιστοσύνη στον εαυτό μου. Θέλω να βλέπω τα πάντα που συμβαίνουν σαν μέρος της γενικότερης εξέλιξής μου, και όχι σαν μεμονωμένα συμβάντα επιτυχίας ή αποτυχίας. Όταν περιμένουμε aha moments, οι πιθανότητες να απογοητευτούμε είναι μεγάλες, επειδή οι περισσότερες αλλαγές έρχονται όταν δεν τις περιμένουμε και απαιτούν χρόνο και αφοσίωση. Αν κάτι αξίζει να επιτευχθεί, πιθανότατα δεν είναι εύκολο.

Στο ταξίδι μου εντοπίζω μικρά τουβλάκια που χτίζουν αυτό που έχω πετύχει σήμερα. Ορισμένα σημεία αναφοράς έχουν να κάνουν με τη στιγμή που προσκλήθηκα να συμμετάσχω στο Imagine Peace Youth Camp στην Αρχαία Ολυμπία και στη Σύνοδο Ηγεσίας Νέων από το Γραφείο Αθλητισμού για την Ανάπτυξη και την Ειρήνη των Ηνωμένων Εθνών. Στη συνέχεια, όταν γνώρισα τον Franz Beckenbauer με την ευκαιρία μιας άλλης διάκρισης σε έναν διαγωνισμό καινοτομίας. Πρέπει να παραδεχτώ, όμως, ότι το μεγαλύτερο επίτευγμά μου είναι ότι είμαι μία Νέα Ηγέτης της ΔΟΕ.

Κεφάλαιο οικογένεια. Είναι τελικά η ολοκλήρωση μιας γυναίκας η δημιουργία οικογένειας; Ποια θα ήταν η κληρονομιά που θέλατε να αφήσετε;

Σίγουρα εξαρτάται από την κάθε γυναίκα. Για ορισμένες, η ολοκλήρωση μπορεί να είναι η δημιουργία οικογένειας, για άλλες μπορεί να είναι η καριέρα, ενώ για κάποιες η ευτυχία ορίζεται με τους δικούς τους όρους, όπως η μετατροπή σε τρανς γυναίκα. Όσον αφορά εμένα, η κληρονομιά που θα ήθελα να αφήσω πίσω μου προς το παρόν είναι να βοηθήσω με τον τρόπο μου να γίνουμε ποιοτικά πιο ευτυχισμένοι στην καθημερινότητα. Και αυτό μπορεί να συμβεί όταν σπάσουμε τα στερεότυπα, κάτι που ελπίζω να συμβεί μέσω του έργου μου. Αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία και δη τις γυναίκες με αναπηρία και πώς οι ίδιες βλέπουν τον εαυτό τους.

Ποιες είναι οι συμβουλές που θα δίνατε στον νεότερο εαυτό σας;

Θα τον συμβούλευα να ήμουν λιγότερο αγχωμένη, σίγουρα το ότι οι αποτυχίες περνούν και ότι κάποια πράγματα απλά δεν μπορούμε να τα ελέγξουμε.

Ποια είναι η επόμενη μέρα για εσάς;

Να ξεκινήσω την εφαρμογή της ιδέας μου και να συνεχίσω να κάνω το podcast μου. Τι καλύτερο να με στηρίξετε στην προσπάθειά μου δίνοντας το βήμα σε γυναίκες με αναπηρία να σας διηγηθούν τη δική τους ιστορία; Για την μεθεπόμενη ημέρα, μπορείτε να με ακολουθήσετε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να λαμβάνετε τις ενημερώσεις για το έργο μου και να με στηρίζετε στην προσπάθειά μου για κοινωνική αλλαγή μέσω του αθλητισμού.

Info: 

Instagram: @isaiahkio @ik.iocyl

Facebook/LinkedIn: Isaiah Kioiloglou

Twitter: @i_kioiloglou