fbpixel

Search icon
Search
EDITORS' CHOICE

Φοβάστε να δοκιμάσετε τη ρετινόλη; 12 εναλλακτικά προϊόντα με ίδια αποτελέσματα

Δοκιμάστε να δείτε τι ταιριάζει σε εσάς


Φοβάστε να δοκιμάσετε τη ρετινόλη; 12 εναλλακτικά προϊόντα με ίδια αποτελέσματα

Όταν πρόκειται για την ιεράρχηση των ισχυρών συστατικών περιποίησης της επιδερμίδας, η ρετινόλη κυριαρχεί. Όλοι, από τους beauty editors μέχρι τους δερματολόγους ορκίζονται στα μεταμορφωτικά της αποτελέσματα. Βλέπετε, σε αντίθεση με τόσα άλλα πολυσύχναστα συστατικά που στοχεύουν στη μείωση των σημαδιών γήρανσης του δέρματος, η ρετινόλη είναι ένα από τα λίγα που έχει αποδειχθεί πραγματικά ότι λειτουργεί βάση επιστημονικών μελετών. Δουλεύοντας για την αύξηση του κύκλου ζωής των κυττάρων και την προώθηση της παραγωγής κολλαγόνου και ελαστίνης, η ρετινόλη κάνει τα πάντα, από την εξομάλυνση των λεπτών γραμμών και την υφή έως τη μείωση της εμφάνισης κηλίδων και μελάγχρωσης. Αλλά η αλήθεια είναι ότι η ρετινόλη δεν είναι ένα συστατικό που όλοι θέλουν να τολμήσουν. Γιατί; Καθώς οποιοδήποτε συστατικό λειτουργεί για να αυξήσει τον κύκλο ζωής των κυττάρων με τον τρόπο που κάνει η ρετινόλη είναι βέβαιο ότι θα συνοδεύεται από ορισμένες προειδοποιήσεις.

retinol.jpg
@ALEXISFOREMAN

Εν ολίγοις, η ρετινόλη μπορεί να αποδειχθεί ερεθιστική και δεν είναι μια εφικτή επιλογή για πολλούς. Η παραδοσιακή ρετινόλη μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσει ερεθισμό με τη μορφή ξηρότητας, ερυθρότητας και απολέπισης, ειδικά σε άτομα με ευαίσθητο δέρμα. Ακόμη και εκείνοι που έχουν τύπους δέρματος που θεωρούνται πιο ανεκτικοί θα πρέπει να αυξάνουν σιγά σιγά τη χρήση ρετινόλης για να αποφύγουν τις ανεπιθύμητες ενέργειες. Επιπλέον, τα προϊόντα ρετινόλης θα πρέπει να αποφεύγονται εάν είστε έγκυος ή θηλάζετε.  

Ποια είναι λοιπόν η απάντηση; Τα καλά νέα, ωστόσο, είναι ότι υπάρχουν και άλλες επιλογές εκεί έξω με τη μορφή συστατικών φυτικής προέλευσης που προσφέρουν παρόμοια αποτελέσματα (σημειώστε ότι τα αποτελέσματα είναι μόνο παρόμοια, όχι πανομοιότυπα) με τη ρετινόλη χωρίς κανέναν δυσάρεστο ερεθισμό. Αυτές είναι οι καλύτερες εναλλακτικές λύσεις ρετινόλης που πρέπει να έχετε στο ραντάρ σας.

Bidens Pilosa

Γνωστό και ως blackjack, Spanish needle και picão preto, το Bidens pilosa είναι ένα φυτό που πιστεύεται ότι δίνει αποτελέσματα σαν ρετινόλη όταν εντάσσεται σε προϊόντα περιποίησης δέρματος. Ενώ αντιμετωπίζει τα σημάδια της γήρανσης, βοηθά επίσης στην ηρεμία του δέρματος και την τόνωση της φωτεινότητας. Είναι μια φυτική εναλλακτική που είναι πολύ πιο "ευγενική" με το δέρμα. Μπορεί να βοηθήσει τόσο στη γήρανση όσο και στα υπάρχοντα σημάδια γήρανσης, όπως οι ρυτίδες και η θαμπάδα του δέρματος. 

 Targeted Wrinkle Serum

Targeted Wrinkle Serum

1% Bakuchiol Face And Neck Serum, Sephora Collection, Sephora

BUY ME
 Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping

Goodnight Glow Retin-ALT Sleeping

Crème Bakuchiol & AHAs Night Cream, Olehenrisken, Sephora

BUY ME
 Natural beauty

Natural beauty

Bakuchiol Retinol Alternative Moisturizer, The Inkey List, Sephora

BUY ME

Bakuchiol

Είναι πιθανό να έχετε ήδη ακούσει για αυτό το συστατικό. Τα τελευταία χρόνια, η bakuchiol έχει ονομαστεί η ρετινόλη της φύσης από σχεδόν κάθε μάρκα περιποίησης δέρματος. Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι τα δύο συστατικά έχουν κάποιες βασικές διαφορές. Ενώ η bakuchiol, όπως και η ρετινόλη, πιστεύεται ότι αυξάνει την παραγωγή του κολλαγόνου και ενισχύει τον κύκλο ζωής των κυττάρων, έχει μια πολύ πιο ήπια φύση. Το Bakuchiol είναι ένα νεοεισερχόμενο αντιοξειδωτικό, το οποίο είναι μια τέλεια εναλλακτική της ρετινόλης για σκοπούς αντιγήρανσης, επειδή είναι πιο ανεκτή από ευαίσθητους και αντιδραστικούς τύπους δέρματος.

Rose-Hip Oil 

Μπορεί μέχρι τώρα να θεωρούσατε πως το έλαιο τριαντάφυλλου είναι ένα άλλο περιττό λιπαρό  και ενυδατικό συστατικό. Και αυτό καθώς το markting γύρω από αυτά τα προϊόντα δεν έχει φτάσει ακόμη εκεί που θα έπρεπε. Πέρα, λοιπόν, από τόνωση και λάμψη, το λάδι τριαντάφυλλου είναι στην πραγματικότητα πολύ ισχυρό. Είναι γεμάτο βιταμίνη C και είναι πλούσιο σε βήτα καροτίνη, η οποία είναι μια εξαιρετική πηγή τρανς-ρετινοϊκού οξέος, μιας φυσικής μορφής βιταμίνης Α. Ενθαρρύνει τον κυτταρικό κύκλο και την αποκατάσταση καθιστώντας το μια υπέροχη και ισχυρή εναλλακτική λύση στη ρετινόλη.

 All skin types

All skin types

100% Organic Cold-Pressed Rose Hip Seed Oil, The ordinary, Sephora

BUY ME
 Rose Oil

Rose Oil

Get Even, Wishful, Sephora

BUY ME
 In serum

In serum

Rose Deep Hydration Oil-Infused Serum, Fresh, Sephora

BUY ME
 Try me

Try me

Bakuchiol & Peptides Μάσκα Αντιγήρανσης Βιοδιασπώμενη, Iroha, Hondos Center

BUY ME
 Super hydrating

Super hydrating

Rose Hip Nourishing Oil, Mario Badescu, Attica

BUY ME
 Anti-Age

Anti-Age

Black Rose Precious Face Oil, Sisley, Hondos Center

BUY ME