fbpixel

Search icon
Search
Feng shui: 5 φυτά εσωτερικού χώρου που θα φέρουν καλή τύχη στο σπίτι σας
WELLNESS

Feng shui: 5 φυτά εσωτερικού χώρου που θα φέρουν καλή τύχη στο σπίτι σας

Ανακαλύψτε τα φυτά που θα σας γεμίσουν θετική ενέργεια


Δεν χρειάζονται ιδιαίτερες γνώσεις ή μαντικές ικανότητες για να αντιληφθεί κανείς πόσο καλό μας κάνει η φύση. Η επαφή μας μαζί της έχει αυξηθεί και φαίνεται σαν να την έχουμε εκτιμήσει πολύ περισσότερο απ’ ότι παλιά, σαν να έχουμε καταλάβει την αξία της, με άλλα λόγια σαν να έχουμε κατανοήσει την θετική της επίδραση πάνω μας, τόσο ψυχικά όσο και σωματικά. Η όμορφη εικόνα ακόμη και ενός μικρού άνθους είναι ικανή να αφυπνίσει το αρχετυπικό μας ένστικτο εναρμόνισης με το φυσικό σχέδιο, ενώ το θεσπέσιο άρωμά του «πλημμυρίζει» τις αισθήσεις μας, καθώς και τις σκέψεις μας. Αυτός είναι και ο κυριότερος σκοπός της αρχαίας κινέζικης φιλοσοφίας Feng shui.

Just to know…

Πέρα από τον ορατό και αντιληπτό με τις πέντε αισθήσεις κόσμο, υπάρχουν στο περιβάλλον αόρατες ενεργειακές δυνάμεις που επηρεάζουν θετικά και αρνητικά όλες τις πλευρές της ζωής μας από την υγεία και τις σχέσεις μέχρι την επαγγελματική σταδιοδρομία και τα οικονομικά μας. Για να προσεγγίσετε θετικές ενέργειες, πρέπει πρώτα να κατανοήσετε πως λειτουργούν αυτές οι δυνάμεις γύρω μας, που βρίσκονται και από πού προέρχονται, με ποιον τρόπο μας επηρεάζουν, πως καταφέρνουν και βελτιώνουν την ευημερία και την ίδια μας την ζωή. Συλλογιστείτε ποιο είναι το μέρος που σας προσφέρει γαλήνια συναισθήματα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια και όλα τα παραπάνω ερωτήματα θα απαντηθούν, σίγουρα όλοι μας σκεφτόμαστε το ίδιο, δεν είναι άλλο από την φύση. Όλοι μας πρέπει να «καλούμε» την φύση στο σπίτι μας, διότι σύμφωνα με το feng shui, τα φυτά επηρεάζουν θετικά τον ψυχισμό και τη ζωή του ανθρώπου. Διευκολύνουν την κυκλοφορία τόσο της δικής τους καταφατικής ενέργειας όσο και των άλλων αντικειμένων που βρίσκονται μέσα στον χώρο.

Γι’ αυτό και εμείς συγκεντρώσαμε τα κατάλληλα φυτά, προσδίδοντας έτσι την αρμονία των στοιχείων της φύσης στον χώρο σας, με τέτοιο τρόπο ώστε η ζωτική ενέργεια να ρέει ανεμπόδιστα!

Μπαμπού

soyi-1.png


Σύμφωνα με το Feng shui, τα μπαμπού φυτά πέρα από την ηρεμία, την τύχη, την αγάπη, το πλούτο, την υγεία και την ευημερία, χαρίζουν και καθαρή ατμόσφαιρα στον χώρο. Όσον αφορά την σχέση του φυτού με το Feng shui, υπάρχουν κάποιες φιλοσοφίες στο πως πρέπει να το τοποθετήσεις. Πιο συγκεκριμένα, εάν θέλεις να προσεγγίσεις την ευτυχία, τον πλούτο και την μακροβιότητα θα πρέπει να βάλεις σε ένα βάζο 3 στελέχη. Σε περίπτωση που θέλεις καλή τύχη στην οικογένεια τοποθέτησέ τα με κατεύθυνση προς την ανατολή, ενώ αν θέλεις η τύχη να ευνοήσει τα οικονομικά σου μπορείς να τα βάλεις νοτιοανατολικά. Αν θέλεις όμως μεγαλύτερη ευλογία σε όλα τα θέματα, μπορείς να πάρεις 21 στελέχη από μπαμπού και να τοποθετήσεις όλα μαζί σε ένα όμορφο γυάλινο βάζο. Plus, ποτέ μην βάλετε το βάζο με τα μπαμπού στο πάτωμα, καθώς πρέπει να βρίσκετε πάντοτε ψηλά, μόνο έτσι θα ρέει θετική ενέργεια στον χώρο σας.

Σανσιβέρια

soyi-2.png

Η Σανσιβέρια, γνωστή και ως η «γλώσσα της πεθεράς» είναι ένα πανέμορφο φυτό που μπορεί να αποτελέσει ιδανική λύση για κάθε σπίτι, όχι μόνο για την αισθητική που μπορεί να προσφέρει σε έναν χώρο, αλλά και για την ικανότητα του να φιλτράρει πολλές βλαβερές ουσίες που μπορεί να βρίσκονται στο περιβάλλον μας. Όσο περίεργο και να ακουστεί, η σανσιβέρια έχει μια ιδιαίτερη σχέση με την κινέζικη φιλοσοφία, συγκεκριμένα προστατεύει το σπίτι από τις απειλές και γενικά από την αρνητικότητα των ανθρώπων που μπορεί να το επισκεφτούν. Βέβαια, απομακρύνει τις τοξίνες από τον αέρα, με αποτέλεσμα να βελτιώσει σε μεγάλο βαθμό την ποιότητά του χώρου.

Σπαθίφυλλο

soyi-3.png

Ένα εντυπωσιακό φουντωτό φυτό που όχι μόνο θα σας χαρίσει όμορφα συναισθήματα γεμάτα θετική ενέργεια και ηρεμία, αλλά θα προσφέρει στον χώρο σας μεγάλη δόση πράσινου. Το φυτό αυτό μπορεί να κάνει θαύματα στο σπίτι σας, αρκεί και μόνο να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένα μέρη. Αν το τοποθετήσετε στην είσοδο του σπιτιού σας θα σας προσφέρει μια ζωή γεμάτη πλούτο και επιτυχίες, αυτό βέβαια μπορείτε να το υιοθετήσετε και στο γραφείο σας. Επίσης, το σπαθίφυλλο πέρα απ’ όλα αυτά ενισχύει το δέσιμο στις υπάρχουσες σχέσεις, ενώ αυξάνει την πιθανότητα να βρεις την πραγματική αγάπη.

Κρασούλα

soyi-4.png

Το feng shui υποστηρίζει πως τα φυτά με στρογγυλά φύλλα –όπως η κρασούλα φέρνουν τύχη, πλούτο και ευημερία σε ένα χώρο. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως το έχουν ταυτίσει με το ιδανικότερο δώρο για κάποιον που άνοιξε τώρα τα επαγγελματικά του «φτερά». Επίσης εάν το τοποθετήσετε στην είσοδο λένε πως φέρνει πλούτο και επιτυχία.

Ορχιδέα

soyi.png

Η ορχιδέα είναι μια πολύπλευρη πηγή ενέργειας που μπορεί να απελευθερώσει την δύναμή της, αν και μόνο αν τοποθετηθεί στο σωστό μέρος. Για την ορχιδέα το καλύτερο μέρος είναι ο χώρος που ξεχειλίζει από φυσικό φως. Τι μπορεί να μας προσφέρει μια ορχιδέα σύμφωνα με το feng shui; Αν την βάλετε στο νοτιοδυτικό τμήμα θα ευνοήσει την επιτυχία, την οικονομική ευημερία και την επίτευξη της τύχης. Επιπλέον, στα νοτιοδυτικά αποτελεί την τέλεια επιλογή για το σπίτι που ζει μια οικογένεια, καθώς το λουλούδι θα συμβάλλει στην αποκατάσταση των υποχωρημένων συναισθημάτων και του πάθους, θα είναι μια πίστη για ήρεμες, φιλικές σχέσεις και θα βοηθήσει στην αμοιβαία κατανόηση μεταξύ των συντρόφων. Επίσης, η ορχιδέα εάν τοποθετηθεί ανατολικά θα ευνοήσει την υγεία!