Αφού εργάστηκε στην Ασία για αρκετά χρόνια, εξελίσσοντας τις δεξιότητές της σε μεγάλες εταιρίες αρχιτεκτονικής όπως η Kris Yao / Artech και η Neri & Hu, η Megan Grehl αποφάσισε να αντιμετωπίσει και την αμερικανική αγορά. Γεννημένη στο Τέξας αλλά μεγαλωμένη στο Χονγκ Κονγκ και στο Πεκίνο, η καταξιωμένη interior designer ονειρευόταν από καιρό να ζήσει στη Νέα Υόρκη. Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι πως ένιωθε ότι είχε κάτι μοναδικό να της προσφέρει. «Η πρώτη δουλειά που βρήκα στην πόλη ήταν να βοηθήσω τον Gabriel Scott να ξεκινήσει το δικό του showroom στο SoHo» λέει η Grehl, αναφερόμενη στον καταξιωμένο σχεδιαστή επίπλων και φωτισμού. «Και όταν κοίταξα τη λίστα προσκλήσεων, η οποία είχε όλα αυτά τα διάσημα ονόματα της μητρόπολης, συνειδητοποίησα ότι θα μπορούσα να αδράξω την ευκαιρία και να δοκιμάσω την τύχη μου. Νομίζω ότι η δουλειά μου στην Ασία μου επέτρεψε να εξετάσω τα πράγματα πιο ολιστικά όσον αφορά στη διακόσμηση» εξηγεί η ίδια.
Λίγο μετά την ίδρυση του δικού της στούντιο το 2015 -εκείνη την περίοδο, μάλιστα, συνεργάστηκε με την ομάδα σχεδιαστών της διάσημης εταιρίας σχεδιασμού Homepolish- η Grehl προσλήφθηκε από ένα ζευγάρι, που αγόρασε ένα διαμέρισμα 5.000 τετραγωνικών μέτρων στο Apthorp, ένα ιστορικό συγκρότημα του Upper West Side, το χτίστηκε το 1908. Εκτός από μια σειρά από εργασίες βαφής σε πολλές αποχρώσεις, το διαμέρισμα ήταν ανέγγιχτο για αρκετές δεκαετίες και διατηρούσε μερικές από τις αρχικές λεπτομέρειες. Τόσο η Grehl όσο και οι ιδιοκτήτες του σπιτιού αυτού συμφώνησαν ότι το ακίνητο δεν πρέπει να χάσει το προπολεμικό στιλ του.
«Θέλαμε να φέρουμε το διαμέρισμα στη σύγχρονη εποχή, σεβόμενοι την ιστορία του, και η Megan συμφώνησε αμέσως με αυτό», λέει ο δερματολόγος Eric Berkowitz, ο οποίος μοιράζεται το σπίτι μαζί με τη σύζυγό του, Claire Wolinsky, επίσης δερματολόγο, αλλά και τα μικρά παιδιά τους. Για να διαμορφώσουμε την τεράστια και γεμάτη βιβλιοθήκη, για παράδειγμα, αρκετοί τοίχοι χρειάστηκε να σπάσουν. Ωστόσο, τελικά τα κατάφεραν και δημιούργησαν μια απόλυτα σύγχρονη library area, που δεσπόζει στο σαλόνι και προκαλεί μια cozy ατμόσφαιρα, ιδιαίτερα φιλική για τους καλεσμένους, αλλά και για την οικογένειά τους. Μάλιστα, το λευκό της χρώμα συνδυάζεται άψογα με τις υπόλοιπες γήινες αποχρώσεις, που έχουν επιλέξει για το living room.
Παρά το vintage ύφος του σπιτιού λόγω του ότι είναι παλιό, όταν το κοιτάζει κανείς δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το διαμέρισμα διακοσμήθηκε αυτήν την εποχή. Σχεδόν κάθε δωμάτιο διαθέτει τολμηρά σύγχρονα έργα τέχνης καθώς κι έναν έξυπνο συνδυασμό επίπλων, που υπογράφουν μερικά από τα πιο πολυπόθητα σύγχρονα brands, αλλά και περίφημοι σχεδιαστές, όπως οι Patricia Urquiola, Tom Dixon και Marcel Wanders. «Μου αρέσει πολύ να παίζω με τα διαφορετικά στιλ διακόσμησης και να αναμειγνύω το σύγχρονο με το κλασικό και το μίνιμαλ στοιχείο. Όλα είναι θέμα ισορροπίας και αρμονίας» εξηγεί η interior designer.
Η μίξη αυτή διαφαίνεται και στο μπάνιο, όπου επικρατεί το ρετρό στοιχείο με την industrial διακόσμηση. Πιο συγκεκριμένα, η διακοσμήτρια και το ζευγάρι κατέληξαν στην προσθήκη μιας vintage κατάλευκης μπανιέρας συνδυάζοντάς την με εξίσου λευκά τούβλα στους τοίχους, μινιμαλιστικές επιλογές στον φωτισμό και μερικές κατασκευές από σίδερο, που προσδίδουν ένα βιομηχανικό ύφος στο δωμάτιο. Φυσικά, το άσπρο επιλέχθηκε ακριβώς για να κάνει τον χώρο απόλυτα ευήλιο και φρέσκο. Μια bathroom area, που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο σπίτι μας...
Δείτε περισσότερες φωτογραφίες στην gallery