fbpixel

Search icon
Search
Έχετε λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα; Μειώσετε τις άμεσα με αυτές τις συμβουλές
FACE & BODY

Έχετε λεπτές γραμμές γύρω από το στόμα; Μειώσετε τις άμεσα με αυτές τις συμβουλές

Υπάρχουν εύκολη τρόποι να αλλάξετε τη ροή του χρόνου


Είναι σημαντικό να ξεκινήσουμε αυτό το άρθρο λέγοντας ότι οι ρυτίδες κάθε είδους είναι φυσιολογικές, όμορφες και πραγματικές. Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορεί να δείχνουν καθημερινά διαφορετικά πρότυπα αλλά να είστε βέβαιες πως το Photoshop δε λειτουργεί και εκτός οθόνης. Έτσι, λοιπόν, αποφασίσαμε να συγκεντρώσουμε μερικά tips για εσάς που επιθυμείτε να μειώσετε την εμφάνιση τους γύρω από την περιοχή του στόματος και σας τα παρουσιάζουμε παρακάτω. Ας ξεκινήσουμε λέγοντας ότι οι γραμμές των χειλιών μπορεί να υπάρχουν σε ανθρώπους οποιασδήποτε ηλικίας, καπνιστές ή μη. Αυτό συμβαίνει καθώς το στόμα κινείται όσο μιλάμε, όταν χαμογελάμε, όταν αναπνέουμε ή όταν κάνουμε οτιδήποτε άλλο. 

Αν και πιστεύουμε ότι είστε όμορφες όπως ακριβώς είστε, παρακάτω συγκεντρώσαμε μερικούς τρόπους για να νιώσετε ακόμη μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

jennifer-aniston.jpg

Διατηρήστε τα χείλη σας ενυδατωμένα

Ποτέ μην πιστέψετε ότι οι βασικές αρχές δεν είναι λειτουργικές. Διατηρήστε τα χείλη σας ενυδατωμένα και με αυτό τον τρόπο θα τα ανακουφίσετε από την ξηρότητα αλλά και θα πετύχετε να αυξήσετε την υγρασία.

Χρησιμοποιήστε ρετινόλη ειδική για τα χείλη

Ναι, το αγαπημένο συστατικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε αυτή τη μικρή περιοχή και να κάνει τη διαφορά. Δημιουργώντας και διατηρώντας τη σύνθεση κολλαγόνου θα γίνει η αγαπημένη σας προσθήκη στην καθημερινή περιποίηση. Παρόλα αυτά θα πρέπει να είστε πολύ προσεκτικοί και να μην αρχίσετε να τα εφαρμόζετε πολύ κοντά στο στόμα. Ακόμη δώστε προσοχή στους πιθανού ερεθισμούς γιατί η περιοχή των χειλιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη. Τα αποτελέσματα δεν θα είναι ορατά από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά με συνεχή χρήση, θα βελτιωθεί η εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων και θα γίνει αποτελεσματική πρόληψη. Όχι μόνο θα μειώσουν τις ρυτίδες αλλά επίσης θα διατηρήσουν και τα χείλη σας απαλά. 

yolanda-hadid-kai-gigi-bella-hadid.jpg

Προστατέψτε τα χείλη σας από τον ήλιο

Σύμφωνα με τους δερματολόγους το κλειδί είναι πάντα η προστασία από τον ήλιο. Αυτό συμβαίνει καθώς οι ακτίνες UV υποβαθμίζουν την ποιότητα του κολλαγόνου και ειδικά στην περίπτωση των χειλιών δεν είναι λίγοι αυτοί που ξεχνούν να τα προσατεύσουν. Έτσι, οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες στα χείλη είναι πιο πιθανό να αναπτυχθούν νωρίτερα από το υπόλοιπο πρόσωπο, χωρίς τη χρήση SPF. 

Δοκιμάστε ένα Lip Plumper

Ένα insider secret είναι ότι τα χείλη στα οποία χρησιμοποιείται lip plumper είναι πιο γεμάτα και έχουν λιγότερες ρυτίδες στη γύρω περιοχή. Η αναζωογόνηση που προσφέρει ένα τέοιο προϊόν θα σας κάνει να φαίνεστε πιο γοητευτικές ενώ παράλληλα θα μειώσει τις λεπτές γραμμές. Ναι, καλά ακούσατε. Επιλέξτε κάποιο προϊόν με υαλουρονικό οξύ που βοηθάει παράλληλα  στην αποκατάσταση της ενυδάτωσης και του όγκου.

over-40s-beauty.jpg

Κάντε απολέπιση

Ένα από τα κλειδιά για να διατηρήσετε τα χείλη σας νεανικά είναι η τακτική απολέπιση. Βρείτε κάποιο προϊόν με διπλή δράση που να απολεπίζει και να σας παρέχει και κάποιο ορό προστασίας για τη συνέχεια. Μάλιστα επενδύστε σε έναν ορό χειλιών με αντιγηραντικά συστατικά για να διατηρήσετε τα χείλη σαρκώδη και ενυδατωμένα. Δείτε το σαν μια πραγματική θεραπεία από την άνεση του σπιτιού σας.

Χρησιμοποιήστε τα χέρια σας

Μια συμβουλή που είναι δωρεάν και θα σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από τις γραμμές των χειλιών είναι το να κάνετε  καθημερινό μασάζ στα χείλη. Το τσίμπημα, το κύλιση μεταξύ του δείκτη και των αντίχειρων, ακόμη και το χτύπημα των χειλιών θα βοηθήσει στην αύξηση της κυκλοφορίας, βελτιώνοντας το χρώμα και τον όγκο των χειλιών. Συνίσταται να το δοκιμάζετε καθημερινά για ένα λεπτό.

Δοκιμάστε το κολλαγόνο

Οι γραμμές γύρω από τα χείλη είναι ένα κοινό "πρόβλημα" πολλών γυναικών σύμφωνα με τους αισθητικούς. Χρησιμοποιώντας τα κατάλληλη προϊόντα πρωί και βράδυ, στο δέρμα που περιβάλλει τα χείλη, θα βελτιώσετε τις λεπτές γραμμές και τις ρυτίδες. Αν μάλιστα προσθέσετε στη ρουτίνα σας και ένα προϊόν καλλαγόνου τότε θα κάνετε πραγματικό upgrade. Βρείτε κάποιο που να είναι εμπλουτισμένο με ελαστίνη και που περιέχει  επίσης αντιοξειδωτικά, τα οποία καταπολεμούν τις περιβαλλοντικές βλάβες στο δέρμα. Τα αποτελέσματα θα σας εντυπωσιάσουν.